To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - System MMCS i połączenie telefonu. Problem!!!

moniaquba - 03-01-2013, 01:49

BlaiseOSW, zmień ASO kolego :)
tokyo - 03-01-2013, 14:05

Witam
Moze byc padnieta bateria w czujniku kola
Odnosnie zestawu HF
Po operacji odblokowania wykasuj wszystkie telefony oraz ksiazke telefoniczna (jezeli ktos wgral)
Zestaw sie zresetuje.
Po tej operacji wgraj telefon/y
Odnosnie blokady HF
Do roku MY2010 mozna odblokowac HF w taki sposob jak to podal Janek_W (jest to jedyny sposob - dotyczy to wszelkiej masci zestawow bez zlacza usb)
Od roku MY2010 z usb nie wszystkie z tym dzialaja, ale jest funkcja w MUTIII do odblokowania zestawu.
Pozdrawiam

Luk - 03-01-2013, 14:10

tokyo napisał/a:
Do roku MY2010 mozna odblokowac HF w taki sposob jak to podal Janek_W (jest to jedyny sposob - dotyczy to wszelkiej masci zestawow bez zlacza usb)
Od roku MY2010 z usb nie wszystkie z tym dzialaja, ale jest funkcja w MUTIII do odblokowania zestawu.

No to ja się pytam, co to za ASO było, co rozłożyło ręce???

Trik - 03-01-2013, 19:37

BlaiseOSW napisał/a:
w ASO powiedzieli mi za czujnik w kole 1000 PLN

Zmień kurna :twisted: ASO. W Białym, miesiąc temu, za niecałego tysia dawali cały zestaw. Ktoś ostro pali głupa, albo myślą że złapali renifera po świątach.

BlaiseOSW - 03-01-2013, 20:34

no dokladnie tak dzieki takimwłaśnie forum człowiek może być mądry i nie dawać nabijac się w butelke.... :) pytanko czysto teoretyczne co sie stanie z MMCS jak odłączy sie akumlator? jest jakiś kod czy coś bo boje się to robic....
fargo - 03-01-2013, 21:16

BlaiseOSW napisał/a:
pytanko czysto teoretyczne co sie stanie z MMCS jak odłączy sie akumlator? jest jakiś kod czy coś bo boje się to robic....

Jak nikt wcześniej nie grzebał to nic się nie powinno stać, przekonasz się jak odłączysz aku :rolleyes:

BlaiseOSW - 03-01-2013, 21:23

hehe co to znaczy "wcześniej grzebał" przy czym? właśnie niewiem czy odłączyć bo nie uśmiecha mi sie później śmigać bez MMCS:D
ORZECH - 03-01-2013, 21:26

BlaiseOSW napisał/a:
a jak go sprawdzić ? w ASO powiedzieli mi za czujnik w kole 1000 PLN

to jest ameryka? jak tak to mam taki czujnik koła 250zł

Luk - 03-01-2013, 21:30

BlaiseOSW napisał/a:
co sie stanie z MMCS jak odłączy sie akumlator?

Chyba nic :)
Tylko po podłączeniu trzeba podobno przejść przez procedurę nauki komputera wolnych obrotów, czyli wyłączyć wszystkie odbiorniki i pozostawić pracujący na luzie silnik przez parę (ile?) minut.

tokyo - 04-01-2013, 00:05

Witam

MMCS - nic sie nie stanie, moze nie pamietac stacji, oraz ustawien (jezyk, ustawienia dzwieku itp),ktore da sie ustawic przez zwyklego smiertelnika, ale to wszystko

MMIS - tansza navi do mitsubishi, poprosi o podanie kodu jaki zostal ustalony na poczatku programowania stacji, ale to pikus jakby ktos mial problem to pomoge

Lancer - odpinasz aku, zapinasz i jedziesz dalej - wszystkie misku (ASX, Outlander, Lancer, Colt) z kompem ETACS pamietaja ustawienia

Moze byc problem z autkami, ktore maja kontrole trakcji. Moze , a nie musi zapalic sie kontrolka trakcji - przejechac kawalek, zrobic 8 i powinno wrocic do normy.

Moze byc problem z autkami z AS&G - start/stop - tego nie sprawdzalem,ale moze wymagac podpiecia MUT III i inicjalizacji

Pozdrawiam

Luk - 04-01-2013, 00:08

tokyo napisał/a:
Lancer - odpinasz aku, zapinasz i jedziesz dalej - wszystkie misku (ASX, Outlander, Lancer, Colt) z kompem ETACS pamietaja ustawienia

Moze byc problem z autkami, ktore maja kontrole trakcji. Moze , a nie musi zapalic sie kontrolka trakcji - przejechac kawalek, zrobic 8 i powinno wrocic do normy.

Dzięki, warto wiedzieć! :)