ASX Ogólne - Ile moge wynegocjowac na nowym ASX
siekieramotyka - 29-01-2013, 09:30
Jasne, poszło na pw.
Traser - 05-02-2013, 20:46
Witam,
Z tymi rabatami przy zakupie nowych aut u nas faktycznie coś "nie halo".
W sierpniu zeszłego roku też byłem w takiej sytuacji i bardzo sympatyczny szef salonu zaproponował mi (po znajomości!) upust w wysokości... 1500 Zł!
Poszperałem nieco w necie i swojego wymarzonego ASX 1,8 4WD kupiłem w Niemczech, żeby było ciekawiej - z dystrybucji włoskiej za... 19950 Euro! Zaoszczędziłem więc niemal 20 tys. zł! Jak to więc jest, że zarobili Japończycy, Włosi, Niemcy i jeszcze ja byłem "do przodu" o 20 tys. zł? Ile więc marży kasują nasi dealerzy? Żeby nie było tak super, autko ma jeden minus - brak czujników cofania. To wszystko... A, no i musiałem nabyć polską instrukcję za 65 zł - nie chce mi się uczyć włoskiego Przejazd pierwszego tysiąca km z Niemiec autostradami pozwolił spokojnie dotrzeć wstępnie maszynę, więc kolejny plus takiego rozwiązania.
Pozdrawiam,
Traser
mitsu00 - 05-02-2013, 20:56
Traser napisał/a: | Witam,
Z tymi rabatami przy zakupie nowych aut u nas faktycznie coś "nie halo".
W sierpniu zeszłego roku też byłem w takiej sytuacji i bardzo sympatyczny szef salonu zaproponował mi (po znajomości!) upust w wysokości... 1500 Zł!
Poszperałem nieco w necie i swojego wymarzonego ASX 1,8 4WD kupiłem w Niemczech, żeby było ciekawiej - z dystrybucji włoskiej za... 19950 Euro! Zaoszczędziłem więc niemal 20 tys. zł! Jak to więc jest, że zarobili Japończycy, Włosi, Niemcy i jeszcze ja byłem "do przodu" o 20 tys. zł? Ile więc marży kasują nasi dealerzy? Żeby nie było tak super, autko ma jeden minus - brak czujników cofania. To wszystko... A, no i musiałem nabyć polską instrukcję za 65 zł - nie chce mi się uczyć włoskiego Przejazd pierwszego tysiąca km z Niemiec autostradami pozwolił spokojnie dotrzeć wstępnie maszynę, więc kolejny plus takiego rozwiązania.
Pozdrawiam,
Traser | Odpowiedz jest dosyc prosta: pazerny MMC Polska sprzedajacy auta dealerom po takich a nie innych cenach. Wszystkie moje auta kupilem w ASO w SE i na dzien dobry bez negocjacji, jak tylko uslysza slowo ile sie dostanie upustu, to bez szemrania daja 6-8%. Na Pajero dostalem tez hak, komplet kol zimowych i pierwsze 2 przeglady gratis.
Traser - 06-02-2013, 14:12
Obawiam się, że masz rację mitsu00! Z tego co wiem, dealerzy nie mają zbyt dużych możliwości a zarabiają głównie na przeglądach. Tym ciekawiej brzmią Twoje słowa, że 2 pierwsze przeglądy Pajero dostałeś gratis. Jeden z moich znajomych, mieszkający w Niemczech, niedawno kupił nowe BMW 520 w... Anglii! Oczywiście z kierownicą z LEWEJ strony! W porównaniu z salonami niemieckimi zaoszczędził bagatela 17 tys. EURO!
Pozdrawiam,
Traser
weaver77 - 25-10-2013, 14:12
ASX invite 1,6 kupowany w Katowiach, 72 k PLN, cena zwiera pakiet Bezpieczeństwo i koło dojazdowe, którego nie było w zestawie.
Krzychuuu - 25-10-2013, 15:56
Ja dostałem gratis do ASXa komplet opon zimowych warty ok 2000zł, alarm
z instalacją oraz dywaniki gumowe. Przeglądy sam już opłacam.
Na ostatnim przeglądzie założyli mi za 350 zł komplet chlapaczy przednich i
tylnych - polecam!. Auto ładniej wygląda i zdecydowanie mniej się brudzi
w dolnej części na drzwiach i tylna klapa.
veramente - 10-06-2014, 23:09
Właśnie wyrwałem model 2014 (produkcja 2013) 1.6 Invite za 68 000.
Gratisy: dywaniki + alarm. Sam nie wiem, czy to dobrze...
juras2013 - 11-06-2014, 08:06
Ja w listopadzie kupiłem ASX Blue Sky 1.6 za 75k i dodatkowo:
* alarm
* czujniki parkowania przód-tył
* dywaniki "gumiaste"
* chlapacze
* listwy boczna na drzwi
* gwarancja przedluzona o rok (na 4 lata)
* ochronne nakrętki na kola
* lakier metalik
* no i jak wszyscy trojkat-apteczka-gasnica
Pzdr.
Staford - 15-06-2014, 18:04
Ja wlasnie czekam na mojego Blue Sky edition, 1.6 benzyna. W zblizajacym sie tygodniu, mam go odebrac
Cena 76500 PLN, rocznik 2014. Zakupiony w Krakowie.
W cenie:
- lakier metalik (biala perla),
- czujniki parkowania p+t,
- dywaniki gumowe,
- listwy na progi,
- teflonowanie,
- czwarty rok gwarancji,
- pierwszy przeglad za free,
- wersja po lifcie (inne alu felgi, swiatla dzienne, ledowe i jakas kosmetyka w centralnej konsoli).
To moj pierwszy post na forum, zatem witam Was serdecznie.
mkmnski - 30-10-2014, 07:12
Czesc, to chyba dobry temat, żeby zacząć aktywność na forum swoim pierwszym postem .
Kupilem ASX'a 1.8DID 4WD w wersji Invite z alarmem i bluetoothem za 88k. Kolor bialy bez dopłaty.
Komentarze mile widziane
juras2013 - 30-10-2014, 10:54
Kupiles wiec co tu komentować
Raczej podaj informacje jak, gdzie etc. i co w cenie miałeś.
To może być pomocne dla osob dopiero zaczynających negocjacje cenowe ze sprzedawca (dealer'em)
Pzdr.
mkmnski - 30-10-2014, 10:59
W cenie tylko to, co napisałem, no.. jeszcze wino musujące i baseballowka Fura kupiona w Lublinie.
Z komentarzami chodzilo mi o inne ceny tej wersji, bo widze same benzynowki w tym watku.
Mark442 - 10-11-2014, 12:06
Ja do swego (BSE 1.6 75,5 Kzł) dostałem w gratisie:
- autoalarm,
- czujniki parkowania,
- dywaniki welurowe,
- gaśnica, trójkąt i apteczka,
- butelkę firmowego szampana i brelok firmowy (SIC!),
- zniżkę15 % na opony zimowe, zabezpieczenie karoserii i teflonowanie, chlapacze p+t (montaż gratis), gumowe dywaniki, przedłużenie gwarancji do 5 lat i śruby zabezpieczające na alufelgi,
- 15 % zniżki na późniejsze zakupy i serwis w salonie.
jan1994 - 11-11-2014, 11:48
Mark442 napisał/a: | Ja do swego (BSE 1.6 75,5 Kzł) dostałem w gratisie:
... - gaśnica, trójkąt i apteczka, ...
|
Trochę jestem zaskoczony, że gaśnicę, trójkąt i apteczkę należy negocjować. Do tej pory uważałem, że jest to wyposażenie standartowe i posiada je każde kupowane w salonie auto marki Mitsubishi.
Mark442 - 11-11-2014, 15:36
[quote="Trochę jestem zaskoczony, że gaśnicę, trójkąt i apteczkę należy negocjować. [/quote]
Co kraj to obyczaj i co dealer to inny zwyczaj...
|
|
|