[97-04]Galant EAxA/W - [EA3A/W 2.4] Brak mocy i kontrolka silnika (pomaranczowa)
m6riano - 08-12-2012, 04:22
to chyba lepsze rozwiązanie...
ps.ludzie kupują auta za 5 kafli...a później sie dziwią co tak tanio iże musza drugą piątke dołożyć w przeciągu roku...
swinks_UK - 08-12-2012, 07:40
Carollus, skontaktuj się na PW z użytkownikiem Bartek. On swego czasu reanimował kilka przepływek z GDI z dużym sukcesem.
Carollus - 08-12-2012, 11:55
m6riano napisał/a: |
to chyba lepsze rozwiązanie...
ps.ludzie kupują auta za 5 kafli...a później sie dziwią co tak tanio iże musza drugą piątke dołożyć w przeciągu roku... |
Ja rozumiem że japońce są drogie ale sory przeraża mnie przepustnica która kosztuje 15 tyś.
Cytat: | Carollus, skontaktuj się na PW z użytkownikiem Bartek. On swego czasu reanimował kilka przepływek z GDI z dużym sukcesem. |
Ok dzięki. Na pewno się do niego odezwę.
m6riano - 08-12-2012, 17:42
Carollus napisał/a: | Ja rozumiem że japońce są drogie ale sory przeraża mnie przepustnica która kosztuje 15 tyś. |
to kosmiczna cena z ASO, tam wszystko jest drogie..taki np. panel do szyb który używka kosztuje 30-50zł tam kosztuje 1700.
A piłem do tego że jak ludzie patrza na alegro na gale to sie dziwia czemu jeden (dajmy na to v6) kosztuje 12tysi a drugi (GDI) za 5 ale i tak kupują GDI za piątke i później sie dziwią że wychodza w nim drobne usterki które dużo kosztują...
|
|
|