Forum ogólne - Nierzetelny dostawca internetu.
wyderka - 19-11-2012, 22:03
a UOKiK?
krzychu - 19-11-2012, 22:04
Możesz próbować, ale co Ci pomogą? To pewnie jakaś lokalna mała firma... Ja bym się do nich zwrócił dopiero jakby odmówili rozwiązania umowy z ich powodu.
Przeczytaj dokładnie umowę. Może zaniżona prędkość to wystarczający powód do zwrotu za abonament za czas w którym nie miałeś pełnej prędkości? W netii mi kiedyś zwrócili za 5 miesięcy z nawiązką bo chodziło koło 4-6Mbps zamiast 10Mbps.... Ale pingi było na dobrym poziomie koło 30ms.
wyderka - 19-11-2012, 22:12
Kompex to ta firma, no nic jutro podejdę do UOKiK i zapytam
[ Dodano: 19-11-2012, 22:12 ]
i z tego co wiem to nie tylko ja mam takie problemy z nimi
m6riano - 20-11-2012, 02:30
Ja nie polecam Vectry....umowe miałem na 8Mb a przez rok było max 4 i wysyłałem do nich mejle ze skrinami to mnie odsyłali żebym robił ich programem..jakby to miało jakieś znaczenie..w końcu sie wkur..zyłem i poszedłem do centrali i wykrzyczałem babce w twarz że mam ich dosyć...
na drugi dzień przyszedł gościu i miałem niby 16..przez kilka tygodni...
teraz to nawet nie wiem ile mam i mam to w dupie bo i tak rezygnuje z tych nygusów..
Morfi - 20-11-2012, 07:34
W razie czego polecam netie
mlun - 20-11-2012, 10:00
wyderka, ale z tego co widzę w cenniku to prędkości są podane "do" czyli możesz mieć niżej niż ta deklarowana prędkość. Wiadomo, że dostawca zawsze stara się aby był maks ale przy prywatnych firmach częściej bywają problemy.
Wiem np. że w tpsa są jakieś widełki.Też jest do ale nie może być poniżej jakiejś prędkości.
Luk - 20-11-2012, 15:23
Panowie, to nie ten dział, proszę o przeniesienie np. do:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=200
albo np. tu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=90
wyderka - 21-11-2012, 09:30
Morfi a dlaczego Netia?
Tomii - 24-11-2012, 09:35
Mogę polecić internet z Dialog'u, mam już prawie 4-lata i tylko raz miałem problem z siecią jak gdzieś kabel przekopali prędkość 2MB ale rzeczywista zawsze minimalnie więcej. W styczniu przedłużam umowę na 20MB.
mjsystem - 24-11-2012, 12:58
Morfi napisał/a: | W razie czego polecam netie |
Osobiście bym się nad Netią zastanowił. Jak czasem się uda to działa, ale ile się nasłuchałem o problemach z nimi, to moje. Sam polecam lokalnych dostawców. Sprawdź, popytaj użytkowników, poczytaj umowę. Potem zdecyduj.
W każdym regionie kraju sprawdza się zupełnie inny dostawca. W danym regionie może mieć rozbudowaną infrastrukturę teletechniczną a w innym dzierżawić łącza i ciągle się przebudowywać. W rezultacie jeden będzie zadowolony a drugi co chwilę miał przerwę w dostawach lub ograniczenie transmisji.
Wbrew pozorom w Polsce internet jeszcze jest w powijakach.
krzychu - 24-11-2012, 13:42
mjsystem - ja z kolei z doświadczenie to lokalni dostawcy zawsze mają problemy nawet Ci po kablu, a o tych po Wi-Fi to nie wspomnę....
TP czy netia na kablu nie ma co do lokalnych dostawców porównywać...
Np. Ja mam 25/3mbps (przed 11 idzie nawet 40/5) co z tego jak filmy z youtube potrafią przycinać ponieważ akurat wymiana z tymi serwerami jest przypchana... Na TP jak miałem 6mbps to nie przycinało... Takich kwiatków jest więcej co chwilę są przerwy takie na 2-5minut... itd itp. Netia na kablach TP mi działa stabilnie a jak chodziła 6 zamiast 10 to mi zwracali z nawiązką za abonament... Teraz po dołożenie w centrali o każdej porze dnia idzie 10mbps z giftem. Z wysyłem jest trochę gorzej bo 1mbps to powyżej możliwości linii i coś koło 800kbps mi się synchronizuje modem.
Dj Lexus - 24-11-2012, 19:08
wyderka napisał/a: | Morfi a dlaczego Netia? |
Ja bym polecił UPC a dlaczego, bo jest to bezproblemowy net (mam już od kilkunastu lat i jestem zadowolony).
wojzi - 24-11-2012, 19:25
Netia - teściowa miała i nie była do końca zadowolna.
UPC - mam. NIe narzekam, ale cudów nie ma.
wyderka - 24-11-2012, 21:49
niestety Netia daje nie dużo lepsze warunki niż mam , a UPC wogóle tu nie ma
|
|
|