[97-04]Galant EAxA/W - Podświetlenie stacyjki
m6riano - 01-12-2012, 22:30
a ten przewód to jest od immo?
Wylany - 01-12-2012, 22:36
Możliwe, że od immo, bo w tym białym krążku są jakieś zwoje zatopione.
m6riano - 02-12-2012, 05:55
No to immo...ale tam powinien być jeszcze jeden przewód..chyba zielony o ile dobrze pamiętam z taką małą opraweczką na T5
argun - 02-12-2012, 09:22
Właśnie cały wątek o tym mówimy nie ma innego kabelka specjalnego do żarówki PW - fotki obejrz tam wszystko widać.
Wylany - 02-12-2012, 09:42
Właśnie, od tego zacząłem ten temat. Oj, ktoś tu nie doczytał
m6riano - 02-12-2012, 13:20
ten przewód musi być..był w każdej wersji galanta....szukajcie a znajdziecie..;-)
Wylany - 02-12-2012, 13:23
Ja nie mówię, że nie było, ale jak masz samochód po kilku grzebałach, to mogło z niego coś zniknąć i teraz nie ma. I po to ten temat. Co zrobić w sytuacji, gdy nie ma czegoś, co powinno być,?
m6riano - 03-12-2012, 02:41
Wylany, szukaj w swojej okolicy na allegro lub innych "ofertach" kolumny kierowniczej w rozsądnych piniędzach
(nikt ci nie sprzeda samego oringu)
może tego sie zapytaj:
http://allegro.pl/listing...&us_id=10804378
[ Dodano: 03-12-2012, 02:45 ]
http://allegro.pl/mitsubi...2784626302.html
argun - 03-12-2012, 08:45
Nie wiem jak Wylany ale ja pozostawie tak jak jest nie jest to coś wartego takiego zachodu btw dobrze jest czytać uważnie... i wątek byłby znacznie krótszy;p
Wylany - 03-12-2012, 14:44
Dobra, tu macie zdjęcie stacyjki bez tego białego kółka, ale z żarówką, oprawką i kablem zakończonym złączką. Tego właśnie brakuje u mnie. Ale nie pękaj, argun, albowiem chyba mam coś takiego. Poszukam i jak będę miał, to ci przyślę. Nawet chyba wiem, gdzie to podpiąć (tak na chłopski rozum to ta wolna wsuwka z lewej, jak podejrzewałem na początku). Dam znać pod wieczór, albo jutro. Trzymaj kciuki, boyyyy!
m6riano - 03-12-2012, 19:03
argun napisał/a: | btw dobrze jest czytać uważnie... i wątek byłby znacznie krótszy;p |
Ja poprostu nie mogłem uwierzyć że tam wam może czegoś brakować.....
ps. wątek jest po to żeby w nim pisać i sprawe dociągnąć do końca z pozytywnym skutkiem..;-)
argun - 03-12-2012, 21:50
spoko, no to narazie doszlismy do wniosku ,ze mamy wybrakowanego gala o kabel od podswietlania stacyjki
Wylany - 19-12-2012, 11:15
m6riano napisał/a: | argun napisał/a: | btw dobrze jest czytać uważnie... i wątek byłby znacznie krótszy;p |
Ja poprostu nie mogłem uwierzyć że tam wam może czegoś brakować.....
ps. wątek jest po to żeby w nim pisać i sprawe dociągnąć do końca z pozytywnym skutkiem..;-) |
No dobra, zacznijmy więc od początku mądrzejsi o kilka faktów.
Spójrz na zamieszczone przeze mnie zdjęcia. Na zdjęciu całość widać bebechy po zdjęciu osłony kolumny. Brakuje tam kabla doprowadzającego prąd do podświetlenia. Mam w domu oprawkę do żarówki z kawałkiem kabla. Pytanie brzmi: gdzie go podłączyć. Czy jest to wtyczka widoczna na zdjęciu "złączka"? Jeśli tak, to które piny. Próba podpinania metoda prób i błędów obfitowała w te drugie Z resztą nie wiedziałem, czy robić to przy drzwiach otwartych, czy po pewnym czasie sygnał nie wygasa itp. Słowem - ta metoda jest wykluczona z dalszych rozważań, ok?
Możliwe rozwiązanie problemu: Zdjąć osłonę, popatrzeć gdzie dochodzi kabel od podświetlenia i zaraportowanie w tym temacie. Zdjęcia mile widziane. Rozważania na temat: czy powinno być podświetlanie, czy może nie, a może to ten kabel, albo tamten są jałowe. Ostateczne rozwiązanie jest bliżej niż koniec świata. Kto chętny pomóc - do dzieła!
Pozdrawiam, czekając w ciemnościach
SWEEPER - 25-12-2012, 22:36
Spokojnie Panowie, w moim 2,0 nie było gdzie wetknąć żaróweczki. Moja wersja była bez podświetlenia w wiązce również brak było przewodziku pod żaróweczkę.
maliq85 - 26-12-2012, 11:45
Wylany, ja bywam w Twoich okolicach czasem daj znać na PW to sobie oblukasz jak u mnie wygląda podświetlenie to coś się mądrego wyrzeźbi
|
|
|