Nasze Miśki - Znany czerwony C53 z 4g63 - projekt Feniks
szpala85 - 30-11-2012, 01:03
jestem w szoku .... jak sprzedawałem tego Colta z zerwanym paskiem rozrządu (jeszcze z ori silnikiem 1,6 4g61 GTi) to buda była w idealnym stanie , nie wierzę że po kilku latach zgnił .... i że ktoś łatał go żywicą ... Mateusz071, weź no porób fotki jak on teraz wygląda
szczerze to myślałem że uda mi się odzyskać mojego byłego GTi-ka (juz odpicowanego z lepszym silnikiem) ,a tu taki Zonk ... dobrze że kasy nie miałem
Zielu - 30-11-2012, 11:14
szpala85 napisał/a: | jak sprzedawałem tego Colta z zerwanym paskiem rozrządu (jeszcze z ori silnikiem 1,6 4g61 GTi) to buda była w idealnym stanie |
Myślę że większość zainteresowanych tematem Colta, w tym ja, opierała się właśnie na tym
Może potem był myty solanką..
Mateusz071 - 30-11-2012, 18:03
Dobre złego początki
Włókno co było naklejone na dziurę w kielichu
Odkręcanie osłon na progi od drugiej strony
I okno rewizyjne (z zatyczką szpachlową)
Sprawdzam czy wygłuszenie jest ok ale nie chciało mi sie plastików ściągać
Zestaw naprawczy: pianka, włokno, o.9 cm szpachli z włóknem i 0.3cm uniwersalnej
MOżecie pomierzyć
Teraz cukierek, dajcie full size ;]
Wiecej żywicy !!!
Taka sobie ukręcona i na sztukę wklejona
Grzew którego juz nie ma
Śrubokręt do trumny
o tu wszedł ;]
A tak jest z wnętrzem, po co powymieniać to co połamane, mamy kleje !
Panowie i Panie, powiem tak... To jest nieodpowiedzialne, auto o takiej mocy tak robić... w razie wypadku... Zrobił to ktoś bez wyobraźni.
Podziękowania odbieram na priv że uchroniłem chetnych do kupna od pomyłki
Podjąłem wyzwanie, doprowadzę to do ładu, ale RZĄDAM orderu odwagi będę co jakiś czas wrzucał postępy. Zaoszczędziłem na zimówkach bo raczej nie wyjadę na zimę.
Pozdrawiam byłego właściciela, który to ogląda i radzę zmienić mechaniko-blacharzo- znawców, którzy twierdzili że auto jest w dobrym stanie i jest zdrowe !
p.s
To tylko jedna strona
Torp12 - 30-11-2012, 19:02
M A S A K R A
A kiedyś żałowałem że go nie sięgnołem
Wytrwałosci w odbudowie
Rafal_Szczecin - 30-11-2012, 19:30
teraz oczywiscie zaden z magikow, ktorzy wczesniej rzezbili to auto, nie przyzna sie, ze to on tak je sztukowal ...
robertdg - 30-11-2012, 19:32
Mateusz071 napisał/a: | Pozdrawiam byłego właściciela, który to ogląda i radzę zmienić mechaniko-blacharzo- znawców. | Artysta
Mateusz071 - 30-11-2012, 19:38
Źle zostałem zrozumiany i nie w pełni napisałem jasno. Były właściciel tego nie zrobił, ani żaden jego mechanik, tylko wcześniej ktoś tak dowalił. Jego mechanicy blacharze, twierdzili ze auto blacharsko igła ! zaraz zedytuje poprzednią wypowiedź
Na pewno nikt się nie przyzna, a auto wędrowało tak:
Poznań
Jelenia Góra
Lublin
Radom
Sucha Beskidzka
Wrocław - Ja
szpala85 - 30-11-2012, 19:48
nie wierzę że to jest ten sam Colt
byłem jego właścicielem przez niecały rok (na coltmani chyba jeszcze jest temat o nim , chociaż nie wiem bo od kiedy mam gala to tam nie zaglądałem ) jak jeszcze miał serce 4g61 wtedy miał kopa i to coś .... po zerwaniu rozrządu sprzedałem go (dla mnie było nie opłacalne naprawa tego silnika ,a musiałem czymś jeździć ) ... na forum pojawiały sie zdjęcia z prac nad tym coltem , z nowym silnikiem , nową zawiechą , układem wydechowym , odnowionym lakierem ..... zdjęcia w gazecie .... prezentował sie nieziemsko ... już myślałem że go odkupię bo zatęskniłem za małym czerwonym Coltem z prowadzeniem jak gokart ... a tu lipa ..
Mateusz071, szczere współczucie z mojej strony
szpala85 - 30-11-2012, 19:58
i ta przyklejona śruba mnie powaliła ... amen
Mateusz071 - 30-11-2012, 20:00
Spoko Szpala85, zrobię malinkę zamieszczę zdjęcia i szeroko otworzę drzwi dla chętnych, którzy chcą porządnie odrestaurowane/naprawione auto ;] Dla MM będzie rabat ;P jestem w trakcie działania z papierami aby zrobić warsztat ;]
Ciekaw jestem co ja tam jeszcze znajdę ;] AAA! mówiłem już że wali paliwem z okolic baku ? Nie? to juz mowie ;] Mam tylko nadzieje że nie utknę z nim w martwym punkcie :/
rosomak1983 - 30-11-2012, 21:40
Hmm zastanówmy sie który z poprzednich włascieli mogł nie żałowac LAMINATU
Mateusz powodzenia, trzymam kciuki.
Mateusz071 - 30-11-2012, 21:54
Metoda dedukcji pozostaje Lublin lub Radom
Zielu - 30-11-2012, 23:02
Mateusz071 napisał/a: | AAA! mówiłem już że wali paliwem z okolic baku ? Nie? to juz mowie ;] Mam tylko nadzieje że nie utknę z nim w martwym punkcie :/ |
Obstawiam przerdzewiały na wylot wlew albo coś nie tak z odpowietrzaniem..?
No bo chyba nie sam bak..
Mateusz071 - 01-12-2012, 15:28
Bak jest gitara, przewody paliwowe całe w bitexie (konserwacja podwozia) - po co konserwowac laminat ?? Myśle że to zparciała uszczelka do spławika w baku.
rosomak1983 - 01-12-2012, 15:37
Mateusz071 napisał/a: | po co konserwowac laminat ?? |
zeby nie było widac
|
|
|