To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - AUX w miśku '08

msokol - 08-06-2017, 00:08

tokyo napisał/a:
czy mmcs jest od poczatku wraz z kamera fabryczna? Bo jesli tak to wystarczy kupic gniazdo aux wyciac dziure w podlokietniku i wyciagnac kabel schowany pod lokietnikiem
...a jezeli nie to trzeba pociagnac bezposrednio z stacji na jack-a i bedzie ok

Przecież napisał, że nic nie ma w podłokietniku.

adr7 - 08-06-2017, 07:23

U mnie standardowo w zwykłym RF jest aux z gniazdkiem w podłokietniku ale jak dla mnie jakość dźwięku fatalna i trzeba rozbębniać radio do 30 kresek żeby w miarę przyzwoicie było słychać (tel. Auxa ma rozgłośnionego na maxa) przy muzyce z płyty na 30 kreskach głośniki z ram chcą wyskoczyć
Ola_93PL - 08-06-2017, 08:25

Nie posiadam fabrycznej kamery, a mmcs dokupiłam. W podłokietniku nie mam kostki aux. Chciałabym wiedzieć, gdzie muszę wpiąć w radiu kabelek aux (w którą kostkę należy wpiąć piny).
Przykuty - 09-09-2018, 11:58

Witam wszystkich,
Odgrzewam stare kotlety.
Znalazłem przewód w podłokietniku, mam wrażenie, że podłączam wszystko dobrze, słyszę nawet lewy kanał.
Kłopot taki, że nawet jak niczego nie podłączam, to po przełączeniu na fabrycznym radiu na AUX mam nieprzyjemny szum na prawym kanale, a przy wtyczce jeszcze nie grzebałem.
Co może być przyczyną, czy to znaczy, że mam wyciągać całe radio?

Sipor01 - 02-08-2019, 23:08

Ktos z Warszawy moze pomoc mi ogarnac auxa?
driver1968 - 27-08-2019, 15:49

Witam.
Czy jest możliwość odblokowania programowo ( podobnie jak odblokowuje się DVD podczas jazdy) sygnału video, tak żeby oglądać obraz po wciśnięciu przycisku AUX?

supeer - 27-08-2019, 22:10

Sa wersje mmcsa gdzie wystarczy podmienic plik na dysku i gotowe, u mnie sie nie sprawdzilo i musialem robic mechaniczne obejscie
Luki1981 - 31-08-2019, 15:28

Witam w jaki sposób?
I widzę że kolega ma również c crossera ,czy posiadasz może wiedzę tajemna na temat odblokowania dvd w trakcie jazdy ?

supeer - 01-09-2019, 10:38

Z uwagi na malo czasu zapodaje Ci linki https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1439185#top

Musisz poczytac na temat zmiany plikow na dysku, ktore odblokowuja dvd podczas jazdy.
Szukaj na google pod fraza outlander dvd in motion.

Jesli to nie zadziala na Twoim mmcs to pozostaje Ci metoda lutowania kabelkow ktora dziala 😎

Luki1981 - 01-09-2019, 20:43

Dowiedziałem się że muszę mieć pliki pod c01 a tu na forum mają od e.
Czyli jak odblokuje dvd in motion będę mógł swobodnie podłączyć nawet android box tu dzież mmiror link?

supeer - 01-09-2019, 22:33

Luki1981 napisał/a:
Dowiedziałem się że muszę mieć pliki pod c01 a tu na forum mają od e.
Czyli jak odblokuje dvd in motion będę mógł swobodnie podłączyć nawet android box tu dzież mmiror link?

Co do plikow to musisz szukac w necie, pamietaj o kopii zapasowej swoich.
Tak, bedziesz mogl. Ale lepiej szukac rozwiazania jak podlaczyc swoj obraz telefonu na mmcsa.

maariaan - 12-09-2019, 11:23

W moim O2 2008 wersja golas nie ma wiązki w podłokietniku, radio mam takie z czerwonym jednoliniowym wyświetlaczem jak przytrzymam CD to włącza się opcja AUX.
W necie znalazłem info gdzie do kostki radia muszę się wpiąć oryginalnym adapterm :MZ360136EX lub MZ360224EX (nie wiem czym się różnią)

Czy można zastąpić czymś te moduły? Pytam bo nie dosć że są strasznie ciężko dostępne to jeszcze max drogie.

Pozdro pozdro

Moody - 13-09-2019, 21:56

Jak dla mie to najprawdopodobniej w tym pudełku na kablu to nic nie ma a jak już to pewno dali jakiś pasywny filtr przeciwzakłóceniowy aby ludziska nie marudzili, że zwykły kabelek a tak drogo.
Tutaj jest wersja dla Galant/Eclipse - klik
A na tej grafice gościu napisał jak to u siebie najnormalniej w O2 podłączył (tł. google) - klik

Próbuj, podłączaj, opowiedz.

piter614 - 15-12-2019, 11:21

A ja mam Aux na panelu ale nie mogę znaleźć gniazda, muszę szukać w środku podłokietnik? Obok gniazda lazqpalniczki czy gdzieś indziej?

[ Dodano: 26-12-2019, 12:41 ]
Jakiego tego androida box kupić by to działało tak jak trzeba?

Luki1981 - 29-12-2019, 09:06

Tak, z tyłu podłokietnik musisz zdjąć maskownica do niej będzie doczepiona kostka 5 pionowa to ona jest od aux. Jeśli nie wystają z niej (z maskownica 3 złącza Chinch)
Jeśli ich nie posiadasz nie trzeba przepłacać i kupować ori gniazda, tylko na allegro są pod zestawy audio, ja takie kilupilem 9.50 zł i śmiga aż miło.
PS. Niestety nie nastawia się że z tego miskowatego aux a poleci tak samo dobry dźwięk jak z CD, czy radia. Na aux jak dasz na pełen tegulator to jest tak jak byś dał na około połowę skali przy cd.
A szkoda
Co do mirrorlika, czy tam android box nie mam pojęcia, chciał bym to zakupić, ale do tej pory nie znalazłem odp. Na Twoje, a zarazem swoje pytanie.
Widzę że na forum, raczej nikt nie chce się za bardzo podzielić ta wiedzą, a szkoda.
Niestety zaóważyłem że tu ludzie nie są skóry do wytłumaczenia niektórych zagadnień.
Może to spowodowane jest tył, że to porostu w większości zwykli użytkownicy tych pojazdów i może sami tego nie robią, a może nie ma poprostu chęci.
A szkoda