Forum ogólne - Nowe prawo jazdy - zobacz, czy zdasz...
mystek - 30-01-2013, 06:52
#Elektryk - można dać "Dalej" podczas czytania lektora i oczekiwania i od razu Ci przeskakuje do odliczania
Ja nie zdałem, 4 błędy, ale jakoś specjalnie się tym nie przejmuję
krzychu - 30-01-2013, 07:13
69/74
Pytanie z żółtym światłem jest podchwytliwie sformułowane i wprowadziło mnie w błąd. Odruchowo pomyślałem o żółtym po zielonym, a nie czerwonym i żółtym jak na filmiku... Powinno być czy sygnał żółty wraz z czerwonym...
Pytanie o rogatkach jest jakieś abstrakcyjne...
A pytanie o zbliżanie się do przejście mnie powaliło.... No w sumie nie o zbliżaniu się tylko o przejściu...
Proste te testy.... Myślę, że na plus w porównaniu z zakuwaniem arkuszy pod egzamin...
[ Dodano: 30-01-2013, 07:16 ]
gzesiolek napisał/a: | tzn. stawialem, ze bedzie ta odpowiedz, ale jesli wszystkie wpolczesne samochody maja droge hamowania ponizej 40m ze 100km/h, to dlaczego z 50km/h ma byc powyzej 20m i na zlosc wybralem inaczej) |
Bo to "poniżej 40m" to jest na sterylnych oponach i nawierzchni do tego jest to reakcje jedynie samego samochodu, a nie kierowcy.
Ps. Może zdałem dlatego, że bez dźwięku?
Tomek - 30-01-2013, 08:21
w pytaniu o przejeździe kolejowym kluczowym słowem jest "TYLKO"
mjsystem - 30-01-2013, 18:04
tomek84 napisał/a: | w pytaniu o przejeździe kolejowym kluczowym słowem jest "TYLKO" |
Bo na pozór, to pytanie nie dotyczy umiejętności kierowania pojazdem czy wiedzy na temat przepisów ruchu drogowego, tylko na logiczne rozumowanie. Wniosek(z przymrużeniem oka), nie myślisz logicznie - nie masz prawka. Ja ten test oblałem
volve - 30-01-2013, 20:05
RalfPi napisał/a: | ale jaja - jest pytanie o zjazd z pasa prawego - Szczecin przy "Liroju" |
Powiem Ci, że większość filmików jest chyba ze Szczecina i okolic. Widziałem np. wyjazd ze Szczecina, gdzieś widziałem bodajże część trasy zamkowej, w jednym pytaniu był Colt na szczecińskich blachach, w innym VW na blachach z Polic, ten filmik ze znakiem Szpitala to chyba jest ten z Piotra Skargi(choć nie jestem pewien).
A co do testu, to nie zdałem Poległem na dróżniku, drodze hamowania i jeszcze jednym
adt81 - 30-01-2013, 20:06
69/74 obroniłem się
Pytanie 28 mnie zaskoczyło i nie widziałem co wybrać bo ten pojazd nie wygląda mi na ciągnik rolniczy no i jeszcze poległem na drodze hamowania.
Misiek :) - 30-01-2013, 20:55
zdałbym gdyby można było cofnąć, bo znak zakazu skrętu zobaczyłem dopiero przy zmianie pytania.
Test prosty za wyjątkiem pierwszej pomocy o ile będą pytania jak w poprzednich testach.
NIe bardzo wiem czego się bać...
a widziałem na filmiku srebrną cejotkę
Morfi - 30-01-2013, 23:11
Nie zdałem wina dróżnika, żółtego światła, drogi dwukierunkowej, znaku uwaga dzieci, 4 min.
Czas chyba wrócić do szkoły.
cns80 - 31-01-2013, 00:21
Misiek napisał/a: | zdałbym gdyby można było cofnąć, bo znak zakazu skrętu zobaczyłem dopiero przy zmianie pytania. | Wypadków by nie było jakby tak każdy mógł cofnąć swoje błędy.
sveno - 31-01-2013, 01:48
73/74
Jeżeli tak wygląda prawdziwy egzamin to jak dla mnie to jest porażka, nie każdy powinien mieć prawo jazdy, a ten egzamin jest prostszy niż ten co ja zdawałem, bo tam mogło być kilka odpowiedzi prawidłowych.
Myślałem, że to odsieje posiadaczy prawa jazdy od kierowców, bo jak widzę babkę, która przodem auta zajmuje 2 miejsca parkingowe a tyłem wystaje na ulicę i kiedy zwracam jej uwagę to ona: "inaczej nie umie zaparkować i tak zostawi" to mnie krew zalewa.
volve - 31-01-2013, 08:05
sveno napisał/a: | bo jak widzę babkę, która przodem auta zajmuje 2 miejsca parkingowe a tyłem wystaje na ulicę i kiedy zwracam jej uwagę to ona: "inaczej nie umie zaparkować i tak zostawi" to mnie krew zalewa. |
Egzamin teoretyczny nie sprawdzi zdolności do parkowania Niby na praktycznym jest parkowanie, ale jak ktoś nie wyczuwa auta większego niż te na egzaminie to cóż...
cns80 - 31-01-2013, 08:05
A ja jednak mimo wszystko chciałbym wiedzieć z jakiego przepisu wynika ostrożność i niehałasowanie pod szpitalem. Jakoś nigdzie tego nie widzę.
JCH - 31-01-2013, 08:38
cns80 napisał/a: | A ja jednak mimo wszystko chciałbym wiedzieć z jakiego przepisu wynika ostrożność | Nie wiem czy to wynika z przepisów a nie chce mi się szukać. Ale tak ze zdrowego rozsądku.....
Wychodziłeś kiedyś ze szpitala i bałeś się przejść przez jezdnię
Nawet na przejściu dla pieszych z zielonym światłem wiedziałem, że nie będę w stanie zmieścić się w ustalonym czasie
Może właśnie po to
cns80 - 31-01-2013, 08:43
JCH napisał/a: | Nie wiem czy to wynika z przepisów a nie chce mi się szukać. Ale tak ze zdrowego rozsądku..... | To nie jest egzamin ze zdrowego rozsądku tylko ze znajomości przepisów ruchu drogowego Dlatego jeśli ktoś chce używać takiego pytania podczas egzaminu to pytam o jego podłoże w przepisach.
JCH - 31-01-2013, 08:49
cns80 napisał/a: | JCH napisał/a: | Nie wiem czy to wynika z przepisów a nie chce mi się szukać. Ale tak ze zdrowego rozsądku..... | To nie jest egzamin ze zdrowego rozsądku tylko ze znajomości przepisów ruchu drogowego Dlatego jeśli ktoś chce używać takiego pytania podczas egzaminu to pytam o jego podłoże w przepisach. | Oj czepliwy jesteś
Ale zgodzisz się, że zdrowy rozsądek tu nie przeszkadza
A jak chcesz mieć oparcie na konkretnym przepisie to ...... to sobie poszukaj w przepisach może coś znajdziesz
|
|
|