Nasze nieMiśki ;-) - VOLVO S60 T5
RoBSoN_97 - 28-11-2012, 17:03
szkoda było w takim razie Carismę sprzedawać, jak drugi samochód potrzebny...
hermeth - 28-11-2012, 18:32
RoBSoN_97 napisał/a: | szkoda było w takim razie Carismę sprzedawać, jak drugi samochód potrzebny... |
Drugi jest dla żony i nie było opcji żeby miała jeździć na sportowym zawieszeniu, więc pewnie padnie na coś podwyższonego. Volvo tez już jej nie pasuje bo za duże i parkować ciężko... ach z babami.
RoBSoN_97 - 28-11-2012, 21:17
No ta xD
Samochód dla kobity: ma być ładny, mały, zwrotny, wszędzie wjechać... ;p
mlun - 29-11-2012, 09:57
RoBSoN_97 napisał/a: | No ta xD
Samochód dla kobity: ma być ładny, mały, zwrotny, wszędzie wjechać... ;p |
Dziwne kobity spotykacie
RoBSoN_97 - 29-11-2012, 10:57
mlun napisał/a: | Dziwne kobity spotykacie |
Ja na szczęście napisałem tylko stereotypowo
gigant87 - 29-11-2012, 19:53
RoBSoN_97 napisał/a: | No ta xD
Samochód dla kobity: ma być ładny, mały, zwrotny, wszędzie wjechać... ;p |
To ja chyba dobrze trafiłem, bo Mojej Kobicie wystarczy, że będzie czerwony.
Olivia - 30-11-2012, 10:49
Bardzo ładne autko. Też powoli rozglądam się za czymś dużo mocniejszym od Carismy. Zobaczę co z tego wyjdzie.
Możesz napisać ile auto kosztowało po opłatach ?
Jaki to rocznik ?
Ile spala przy Twojej jeździe ?
Przednie boczne również zamierzasz przyciemnić ?
Szerokości
hermeth - 30-11-2012, 17:49
Olivia napisał/a: | Bardzo ładne autko. Też powoli rozglądam się za czymś dużo mocniejszym od Carismy. Zobaczę co z tego wyjdzie.
|
Bardzo dziękuję i powodzenia w poszukiwaniach
Olivia napisał/a: |
Możesz napisać ile auto kosztowało po opłatach ?
|
Gentlemani o pieniądzach nie rozmawiają, tym bardziej na publicznym forum. Jak bardzo chcesz wiedzieć to napiszę Ci na PW
Jaki to rocznik ?
Ile spala przy Twojej jeździe ?
|
2002 r. a średnie spalanie to odpowiednio dla benzyny 10,5 l, gazu 12,5 l. Ale wszystko zależy od stylu jazdy. Na benzynie da się w trasie zejść do 7,5 l a jak fantazja poniesie to i 20 może być mało
Przednie boczne również zamierzasz przyciemnić ?
|
Ale pytanie Inaczej nie ma opcji
Olivia - 02-12-2012, 20:39
Aż tak mi nie zależy na cyfrach
Jaką folie masz zamiar założyć na przednie boczne szybki ? Pytam się ponieważ sama nie długo mam zamiar przyciemnić szyby boczne. Ale nie mogę się zdecydować w jakiej opcji
hermeth - 02-12-2012, 22:11
W Cari szyby były zielone, co już fabrycznie przyciemniało je o jakieś 17%. Do tego folia przyciemniała o dodatkowe 55%. Efekt na zdjęciach powyżej.
Volvo jest czarne i jak taka smołę nakleję to wszystko się zleje. Planuje coś lżejszego, około 30%. Olivia a które chcesz auto przyciemnić? Carismę, czy znalazłaś już coś nowego i w jakim kolorze?
karolgt - 02-12-2012, 23:45
jak z legalnością tych przednich szyb?
Student - 03-12-2012, 08:00
BRAK
inq - 03-12-2012, 19:26
karolgt napisał/a: | jak z legalnością tych przednich szyb? |
Znajomy na przegląd wjeżdzał z opuszczonymi i podbijali, gorzej z policajami itp itd.
Arktic - 03-12-2012, 22:39
inq napisał/a: | Znajomy na przegląd wjeżdzał z opuszczonymi i podbijali, gorzej z policajami itp itd. |
Z policją i przeglądami jest tak samo tzn. Jak im za mocno nie podpadniesz i mają dobry dzień to nic nie zrobią;). Jakiś czas temu jechałem z kolegą który miał przyciemnione szyby przednie boczne i przy szybszym wyjściu z zakrętu napotkaliśmy jadącą w przeciwnym kierunku nieoznakowaną Insygnię która po chwili zawróciła i zaczęła za nami jechać, z uwagi na to ,że nie mogli się przyczepić do prędkości(po ich nawrocie była już przepisowa) podczas późniejszej kontroli policjant przyczepił się do szyb i zatrzymał koledze dowód( po raz chyba 7 ) kiedy czekaliśmy na wypisanie druczków podszedł do nas starszy i wprost powiedział ,że jeśli ktoś się nie "rzuca w oczy" to udają ,że tych szyb nie widzą. Tak czy inaczej po całym zdarzeniu kolega zerwał folię bo powiedział ,że ma dość robienia badań co 2 miesiące(zbyt mocno rzuca się w oczy ). Nie wiem jak wygląda sytuacja w innych miastach ale w mojej ocenie przyciemnianie przednich szyb to gra nie warta świeczki, co prawda auto wygląda lepiej ale koszt tego wyglądu jest upierdliwy czyt. latanie po urzędach, stacjach diagnostycznych.
Olivia - 04-12-2012, 21:31
Cytat: | W Cari szyby były zielone, co już fabrycznie przyciemniało je o jakieś 17%. Do tego folia przyciemniała o dodatkowe 55%. Efekt na zdjęciach powyżej.
Volvo jest czarne i jak taka smołę nakleję to wszystko się zleje. Planuje coś lżejszego, około 30%. Olivia a które chcesz auto przyciemnić? Carismę, czy znalazłaś już coś nowego i w jakim kolorze? |
Auto to Carisma. W tej chwili jestem w trakcie poszukiwań następcy. Ale z uwagi na moje wygórowane oczekiwania względem nowego nabytku i bardzo małej ilości interesujących mnie egzemplarzy kupno auta może trwać dłuuugo. Poza tym Carismy nie mam nawet ochoty sprzedawać. Więc dlatego inwestuję
Rozróżniam folie w ten sposób :
1 - bardzo lekkie, określam je mianem antykradżieżowe i ku nim się skłaniam aby nakleić na boczne - przednie
2 -przeciętne, w którego kierunku się zastanawiam
3 - myślę o przyciemnieniu szyb bocznych - tylnych,
4 - szyba czarna, w praktyce przenikliwość po przyłożeniu twarzyczki do szyby
5 - tzw. lustro.
Podsumowując. Waham się między takim systemem przyciemnienia :
1 - 3 - 4 (boczne przednie - boczne tylne - tył)
1 - 4 - 4
2 - 2 - 4
Z racji że bardzo często jeżdżę samochodem w nocy gdy policjanci okupują różnego rodzaju stacje i szukają sobie zajęcia nie chce mieć problemów z kontrolami. I dlatego jeszcze się nie zdecydowałam na przyciemkę
|
|
|