Sporty Motorowe - Robert Kubica
krzychu - 24-01-2013, 19:07
A ja bym tam wolał, żeby nie był w F1 za to częściej zajmował 1 miejsce na podium Chodź oczywiście niech wygrywa tam gdzie chce
mjsystem - 24-01-2013, 19:26
krzychu napisał/a: | A ja bym tam wolał, żeby nie był w F1 za to częściej zajmował 1 miejsce na podium Chodź oczywiście niech wygrywa tam gdzie chce
|
Pewnie, że tak. Ja jestem fanem F1 i osobiście tam go widzę. Czas pokaże
Krystian99 - 24-01-2013, 21:35
Również życzę mu jak najlepiej, widać że gościu walczy z każdej strony z przeciwnościami losu i brawa mu za to oby tak dalej
mjsystem - 09-02-2013, 18:12
Cytat za WP:
Robert Kubica został zaproszony do udziału we włoskim rajdzie Ronde Parco del Matese. Organizatorzy chcą, by polski kierowca był obok słynnego motocyklisty Valentino Rossiego jedną z gwiazd imprezy.
Rajd, na który zaproszony został Kubica, odbędzie się w dniach 2-3 marca w miejscowości Piedimonte Matese, w regionie Kampania (południowo-zachodnia część Włoch). W organizację mocno zaangażowały się lokalne władze, które są przekonane, wystąpią w imprezie.
Ciekawe, co z tego wyniknie...
cns80 - 09-02-2013, 22:29
krzychu napisał/a: | Instynkt samozachowawczy pewnie też jakiś szczątkowy...
| To od zawsze u niego obstawiam. Będzie dobry i skuteczny, ale kiedyś się zabije. Nie lubię takich kierowców i nie chciałbym być jego pilotem
swinks_UK - 10-02-2013, 11:05
mjsystem napisał/a: |
Ciekawe, co z tego wyniknie... |
Nic, znowu pościga się z jakimis ogórkami, kibicom w PL się ego podbuduje...
mjsystem - 10-02-2013, 11:18
swinks_UK napisał/a: | Nic, znowu pościga się z jakimis ogórkami, kibicom w PL się ego podbuduje...
_________________ |
Wolałbym co innego usłyszeć, ale wiem, że masz w tym przypadku rację...
i9i - 10-02-2013, 11:41
swinks_UK napisał/a: | Nic, znowu pościga się z jakimis ogórkami, kibicom w PL się ego podbuduje... |
I może Polsat zacznie włoskie memoriały pokazywać, będzie Polska Rajdowa
mkm - 10-02-2013, 12:47
Nie wiem jak szybko piszecie na klawiaturze, ale powiedzmy, że szybko.
"Przybijcie piątkę" dłonią z balustradą przy powiedzmy 50km/h, a potem informujcie jak idzie pisanie i czy sprawność wraca.
Panowie, umówmy się, że nie była to drobna kontuzja.
Nie był to też jego pierwszy uraz tej ręki.
Lekko się pisze gdy zapomina się, że ten człowiek został zrekonstruowany przez specjalistów po ciężkim wypadku.
Gdy to się ma w pamięci nawet udział w podkrakowskim kjs-ie trzeba zaliczać do sukcesu.
Najważniejsze, żeby były postępy, a takie wg. mnie są.
Ja po głupim przecięciu ścięgien w palcach rehabilitowałem się pół roku, a pełnej sprawności w jednym nie mam do dziś po 10latach...
Z jednej strony leci szydera z "mediów", a z drugiej łyknęliście najwyraźniej, że po pół roku miał wracać do F1...
Dla mnie każdy jego start to sukces, mimo, że nie wiem czy zbyt nie forsuje tej ręki - wierzę, że jest otoczony ludźmi, którzy to wiedzą.
swinks_UK - 10-02-2013, 14:14
mkm napisał/a: | Nie wiem jak szybko piszecie na klawiaturze, ale powiedzmy, że szybko.
|
Maciek, pisze się na takim poziomie na jakim jest kultura rajdów w Polsce. Z całym szacunkiem, ale blisko zera. Chodzi o kibicowanie i nagłośnienie.
Póki co łatwiej jest narzucać rangę Mega Super Wyścigu każdej konkurencji w której startuja nasi celebryci. Podobnie jak byle celebrytom nadaje się rangę Super Kieropwcy Rajdowego. Nikt nie ma odwagi przyznać, że są to niestety przeciętni lub słabi kierowcy. Liczy się lans. Gdyby choć 10% funduszy marnowane na lans przeznaczyć na rozwój i wsparcie prawdziwych rodzimych talentów (od klasy junior poprzez słabsze klasy), rodzimych zespołów wyścigowych itd. To może za kilka lat mielibyśmy więcej powodów do radości niż obserwowanie zmagań ex-skoczka i "inwalidy" w rajdach.
Jakoś nikt nie śledzi losów Kościuszki (jeśli w ogóle ktoś zna tego kierowcę), którego nazwisko jest zawsze wmieniane w czołówce na forach znawców rajdów.
Ja osobiście, wolałbym kibicować jakiemuś młodemu Iksińskiemu w klasie Rally 4 WRC niż Kubicy/Małysza w Rajdzie Bździewa, bo ten pierwszy miałby jakieś perspektywy na światowy sukces, ten drugi niestety na emeryturę. Tylko, że ten pierwszy pewnie nigdy nie wystaruje w Rally 4 bo nie zbierze funduszy, a drugi nie będzie miał problemów z przebieraniem w ofertach od sponsorów, telewizji, plotkarskich magazynów.
To oczywiście ironia i przejaskrawienie ale chodzi o wypunktowanie pewnych problemów.
mjsystem - 10-02-2013, 16:44
swinks_UK napisał/a: | To oczywiście ironia i przejaskrawienie ale chodzi o wypunktowanie pewnych problemów. |
I pod tym się podpisuję razem z Tomkiem. Nie chodzi o to, że nie lubimy Roberta, tylko co napisał reporter/dziennikarz:
mjsystem napisał/a: | Organizatorzy chcą, by polski kierowca był obok słynnego motocyklisty Valentino Rossiego jedną z gwiazd imprezy. |
[ Dodano: 20-02-2013, 17:04 ]
Robert nie pojeździ mercedesem w DTM. Powód? Nie pozwolili mu ze względu na uczestnictwo w rajdach. Może to dla niego nauczka? Gdyby Lotus mu zabronił, nie doszłoby do wypadku...
JCH - 04-03-2013, 11:16
Jeden z portali krzyczy dziś, że Kubica ma pojechać w kilku eliminacjach Mistrzostw Europy i być może Mistrzostw Świata w barwach Citroena.
sport.pl
To co? Wow
mjsystem - 04-03-2013, 16:33
JCH, do linku trzeba się zalogować, a jakoś nie lubię sie ciągle gdzieś dopisywać.
A czy bedzie wow to się okaże. Ja Robertowi życzę jak najlepiej, tylko czy on sam wie czego chce, czy szuka miejsca gdzie ktoś go chce???
JCH - 04-03-2013, 17:57
mjsystem napisał/a: | do linku trzeba się zalogować, a jakoś nie lubię sie ciągle gdzieś dopisywać | Jakie zalogować
Normalny artykuł na sport.pl Pełny link http://www.sport.pl/F1/1,...l#BoxSlotII3img
Sport.pl to chyba jakaś odnoga gazety.pl - stamtąd przenoszą linki do artykułów.
Cytat: | Citroen potwierdził, że Robert Kubica wystartuje w jego barwach w Rajdzie Wysp Kanaryjskich (21-23 marca), trzeciej rundzie mistrzostw Europy. Pojedzie również w mistrzostwach świata. - Jestem bardzo szczęśliwy, że powracam do ścigania na najwyższym poziomie - stwierdził Polak
Udział w Rajdzie Wysp Kanaryjskich to dla mnie ciekawe wyzwanie - dodał Kubica, który weźmie udział w największej rywalizacji od czasu startów w Formule 1. Co więcej, Citroen zapowiedział, że Polak wystąpi w mistrzostwach świata! Kubica ma pojawić się na trasie rajdu Portugalii 11-14 kwietnia. Wystąpi w kategorii WRC2, w której kierowcy mogą startować mniej zaawansowanymi technicznie autami. |
Kubica ma pojechać w 7-miu eliminacjach WRC2
karolgt - 05-03-2013, 00:00
swinks_UK napisał/a: |
Póki co łatwiej jest narzucać rangę Mega Super Wyścigu każdej konkurencji w której startuja nasi celebryci. Podobnie jak byle celebrytom nadaje się rangę Super Kieropwcy Rajdowego. |
jasne że dla "znawców" tego typu rzeczy często to porażka i na forach są wyśmiewane bo ze sportem często celebryci pojęcia nie mają.
Ale fakt jest taki że to promuje dany sport.
Przykład: Pudzianowski i jego występy na galach KSW.
Ile osób 3-4 lata temu słyszało w ogóle o MMA a o czymś takim jak KSW nie wspominając?
a teraz? zobacz ile było szkółek/zajęć z MMA 4 lata temu a ile jest teraz
|
|
|