Nasze Miśki - Mitsubishi SMASH
lukasz12 - 12-02-2013, 18:32
Na mój gust to na zdjęciu to jest ta rurka harmonijka po lewej stronie zdjęcia. Pomiędzy kolektorem wydechowym a dolotowym, nad rurą od powietrza.
deejay - 12-02-2013, 20:52
cwaniak napisał/a: | Wydech pod spodom nie ma dziur, ale mam takie wrażenie ze w okolicy silnika jest problem. bo gdy zdjąłem plastikową pokrywę zauważyłem czarny osad (czerwone strzałki). i teraz pytanie jak sprawdzić w sposób (domowy) czy uszczelka pod głowica jest cala. |
W tym sliniku to standard , czyli zapocenie całego kolektora ssącego najwiecej przy przepustnicy
Jesli juz pojawia sie swieży olej w okolicy pokrywy zaworów to wymyj zmywaczem do hamulców okolice wycieków i obserwój min dwa dni , jak cos to do wymiany uszczelka pokrywy zaworów .
cwaniak - 12-02-2013, 22:53
deejay, ale silnik się nie poci olejem tylko tam jest taki nalot sadzy suchej
benq - 13-02-2013, 08:31
Ja u siebie miałem pęknięty tłumik na kołnierzu, ale słuchowo nie dało się tego stwierdzić że jest dziura dopiero po włożeniu łapy w to miejsce okazało się że lekko spaliny się tam wydobywają. Może u Ciebie też coś w ten deseń? Oczywiście później się okazało że powodem był zatkany katalizator.
deejay - 13-02-2013, 19:02
cwaniak napisał/a: | deejay, ale silnik się nie poci olejem tylko tam jest taki nalot sadzy suchej |
Jedyne i 99% pewne to przedmuch z zaworu EGR ktore tam zazwyczaj najczęściej wystepowało .
cwaniak - 01-03-2013, 18:57
benq napisał/a: | Ja u siebie miałem pęknięty tłumik na kołnierzu, ale słuchowo nie dało się tego stwierdzić że jest dziura dopiero po włożeniu łapy w to miejsce okazało się że lekko spaliny się tam wydobywają. Może u Ciebie też coś w ten deseń? Oczywiście później się okazało że powodem był zatkany katalizator. |
Właśnie tak zrobiłem i (wymacałem) dziurkę przez która uciekały spaliny. Zakleiłem i jest git
Koledzy do czego służy ta śrubka
Daraz2 - 03-03-2013, 19:23
bardzo ładna carisma:) szerosci i bezawaryjnosci
cwaniak - 15-03-2013, 10:02
Ostatni troszkę się nudziłem wiec postanowiłem wymienić podświetlenie, zegarów (niebieskie), komputer pokładowy (niebieskie), pokrętła (białe), popielniczka (białe),oświetlenie wnętrza (niebieskie), oświetlenie pomocnicze kierowcy (białe), no i przy okazji zamontowałem CB
rasiak1980 - 15-04-2013, 12:59
świetny samochodzik sam też niedawno kupiłem i może niebawem sie pochwale ale moje pytanie czy możesz sterować wskazaniami komputera po wymianie radia na nie oryginalne?
cwaniak - 16-04-2013, 16:23
Nie da się sterować, mam średnie spalanie, temperaturę i godzinę. Ale jest taka możliwość po wlutowaniu tranzystorka ty masz temat . Ja próbowałem u siebie to zrobić ale, u mnie jest inny wyświetlacz.
cwaniak - 15-06-2013, 13:10
Dzisiaj wyjąłem i zaspawałem łączę wydechu około 30 minut roboty. I od razu zero smrodu spalin w Cari
[img] [/img]
cwaniak - 25-02-2014, 17:17
Od jakiegoś czasu zaczyna się odzywać przegub przynajmniej mi się tak wydaje. Przy prędkości 100-120km zaczyna coś stukać z prawej strony takie głuche stukanie i gdy jadę około 50-70km i skręcam po łuku w prawo. Stukanie również występuje gdy auto (wzbija) sie po wjechaniu na wzniesienie powyżej 50km. Auto przeszło pozytywnie badania techniczne
cwaniak - 10-07-2015, 21:35
Panienka zjechała do PL będzie teraz sie nią opiekował 60-cio letni emeryt.
Dziekuje za te 3-lata bezawaryjności
AMEN
|
|
|