Nasze Miśki - Mitsubishi Sigma Station Wagon
moniaquba - 08-11-2012, 19:02
Rosomak1983 Z zewnątrz mi się bardzo podoba - w środku też Ale fakt kierownica mi nie leży i w tym wypadku się zgadzamy a na poważnie to nic do Ciebie nie mam Ale nie róbmy OT.
t0m3k - 08-11-2012, 19:31
ta kiera z gala na trzecim zdjęciu z poprzedniej strony to moja Sigma tylko ze kiere mam juz ori z Sigmy fotele tam tez są z gala ale ja mam juz z Sigmy
skąd ty wojtas wytrzasnąłes to foto ?
wojtas - 08-11-2012, 20:11
moniaquba, odnośnie gazu, moim zdaniem reduktor do wymiany/regeneracji. CE będzie się zapalał nie tylko z powodu sondy, dodatkowo błąd wtryskiwaczy benzyny. Bez emulacji wtrysków CE nie zgaśnie. Proponował bym odłożyć kasę na sekwencję. Będzie prościej, sama zwężka(mikser) w dolocie powoduje spadki mocy.
moniaquba napisał/a: | to mówisz że sigma moja ma 170KM ?? |
Tyle miały seryjnie, a ile zostało kto wie Mój sedan wypluł 168 z seryjnych177.
lukasz12 - 10-11-2012, 17:39
tomek84 napisał/a: | Hugo napisał/a: | Faktycznie, kierownica dupy nie urywa, jednak bardziej chodziło mi o kształt deski rozdzielczej i ogólnie design wnętrza. |
IMHO trójramienna kierownica jest najładniejsza
ta po lifcie, z poduszką tragedia |
Jesteś w mniejszości Poliftowy jasiek jest obiektem westchnień wielu posiadaczy Sigm z 3 ramienną kierownicą
mazda10000 - 10-11-2012, 18:14
Ja miałem trójramienną, teraz mam tą z poduchą i może minimalnie ta trójramienna jest ładniejsza, ale największą wadą jest strasznie cienkie koło kierownicy. W trójramiennej kierownicy poprzedni właściciel przy okazji obszywania kierownicy skórą, pogrubił koło i komfort kierowania był znacznie lepszy
moniaquba - 10-11-2012, 18:25
mazda10000 Podłączyłeś jakoś airbag?? Zgadza się tak jak lukasz12 pisze jak dla mnie kierownica nie pasuje do tego auta ta 3 ramienna a ta z poduchą jest naprawdę ok i będę z czasem szukał i wymieniał na pewno.
moniaquba - 10-11-2012, 18:29
Przedwczoraj na liczniku zawitało :
Przy okazji jak widać licznik ten dolny nie działa
Mam do wymiany żarówkę postojową z lewej strony (siedząc w aucie) jest tam taki ogrom kabli i kostek że nie chciałbym czegoś rozregulować. M.in. coś tam od klimatyzacji - co mogę odłączyć a co nie żeby dostać się do kostki :
Mam do wymiany tak jak wspominałem na początku żarówkę w przycisku - robił to ktoś jakaś instrukcja, sugestie??
Jak wiecie nie działają spryskiwacze reflektorów w zbiorniczku mam płyn letni do nich. Jakiś sposób jak go wyciągnąć/zlać ??
Jogurt - zdjęcie przodu i zderzaka - oczywiście nie mam zaślepek.
mazda10000 - 10-11-2012, 19:17
W pierwszej Sigmie była 3 ramienna, w drugiej 4 ramienna. Co do tej żarówki to musisz zdjąć cały podłokietnik razem z tą drewnianym panelem od wajchy skrzyni. I zdejmujesz panel radia i przełącznika wycieraczek. Potem musisz rozebrać ten przełącznik .
mazda10000 - 10-11-2012, 19:19
Gdybyś chciał robić konwersję z manuala na automat mam na zbyciu
moniaquba - 10-11-2012, 19:20
Dojście do tego włącznika już przerabiałem Chodzi mi właśnie o rozebranie tej kostki
wojtas - 11-11-2012, 11:37
Trójramienna z kombi jest ohydna w dotyku, ale już skórzana z sedana ma swój urok.
moniaquba napisał/a: | co mogę odłączyć a co nie żeby dostać się do kostki : |
Niema potrzeby rozpinać innych kostek dostęp i tak jest lepszy niż z prawej strony.
moniaquba napisał/a: | Mam do wymiany tak jak wspominałem na początku żarówkę w przycisku - robił to ktoś jakaś instrukcja, sugestie?? |
Mam zamiar ogarnąć ten przycisk również w swoim wagonie w poniedziałek z rana, więc zdam relacje.
moniaquba napisał/a: | Jak wiecie nie działają spryskiwacze reflektorów w zbiorniczku mam płyn letni do nich. Jakiś sposób jak go wyciągnąć/zlać ?? |
Najlepiej wymontuj zbiornik i tak będziesz go naprawiał Troszkę na ten temat:
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
moniaquba - 11-11-2012, 11:55
OK Wojtku to czekam na relację i z góry dzięki. Co do żarówki to właśnie z tej drugiej strony mam mnóstwo miejsca a tutaj te kostki i kable tak wiszę że nie mam jak wyjąć tej czarnej kostki z żarówką Więc odłączę chyba tą zieloną. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
wojtas - 12-11-2012, 12:03
Więc sprawa ma się bardzo prosto wystarczy delikatnie podważyć zaczepy z dwóch stron przełącznika i wysunąć jego tylną część:
Następnie wyczepić gumową oprawkę z której bez problemu wyjmiemy żarówkę:
moniaquba - 12-11-2012, 14:25
Dzięki Wojtek widzę że tam żarówka jakaś dziwna jak dla mnie... trzeba chyba trochę rzeźbić czy nie? Może dziś lub w środę wymienię.
Tomek - 12-11-2012, 14:32
moniaquba napisał/a: | Dzięki Wojtek widzę że tam żarówka jakaś dziwna jak dla mnie... trzeba chyba trochę rzeźbić czy nie? Może dziś lub w środę wymienię. |
zwykła żarówka z "wąsami", chyba 3mm
dostaniesz w każdym elektronicznym
tutaj przykład:
http://allegro.pl/zarowka...2752182138.html
|
|
|