Outlander II Ogólne - Likwidacja trzecigo rzędu siedzeń
13zbyszek13 - 17-03-2014, 08:17
diament napisał/a: | Czy ktoś z kolegów może podpowiedzieć na temat tych śrub którymi dokręcone jest to siedzonko?a w zasadzie to chodzi mi tylko o to czy mają one nagwintowane gniazda w podwoziu czy mają nakrętki od spodniej strony podwozia (czyli cz po odkręceniu siedzenia mogą się one gdzieś tam zawieruszyć? czy po prostu, po demontażu wkręcam śruby ponownie i sprawa załatwiona?)Ponieważ mam obawy czy po tej operacji nie będzie trzeba szukać nakrętek, a zdaję sobie sprawę że trzeba je wkręcić ponownie bo i po co dodatkowa wentylacja i napływ wilgoci. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź. |
Kolego ja montowałem sam ławeczkę i nic od spodu nie trzeba robić
wszystkie czynności związane z montażem wykonuje się w bagażniku.
Więc z demontażem identycznie.
pogan04 - 25-04-2014, 12:12
skoro tak chwalicie to i ja wywalam tę ławeczkę
po co wozić takie zbędne ciężary
zna ktoś temat czy pasuje styropian od 4007/crosser?
mitsu00 - 25-04-2014, 15:56
pogan04 napisał/a: | skoro tak chwalicie to i ja wywalam tę ławeczkę
zna ktoś temat czy pasuje styropian od 4007/crosser? |
To w 100% te same auta, wiec sam odpowiedz sobie na pytanie czy bedzie pasowac?
Aleksander1965 - 25-04-2014, 20:55
pogan04 napisał/a: | skoro tak chwalicie to i ja wywalam tę ławeczkę
zna ktoś temat czy pasuje styropian od 4007/crosser? |
wszystko przerobiłem a styropianek z peugeota 4007 posiadam pokrywe do sprzedania
kaartar - 24-05-2014, 19:18 Temat postu: jak zdobyć ten styropian ? Hej, macie jakieś sposoby na zdobycie tego wkładu-styropianu ?
Widzę, że kolegom udało się przeprowadzić wspomnianą operację usunięcia trzeciego rzędu siedzeń.... Też tak chcę, ale bez styropianu ani rusz....;)
Jakieś podpowiedzi, gdzie jak i kiedy szukać ?
Pytanie do Aleksander1965:
w jakim stanie masz tą pokrywę i za ile byś sprzedał ?
proszę o kontakt na priv
A5tu5 - 30-05-2014, 22:51 Temat postu: Re: jak zdobyć ten styropian ?
kaartar napisał/a: | Hej, macie jakieś sposoby na zdobycie tego wkładu-styropianu ?
Widzę, że kolegom udało się przeprowadzić wspomnianą operację usunięcia trzeciego rzędu siedzeń.... Też tak chcę, ale bez styropianu ani rusz....;)
Jakieś podpowiedzi, gdzie jak i kiedy szukać ?
|
Podczepiam się pod pytanie.
W wakacje chcę pozbyć się 3 rzędu i włożyć tam styropian, ale nigdzie nie mogę go znaleźć/wygooglać.
pogan04 - 31-05-2014, 00:10
ja kupiłem na allegro styropian+pokrywę za 250zł - komplet
trzeba poszukać , podzwonić
jkowalski001 - 26-01-2015, 09:29
Witajcie,
pytanie mam odwrotne, czy można zamontować ławeczkę w wersji 5 osobowej? Czy są otwory montażowe? Co z mocowaniem pasów?
Dzięki za odpowiedz
Hubeeert - 26-01-2015, 10:00
Wszystko jest.
Ale.
Musisz po montażu pojechać do warsztatu, który może urzędowo potwierdzić prawidłowy montaż i obecność wszystkich elementów. Dwa, że czeka Cię wizyta na Okręgowej Stacji Kontroli na przegląd i trzy w Wydziale komunikacji po zmianę dowodu.
jkowalski001 - 26-01-2015, 15:40
Super, dzięki za szybką odpowiedź, wizyty w warsztacie, stacji i urzędzie byłem świadomy.
Czy ktoś może już to przechodził (montaż) i jest w stanie określić koszty? Na alledrogo widziałem same ławeczki za kilka stów....
bonito - 26-01-2015, 19:33
Kolego, montaż ławeczki do bardzo prosta sprawa. Na forum jest sporo postów (jeden także mojego autorstwa), dotyczących wprawdzie demontażu, ale wystarczy odwrócić kolejność i wyjdzie na pewno . Jeżeli masz jakie takie pojęcie o obsłudze śrubokręta i klucza to 2-3 godziny max, w warsztacie pewnie z godzina...
bonito
emil_d - 27-01-2015, 21:27
bonito napisał/a: | Kolego, montaż ławeczki do bardzo prosta sprawa. Na forum jest sporo postów (jeden także mojego autorstwa), dotyczących wprawdzie demontażu, ale wystarczy odwrócić kolejność i wyjdzie na pewno . Jeżeli masz jakie takie pojęcie o obsłudze śrubokręta i klucza to 2-3 godziny max, w warsztacie pewnie z godzina...
bonito |
Potwierdzam, latem 2014 zamontowałem u siebie. Jedyne na co warto zwrócić uwagę to to, że dziury na śruby nie są niczym zabezpieczone i przy wkręcaniu trzeba dobrze naoliwić bo są przyrdzewiałe. Jeśli masz zdjęte pasy to trzeba je przykręcić z tulejkami bo inaczej będzie problem z regulacją.
NuMeR - 01-02-2015, 09:57
Jak by ktoś był zainteresowany to mam do sprzedania 3 rząd siedzeń proszę o wiadomość na priva
villi - 05-02-2015, 14:29 Temat postu: Pasy w trzecim rzędzie siedzeń Witam.
Jestem świeżym forumowiczem i zarazem posiadaczem Outka. Kupiłem ww z kratką, chcę go przerobić na osobówkę (koszty, koszty, koszty) czyli będę pozbywał się kratki. Niestety ww samochód ma zdemontowane pasy w trzecim rzędzie. Proszę napiszcie czy montaż takich rzeczy jest kosztowny, może ktoś ma instrukcję, robił coś takiego.
Przepraszam, że podpinam się pod ww temat, ale z podobnych znalazłem tylko jeden - martwy od dwóch lat.
Pozdrawiam.
emil_d - 05-02-2015, 20:03 Temat postu: Re: Pasy w trzecim rzędzie siedzeń
villi napisał/a: | Witam.
Jestem świeżym forumowiczem i zarazem posiadaczem Outka. Kupiłem ww z kratką, chcę go przerobić na osobówkę (koszty, koszty, koszty) czyli będę pozbywał się kratki. Niestety ww samochód ma zdemontowane pasy w trzecim rzędzie. Proszę napiszcie czy montaż takich rzeczy jest kosztowny, może ktoś ma instrukcję, robił coś takiego.
Przepraszam, że podpinam się pod ww temat, ale z podobnych znalazłem tylko jeden - martwy od dwóch lat.
Pozdrawiam. |
Jak masz części to instalacja jest bardzo prosta. Każdy kto trzymał klucz w ręku sobie poradzi. Na forum jest service manual do Outlandera i można sprawdzić jak zamontować.
|
|
|