[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] miska olejowa i koło pasowe - 2.0 a 2.4/ osłona rozrz
robertdg - 25-02-2015, 19:07
KsiadzRobak napisał/a: | robertdg napisał/a: | demontaż miski, umycie, oczyszczenie pod spawanie, | - to zakładam że zakres własny
i zakładam też tylko to:
robertdg napisał/a: | spawanie czy to punktowe |
bo jak robertdg napisał/a: | nowe wstawki (nie zgadniesz czy trzeba pospawać 3 zgrzewy, czy wstawić nowy kawałek) | to lepiej szukać drugiej miski
...
|
Pamiętaj, że nie każdy posiada taką mozliwośc/umiejętności, a sa ludzie co potrafią przeczytać i uwierzyć, że faktycznie kosztuje to tak tanio a zajeżdzają do mechanika i słysza cene kilkukrotnie wyższą bo nei zdają sobie sprawy z tego, że zakres prac jest dużo szerszy - wiesz sposób wypowiedzi ma znaczenie.
gms - 25-08-2015, 18:53
Witam, mam (moim zdaniem) nietypowy problem.
Wczoraj wymieniałem olej/filtr i wstawiłem podkładkę pod korek spustowy bo myślałem że stary już się wyrobił i niewystarczająco uszczelnia. Jednak dzisiaj znowu miska morka.
Wokół korka oraz pływaka sucho. pod uszczelką od miski - sucho.
Zastanawiam się czy miska może puszczać.
Po zakupie auta miska była zardzewiała. Została wyczyszczona, zabezpieczona oraz pokryta warstwą ochronną (bitex).
Macie propozycję gdzie mogę patrzeć na ewentualne wycieki?
P.S. uszczelka pod klawiaturą - sucha
miska mokra jest w miejscu zaznaczone na czerwono.
http://zapodaj.net/1eb460bc5349f.jpg.html
Hugo - 25-08-2015, 19:39
gms, jak dłubałeś przy misce, bo była zardzewiała to po prostu wydłubałeś dziurę. To nie jest nietypowy problem, gnijące miski olejowe to standard w tym modelu i w każdej wersji silnikowej. Musisz zdjąć miskę i dać do pospawania i wtedy zabezpieczyć. Bitex itp. środki nie są dobrym pomysłem w tego typu miejscach. I dobra rada, jak miska jest kiepska to za dużo przy niej nie dłub
gms - 25-08-2015, 19:47
Wiesz chciałem dobrze.
Dziwi mnie ze takie pocenie spowodowane może być przez dziurę której nie zrobiłem na 100%.
No nic będę musiał spróbować z nową miską. Już coś namierzyłem. Dzięki za odp - myślałem że będzie jakieś miejsce które opuściłem, a tak utwierdziłeś mnie w tym o czym myślałem.
P.S. Hugo nie sprzedajesz części od gala na alledrogo?
Hugo - 25-08-2015, 22:55
gms napisał/a: | Wiesz chciałem dobrze. | Domyślam się. gms napisał/a: | Dziwi mnie ze takie pocenie spowodowane może być przez dziurę której nie zrobiłem na 100%. | Też tak myślałem gdy zacząłem niedawno czyścić z rdzy zardzewiałą miskę, która wcześniej w ogóle nie ciekła. Po czyszczeniu lało się z niej jak z cebra. gms napisał/a: | myślałem że będzie jakieś miejsce które opuściłem | Do tego miejsca, z którego cieknie po prostu za bardzo się przyłożyłeś
|
|
|