Nasze Miśki - Galant EA3A mouseman
Juiceman - 03-11-2012, 22:59
Mithrill napisał/a: | HAHAHA! Rozwaliłeś mój system tym zdjęciem! Rewelacyjna fela. Teraz trzeba to zglebić na maksa! |
Mówiłem Mouseman, że dobry handel byśmy zrobili te felgi z oponami za Twoje xD
m6riano - 05-11-2012, 14:25
mouseman, ile dałeś za MGT na tył?
mouseman - 05-11-2012, 15:29
115 zł sztuka tył, 176 zł sztuka przód oferta z allegro. Mina jak dodałem do koszyka allegro 2x komplet 4 sztuk i zaakceptowałem - bezcenne
deejay - 05-11-2012, 23:33
Dbaj o niego , bo mozesz mieć gorszego
mkm - 15-11-2012, 06:42
Galant wydzielony
mouseman - 16-11-2012, 17:12
Właśnie jestem po wizycie na stacji kontroli pojazdów. Sprawdziłem układ hamulcowy, który przed regeneracją był w beznadziejnym stanie. Wyniki to po idealnie 3kN na przodzie oraz idealnie 1,5 kN na tyle. Myśle że jak na klocki kashiyama plus Mikoda GT jest całkiem nice, co wy na to ??. Myśle że sprawa może się jeszcze poprawić, bo zrobiłem dopiero 400 km od momentu regeneracji i naprawde skromnie obchodze się z pedałem hamulca
deejay - 16-11-2012, 21:00
mouseman napisał/a: | Właśnie jestem po wizycie na stacji kontroli pojazdów. Sprawdziłem układ hamulcowy, który przed regeneracją był w beznadziejnym stanie. Wyniki to po idealnie 3kN na przodzie oraz idealnie 1,5 kN na tyle. Myśle że jak na klocki kashiyama plus Mikoda GT jest całkiem nice, co wy na to ??. Myśle że sprawa może się jeszcze poprawić, bo zrobiłem dopiero 400 km od momentu regeneracji i naprawde skromnie obchodze się z pedałem hamulca |
Jest bdb jak na 400km docierania
deejay - 16-11-2012, 21:00
mouseman napisał/a: | Właśnie jestem po wizycie na stacji kontroli pojazdów. Sprawdziłem układ hamulcowy, który przed regeneracją był w beznadziejnym stanie. Wyniki to po idealnie 3kN na przodzie oraz idealnie 1,5 kN na tyle. Myśle że jak na klocki kashiyama plus Mikoda GT jest całkiem nice, co wy na to ??. Myśle że sprawa może się jeszcze poprawić, bo zrobiłem dopiero 400 km od momentu regeneracji i naprawde skromnie obchodze się z pedałem hamulca |
Jest bdb jak na 400km docierania
mouseman - 16-11-2012, 21:08
Jedynie co to ręczny wykazał 33% różnicę między stronami 1,7 do 1,1 pytanie czy to kwestia podciągnięcia linki przy prawym tylnym kole ? Dzisiaj we mgle wyszło, że chyba zdecydowanie za nisko mam ustawione światła, trzeba będzie z tym powalczyć, tym bardzie że nie było korekty do obniżeniu.
deejay - 16-11-2012, 21:13
mouseman napisał/a: | Jedynie co to ręczny wykazał 33% różnicę między stronami 1,7 do 1,1 |
Linka nic nie da , trzeba zdemontowac tarczobęben i wyregulowac na szczekach .
sveno - 17-11-2012, 14:49
mouseman, ładna sztuka, zazdroszczę konkretnej felgi i stanu lakieru, świeci się jak psu na wiosnę. Silnika już nie zazdroszczę
Dorzuć progi SE/Avance w kolorze i zegary HC i będzie malina
Nie chcesz się zamienić na maski? Dorzucę jakieś lampy w rozliczeniu
mouseman - 18-11-2012, 15:58
sveno, co do zakupu Galusia to troszkę twoja wina, napatrzyłem się na twojego na zlocie i ponowie zacząłem szukać igły w stogu siana, mam tu na myśli kolor lakieru.
sveno napisał/a: | Dorzuć progi SE/Avance w kolorze i zegary HC |
Zegary przesądzone jestem w trakcie poszukiwania, co do progów to wydaje mi się że będą bardziej nadmuchane względem przedniego zderzaka(elegance). sveno napisał/a: | Nie chcesz się zamienić na maski? |
Cóż wtedy hasło cytuje kolege "jeb... shelby" mogłoby stracić na mocy
sveno - 18-11-2012, 17:19
mouseman napisał/a: | na zlocie | nawet nie podeszłeś i nie zagadałeś? Chyba, że to Ty byłeś jedną z osób, która przechodząc zapytała czy ja to ja
mouseman napisał/a: | napatrzyłem się na twojego na zlocie i ponowie zacząłem szukać igły w stogu siana, mam tu na myśli kolor lakieru. | czyli mówisz, że kupiłeś samochód ze względu na kolor?
mouseman napisał/a: | Zegary przesądzone jestem w trakcie poszukiwania, |
mouseman napisał/a: | co do progów to wydaje mi się że będą bardziej nadmuchane względem przedniego zderzaka(elegance). | najlepiej to jedź do dee (bo u niego da się wszystko odkręcić bez problemu ), niech Ci jeden zdejmie i przyłóż do swojego auta, zobaczysz, że będzie dobrze
mouseman - 19-11-2012, 22:15
sveno napisał/a: | czyli mówisz, że kupiłeś samochód ze względu na kolor? |
Dodatkowym argumentem było odziwo zdrowe GDI .
sveno napisał/a: | nawet nie podeszłeś i nie zagadałeś? Chyba, że to Ty byłeś jedną z osób, która przechodząc zapytała czy ja to ja |
duże zamieszanie koło hamowni, na następnym zlocie nadrobimy znajomość.
W weekend zaatakowałem osłone kolektora oraz wcześniej pokrywe GDI i zrobiło się jak po ostatnim lifcie czyli black.
mouseman - 04-12-2012, 23:12
Na weekendzie wystartowałem z tematem audio w Galusiu. Na początek wymiana jednostki centralnej. Długo się zastanawiałem co wybrać, nawet zahaczając o rozwiązanie 2 DIN. Ostatecznie padło na bezszparkowy Pioonera mvh-350bt
http://www.caraudiotest.p...-mvh-350bt-test
Doszedłem do wniosku, że głównie muze słucham przez protokół Bt, czy to słuchawki Bt, czy audio domowe, stąd CD w aucie mogłem sobie darować. Cena 350 zł w MM była dopełnieniem wyboru. Szybka wymiana radia i niestety wyszedł pierwszy minus, po "zakleszczeniu" nowego radia w konsoli zauważyłem, że pół kieszeń montażowa nie dolega do konsoli. Niestety operacja wyciągnięcia radia musiała się odbyć poprzez demontaż konsoli, fabryczne wyjmaki do radia zawiodły(za bardzo delikatne). Radio ogólnie ma bardzo duży potencjał, na tyle duży że fabryczne głośniki mają problem przy przekroczeniu średnich ustawień audio.
Dodatkową korzyścią jest fakt że radio sobie lepiej radzi z automatyczną anteną tzn. przy odpalaniu auta nie ma charakterystycznego zgrzytu przy przygaśnięciu radia, którego efekt była nie chowająca się do końca antena.
edit:
dzisiaj zamówiłem 3 literki:
http://www.skrzynie.com.pl/texaco-mtf-94.html do skrzynki. Niech ma biedaczek po 13 latach
|
|
|