To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - OSRAM Night Breaker Plus +90%

Hugo - 13-11-2012, 09:49

Krzyzak napisał/a:
miałem, światło totalny syf - nie dorastają do pięt zwykłym philipsom
jedna spaliła się po 2 miesiącach, druga po 4
To samo było u mnie w Colcie CA0. Syf, syf, syf.
sampler napisał/a:
Tungsram sportlight
Najlepsze żarówki na świecie. Jeżdżę na nich już dobrze z pół roku, przywaliłem już tą samą stroną w zająca i psa i mimo dużych wstrząsów one dalej świecą (tfu, tfu). Jeżdźę sobie jak na ksenonie, doskonałe światło. I 2 szt. kosztowały 30 zł.
booohal - 13-11-2012, 10:33

Hugo napisał/a:
Jeżdźę sobie jak na ksenonie

Spróbuj Cool Blue Hyper :wink:

PABLO998 - 13-11-2012, 12:05

sampler napisał/a:
Tungsram sportlight daja bialutkie swiatlo

Prawda również polecam

bluecard88 - 13-11-2012, 15:41

http://www.auto-swiat.pl/...eca-najlepiej/2
Warto przeczytać, test około 25 żarówek od najtańszych do tych z górnej półki.

xluki - 13-11-2012, 15:48

JA mogę polecić Tungsramy Megalight +90%. Poprzednio miałem Osramy Cool Blue. Jak narazie Tungsramy świecą ponad rok, dają fajną barwę światła. :wink:
WreX - 13-11-2012, 15:48

Hugo napisał/a:
sampler napisał/a:
Tungsram sportlight
Najlepsze żarówki na świecie. Jeżdżę na nich już dobrze z pół roku, przywaliłem już tą samą stroną w zająca i psa i mimo dużych wstrząsów one dalej świecą (tfu, tfu). Jeżdźę sobie jak na ksenonie, doskonałe światło. I 2 szt. kosztowały 30 zł.

Hah dzisiaj mnie zaskoczył sprzedawca, bo chciałem właśnie zakupić te tungsram +90, powiedział, że to totalny syf, przede wszystkim mówił, że jakość budowy np do philipsów się nie umywa i że w tungsramach są lutowane te styki wypełnione jest jakimś słabym gazem i że kopcą i brudzą odbłyśnik i żeby tego nie kupować.

Generalnie "wiedziałem swoje" do momentu gdzie nie padły słowa, że tungsramy brudzą te odbłyśniki i to mnie przekonało żeby sobie darować. I stwierdził że na philipsach +100% jeździ już 2 rok ma cały komplet i nic się nie dzieje, a wszystkim tym co żarówki padają po paru miesiącach albo pół roku stwierdził, że mają coś z elektrykiem aku bądź prądnicą. Szczerze powiedziawszy trudno się z nim nie zgodzić no i suma sumarum kupiłem te które on ma, zapytałem co będzie jak mi się zaraz zjarają "to masz edit samochód ;D" licze że na tych trochę pojeżdżę ;)

Edit: Wulgaryzm.

Zhan - 13-11-2012, 16:26

Jeździłem jakiś czas na Night Breakerach i nie polecam. Spaliły się obie po kilku miesiącach a najgorsze jest to, że jak spaliła się jedna i zastąpiłem ją zwykłym tungsramem ze stacji benzynowej to nikt nie widział różnicy między jedną lampą a drugą. Jedyna rzecz na plus to serwis Osrama, oczywiście zareklamowałem ten badziew i w ramach rekompensaty dostałem dwa komplety ekstra. Oczywiście też spaliły się przed upływem 6 miesięcy.
Tomii - 13-11-2012, 16:35

potwierdzam słabą jakość Osram Night Breaker, miałem w mondeo, światło bez rewelacji i spaliły się po niecałym roku, z tym że w dzień jeździłem na światłach dziennych.
sebaswd - 13-11-2012, 20:27

ja dzis wsadzilem te osramy zobaczymy ile podzialajom :D
xluki - 13-11-2012, 20:30

WreX napisał/a:
Generalnie "wiedziałem swoje" do momentu gdzie nie padły słowa, że tungsramy brudzą te odbłyśniki i to mnie przekonało żeby sobie darować.
a co miał Ci powiedzieć skoro zarobiłby mniej? Nie wiem skąd to wziął, że Tungsramy dymią :roll:
WreX - 13-11-2012, 20:46

xluki napisał/a:
a co miał Ci powiedzieć skoro zarobiłby mniej? Nie wiem skąd to wziął, że Tungsramy dymią

Wiesz, możesz mieć racje, może po prostu się łudzę że jest w porządku i chciał dobrze doradzić, jak będzie zobaczymy. Poza tym nie kupiłem tych z tematów tylko philipsy które złej opinii nie mają.
Jak by co to po prostu sobie to zapamiętam i będę za wszelką cenę stawiać na swoim i tyle. ;]

polaff - 14-11-2012, 05:58

bluecard88 napisał/a:
http://www.auto-swiat.pl/1-test-zarowek-h4-sprawdzamy-ktore-swieca-najlepiej/2
Warto przeczytać, test około 25 żarówek od najtańszych do tych z górnej półki.

Powiedz mi kiedy ten auto brukowiec robił obiektywne testy?

Krzyzak - 14-11-2012, 08:39

WreX napisał/a:
te tungsram +90, powiedział, że to totalny syf, przede wszystkim mówił, że jakość budowy np do philipsów się nie umywa i że w tungsramach są lutowane te styki wypełnione jest jakimś słabym gazem i że kopcą i brudzą odbłyśnik
kłamał :)
miałem tungsram +90 w 3 autach:
- Colt, żarówka H4 - przez 2 lata działały i nic się nie działo, lampy sprzedałem i żarówki pewnie jeszcze w nich działają
- Galant, żarówka H4 - świecą też od 2 lat, ale tam małe przebiegi robię
- Galant, żarówka H7 - jedna spaliła się po roku, druga póki co działa, ale na zapas kupiłem philip premium

miał racje co do jednego - philips lightning to bardzo dobre żarówki i jedne z najlepszych na rynku, świetna geometria, bdb światło, tylko cena wysoka
ale z tym kopceniem czy lutowaniem, to trochę przesadził - to nie czasy manufaktury...

Marcino - 14-11-2012, 10:01

Ja mam Narva+XX% z Lidla..:) nie widze różnicy do Osram +xx% tych co miałem wcześniej.
Ale fakt, jeździłem na Tungsram SportLight, wtedy było czuć ze światło jest lepsze.

bbandi - 14-11-2012, 10:25

Zamówiłem te Tungsramy, Philips to niestety jedzie na renomie sprzed lat...w pracy mieliśmy kiedyś taką serie że padały po miesiącu (były to żarówki innego przeznaczenia niż do aut no ale Philips) w końcu kupiliśmy jakieś no name i świecą do dziś.