To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Szlachetna Paczka 2012.

szalonyskiper - 05-12-2012, 00:47
Temat postu: Szlachetna paczka
Dla mnie bomba. ja w to wchodzę. proszę o telefon co gdzie i jak.

[ Dodano: 05-12-2012, 00:50 ]
Ja moja dziewczyna, nasze dziecko (mitsubishi pajero) w to wchodzimy

wojzi - 05-12-2012, 05:04

Sorry, że dopiero teraz, ale trochę spraw na głowie.

W każdym razie w końcu wysłałem wam - na pw i maila - namiary do koordynatorów w regionach, gdzie się określiliście, że chcielibyście jeździć.

Po za tym, jakby tam było dość ludzi to możecie uderzać do mnie z inną propozycją regionu (tel 506 101 896) i podeślę wam namiary do tamtejszych koordynatorów. Jako, że do soboty nie pracuję to powinienem odpowiadać szybko.

Zawsze też możecie uderzać do koordynator z Podgórza:
•Podgórze Karolina Adamczak karolina.j.adamczak@gmail.com 506-777-134

Jeździmy w sobotę od rana (każdy w godzinach w jakich może). Kierowcy mogą też być potrzebni w piątek wieczór i w niedzielę. To już wszystko wam powiedzą wasi koordynatorzy regionalni.

Na chwilę obecną na liście są:

1. mkm
2. wojzi (Podgórze)
3. gzesiolek (Podgórze, ale jakby było tam nadto, to mogę bliżej od siebie Prokocim lub Kozłówek)
4. _Mani_ (Mistrzejowice max do 13)
5. komarsnk - Prądnik Biały, Prądnik Czerwony, Olsza, Mistrzejowice, Plac Centralny, Bieńczyce, Wzgórza Krzesławickie, Czyżyny, Mogiła - i gdzie tam jeszcze trzeba będzie. Miejscowości za Krakowem od strony NH również Godzina dowolna.
6. sveno (Bronowice, Krowodrza.)
7. Orh i Krzychoo - 2 auta i 2 pary rąk do pomocy jeździmy do 13:00 KRAKÓW
8. szalonyskiper

DOPISUJEMY SIĘ DALEJ

[ Dodano: 05-12-2012, 05:22 ]
Właśnie odebrałem maila, że Lider z Wieliczki, bardzo potrzebuje kierowców z samochodami.

Jeśli ktoś byłby chętny pomóc na terenie Wieliczki to proszę o kontakt z Liderem:

Michał Strejczek m.strejczek@gmail.com 691-414-666

Marcin-Krak - 05-12-2012, 08:17

Czy jeśli okaże się, że dałbym radę - to jak w sobotę zadzwonię do któregoś z koordynatorów, to będzie za późno?
Sambreman - 05-12-2012, 23:28

Zgłaszamy się:
Sambreman+Hania

Azory, Biały Prądnik, Krowodrza, Nowy Prokocim, może być Wieliczka.
Właściwie gdzie potrzeba.

Termin:
możemy jeździć w sobotę do 14:00
Ostatecznie piątek od 17:00

Proszę o kontakty

Mr V - 06-12-2012, 16:29

Ja niestety nie dam rady, przykro mi :(
wojzi - 06-12-2012, 18:16

Sambreman pw z kontaktami poszło.

Marcin-Krak myślę, że nie będzie za późno. Zwłaszcza jak wybierzesz Podgórze albo Wieliczkę.

A tak swoją drogą dostałem maila od koordynatorki z podgórza:

"Podgórze jest magazynem medianym.

Możliwe, że media nas odwidzą.

Więc z miłą chęcią zawieszę gdzieś plakaty mitsumaniakowe jeśli takowe posiadacie."

Posiadamy?

Marcin-Krak - 06-12-2012, 19:19

wojzi napisał/a:
Więc z miłą chęcią zawieszę gdzieś plakaty mitsumaniakowe jeśli takowe posiadacie."

Posiadamy?

Prędzej byłyby jakieś MM Dzieciom - ale to trzeba by Firka pisać, a czasu raczej nie ma.
Ja na obecną chwilę między co najmniej 10 a 13 jestem out :( więc raczej ciężko będzie :(

mkm - 07-12-2012, 01:10

1. mkm (Prądnik Biały, Krowodrza) jeździmy na dwa auta od 11-tej.
2. wojzi (Podgórze)
3. gzesiolek (Podgórze, ale jakby było tam nadto, to mogę bliżej od siebie Prokocim lub Kozłówek)
4. _Mani_ (Mistrzejowice max do 13)
5. komarsnk - Prądnik Biały, Prądnik Czerwony, Olsza, Mistrzejowice, Plac Centralny, Bieńczyce, Wzgórza Krzesławickie, Czyżyny, Mogiła - i gdzie tam jeszcze trzeba będzie. Miejscowości za Krakowem od strony NH również Godzina dowolna.
6. sveno (Bronowice, Krowodrza.)
7. Orh i Krzychoo - 2 auta i 2 pary rąk do pomocy jeździmy do 13:00 KRAKÓW
8. szalonyskiper
9. Sambreman+Hania

Jutro wieczorem wkleję dokładny adres szkoły podstawowej dla Białego Prądnika, Azorów, „Krowodrzy”.

Sambreman - 07-12-2012, 08:38

Magazyn dla Prądnika Białego ma wjazd od strony ul. Wilczej.
Wjeżdża się na boiska i przez nie do łącznika między szkołą a salą gimnastyczną.
(Można obejrzeć wpisując w maps.google.pl "Kraków Wilcza 4")

[ Dodano: 07-12-2012, 22:37 ]
Byłem dziś w Wieliczce. Lipa.
Wychodzi na to, że na tych Koordynatorów to trzeba uważać.
Dostałem maila z info, że bardzo jest potrzebna pomoc do rozwiezienia 37 zestawów i tylko 7 aut. Jeżdżą tylko w piątek. Pomyślałem 5 kursów na auto w jeden wieczór. Sporo. Trudno nie idę na kosza. Jadę.
Byłem o 18:00 pusto. Koordynatora nie ma. Jedna Pani zapytała kto jeszcze czeka na Darczyńców i wyszło, że mają być jeszcze 3 paczki, a czekają 4 auta. Więc dziękują bardzo, nie potrzebują...
Jak się okazało do rozwiezienia było tylko 21 paczek, a pozostałe 16... w niedzielę
Pech.
W sumie zrobiłem jeden kurs, bo nikt nie chciał jechać w jedno, miejsce gdzie ponoć był bardzo stromy zjazd w dół do domów. W rzeczywistości luzik :)

Jutro jeździmy na Azorach.
W międzyczasie dostałem jeszcze smsa i telefon od innych Koordynatorów:
*795125611
*783431119
Tam chyba naprawdę potrzebują pomocy.
Jeśli Ktoś jeszcze może, to zgłoście się.

sveno - 08-12-2012, 18:39

Sambreman, byłeś na Azorach dzisiaj? Widzieliśmy się?
Chwalić się jak akcja poszła? :)
Ja już myślałem, że nie dam rady w tym roku, bo nie wiedziałem czy będę miał wolne w pracy, wczoraj o 21 okazało się, że jednak ta :)
Dzisiaj o 10.00 pojawiłem się na Wilczej i ręce mi opadły. W tamtym roku paczek było mniej i były małe (przynajmniej na Bronowicach gdzie jezdziłem) w tym roku pół sali gimnastycznej wielkości boiska do siatkówki zastawione pudłami przeróżnej wielkości, były także: rower, pralka, 2 łóżka i kilka naprawdę sporych paczek. Jeden kurs zrobiłem Galantem, ale stwierdziłem, że tak długo nie damy rady. Telefon do mojego byłego szefa i mam "Mitsu Master" wkroczył do akcji :) rozwiózł paczki do 11 rodzin :)

Wielkie podziękowania dla Marcina Serafina z DHLu za udostępnienie auta.

Aha, no i nie chciałem certyfikatu imiennego, tylko kazałem wypisać na klub :) Oprawimy i wyślemy czarnuchom :)

_Mani_ - 08-12-2012, 20:18

W Mistrzejowicach też było dobrze paczek nie brakowało :)
wojzi - 09-12-2012, 00:44

Kurcze zazdroszczę wam. Mnie w czwartek powaliła temperatura. Wykurowałem się na tyle, że zawlokłem się do roboty, ale stwierdziłem, że nie będę ludziom razem z paczkami bakterii do domów dostarczał i odpuściłem.

Sławek - nie wysyłaj czarnym. Rób skana i wrzucimy na stronę.

sveno - 09-12-2012, 21:31

wojzi napisał/a:
Rób skana i wrzucimy na stronę.
trzym:

mkm - 09-12-2012, 23:15

sveno, Twoja akcja na Prądniku... RESPECT 8)
gzesiolek - 10-12-2012, 09:35

Ok ja tez sie odmelduje...
Magazyn Podgórze
Sobota 15-21
Niedziela 14-16

Osobówką (Grande Punto 5D, optymalnym ukladem okazalo sie zlozenie 2/3 kanapy i zostawienie 2 miejsc pasazerow) to za dużo nie nawoziłem. 5 kursów w sobotę (w tym 1 na piechotę, 100m od magazynu), i 2 i pół kursu w niedziele (pół bo na dwie osobówki, pozdrawiam kolege mitsumaniaka)
Maks wiozłem chyba 8 pudeł + 2 osoby...
Wiecej to bylo wszelkiego noszenia, ładowania, wyładowywania, gdzie np. na miejsce jechal van a osobówka jako dodatkowy transport "nosicieli" ...

Generalnie czlowiek nie zaprawiony to teraz czuje wszelakie zakwasy ;)
Ale za rok, juz mozecie mnie wpisywac na liste ;)