To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Znany czerwony C53 z 4g63 - projekt Feniks

szpala85 - 30-11-2012, 01:03

:shock: jestem w szoku .... jak sprzedawałem tego Colta z zerwanym paskiem rozrządu (jeszcze z ori silnikiem 1,6 4g61 GTi) to buda była w idealnym stanie , nie wierzę że po kilku latach zgnił .... i że ktoś łatał go żywicą ... :? Mateusz071, weź no porób fotki jak on teraz wygląda

szczerze to myślałem że uda mi się odzyskać mojego byłego GTi-ka (juz odpicowanego z lepszym silnikiem) ,a tu taki Zonk :| ... dobrze że kasy nie miałem :|

Zielu - 30-11-2012, 11:14

szpala85 napisał/a:
jak sprzedawałem tego Colta z zerwanym paskiem rozrządu (jeszcze z ori silnikiem 1,6 4g61 GTi) to buda była w idealnym stanie

Myślę że większość zainteresowanych tematem Colta, w tym ja, opierała się właśnie na tym :wink:

Może potem był myty solanką..

Mateusz071 - 30-11-2012, 18:03

Dobre złego początki

Włókno co było naklejone na dziurę w kielichu

Odkręcanie osłon na progi od drugiej strony

I okno rewizyjne (z zatyczką szpachlową)

Sprawdzam czy wygłuszenie jest ok ale nie chciało mi sie plastików ściągać

Zestaw naprawczy: pianka, włokno, o.9 cm szpachli z włóknem i 0.3cm uniwersalnej

MOżecie pomierzyć

Teraz cukierek, dajcie full size ;]

Wiecej żywicy !!!

Taka sobie ukręcona i na sztukę wklejona

Grzew którego juz nie ma

Śrubokręt do trumny

o tu wszedł ;]

A tak jest z wnętrzem, po co powymieniać to co połamane, mamy kleje !

Panowie i Panie, powiem tak... To jest nieodpowiedzialne, auto o takiej mocy tak robić... w razie wypadku... Zrobił to ktoś bez wyobraźni.

Podziękowania odbieram na priv że uchroniłem chetnych do kupna od pomyłki ;)

Podjąłem wyzwanie, doprowadzę to do ładu, ale RZĄDAM orderu odwagi :D będę co jakiś czas wrzucał postępy. Zaoszczędziłem na zimówkach bo raczej nie wyjadę na zimę.

Pozdrawiam byłego właściciela, który to ogląda i radzę zmienić mechaniko-blacharzo- znawców, którzy twierdzili że auto jest w dobrym stanie i jest zdrowe !

p.s
To tylko jedna strona ;)

Torp12 - 30-11-2012, 19:02

M A S A K R A :)

A kiedyś żałowałem że go nie sięgnołem :)

Wytrwałosci w odbudowie :)

Rafal_Szczecin - 30-11-2012, 19:30

teraz oczywiscie zaden z magikow, ktorzy wczesniej rzezbili to auto, nie przyzna sie, ze to on tak je sztukowal ...
robertdg - 30-11-2012, 19:32

Mateusz071 napisał/a:
Pozdrawiam byłego właściciela, który to ogląda i radzę zmienić mechaniko-blacharzo- znawców.
Artysta :-)
Mateusz071 - 30-11-2012, 19:38

Źle zostałem zrozumiany i nie w pełni napisałem jasno. Były właściciel tego nie zrobił, ani żaden jego mechanik, tylko wcześniej ktoś tak dowalił. Jego mechanicy blacharze, twierdzili ze auto blacharsko igła ! zaraz zedytuje poprzednią wypowiedź

Na pewno nikt się nie przyzna, a auto wędrowało tak:
Poznań
Jelenia Góra
Lublin
Radom
Sucha Beskidzka
Wrocław - Ja

szpala85 - 30-11-2012, 19:48

nie wierzę że to jest ten sam Colt :shock:

byłem jego właścicielem przez niecały rok (na coltmani chyba jeszcze jest temat o nim , chociaż nie wiem bo od kiedy mam gala to tam nie zaglądałem ) jak jeszcze miał serce 4g61 wtedy miał kopa i to coś .... po zerwaniu rozrządu sprzedałem go (dla mnie było nie opłacalne naprawa tego silnika ,a musiałem czymś jeździć ) ... na forum pojawiały sie zdjęcia z prac nad tym coltem , z nowym silnikiem , nową zawiechą , układem wydechowym , odnowionym lakierem ..... zdjęcia w gazecie .... prezentował sie nieziemsko ... już myślałem że go odkupię bo zatęskniłem za małym czerwonym Coltem z prowadzeniem jak gokart ... a tu lipa ..

Mateusz071, szczere współczucie z mojej strony

szpala85 - 30-11-2012, 19:58

i ta przyklejona śruba mnie powaliła ... amen
Mateusz071 - 30-11-2012, 20:00

Spoko Szpala85, zrobię malinkę zamieszczę zdjęcia i szeroko otworzę drzwi dla chętnych, którzy chcą porządnie odrestaurowane/naprawione auto ;] Dla MM będzie rabat ;P jestem w trakcie działania z papierami aby zrobić warsztat ;]

Ciekaw jestem co ja tam jeszcze znajdę ;] AAA! mówiłem już że wali paliwem z okolic baku ? Nie? to juz mowie ;] Mam tylko nadzieje że nie utknę z nim w martwym punkcie :/

rosomak1983 - 30-11-2012, 21:40

Hmm zastanówmy sie który z poprzednich włascieli mogł nie żałowac LAMINATU :P :P :P

Mateusz powodzenia, trzymam kciuki. :wink:

Mateusz071 - 30-11-2012, 21:54

Metoda dedukcji pozostaje Lublin lub Radom ;)
Zielu - 30-11-2012, 23:02

Mateusz071 napisał/a:
AAA! mówiłem już że wali paliwem z okolic baku ? Nie? to juz mowie ;] Mam tylko nadzieje że nie utknę z nim w martwym punkcie :/

Obstawiam przerdzewiały na wylot wlew albo coś nie tak z odpowietrzaniem..?
No bo chyba nie sam bak..

Mateusz071 - 01-12-2012, 15:28

Bak jest gitara, przewody paliwowe całe w bitexie (konserwacja podwozia) - po co konserwowac laminat ?? :D Myśle że to zparciała uszczelka do spławika w baku.
rosomak1983 - 01-12-2012, 15:37

Mateusz071 napisał/a:
po co konserwowac laminat ??

zeby nie było widac :wink: