To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] olej w gniazdach świec , szarpanie

arbeiht - 30-01-2013, 23:23

Myślisz ze wymiana samych fajek by pomogla ? Bo juz sam niewiem co teraz zrobic .
scoratir - 30-01-2013, 23:39

1. Osusz gniazda świec - jak pomoże to wymiana uszczelek (ale to tak czy tak radził bym zrobić)
2. Pooglądaj dokładnie fajki cewek, pokombinuj, może z 4 sztuk będą 2 dobre. Podobnie z cewkami... wątpię żeby wszystkie 4 były uszkodzone.
3. W nocy (w całkowitej ciemności z daleka od latarni) popsikaj wodą na cewki ze zraszacza. Jak będzie widoczne mocne przebicie to wiadomo - cewka niesprawna. Jak bez psikania wodą to sie pojawi to na 100% zepsuta. U mnie niby pojawiają się małe iskierki pod wodą, ale nic się złego nie dzieje, nie szarpie.
4. Kable NGK powinny wytrzymać 100-150tys. km, świece zwykłe powyżej 20tys.

U mnie przerywało przy niskich obrotach. Świece były nowe, kable niedawno zmieniane, cewki nie miały widocznego przebicia. Wymieniłem fajki na te z linku - pomogło i kilka tysięcy km spokój, trafiłem w wadę. Najpierw metodami bez kosztowymi trzeba wyeliminować winowajcę żeby bez potrzeby nie pchać się w koszty.

arbeiht - 30-01-2013, 23:58

pokombinuje i dam znac co i jak

[ Dodano: 01-02-2013, 23:40 ]
Mowisz zeby kupic kable ngk mialem kiedys takie byly niebieskie dalem za nie okolo 100zl i fajki byly za dlugie

[ Dodano: 15-02-2013, 13:49 ]
uszczelka wymieniona , cewki kupiłem uzywane oryginalne , koles niby daje gwarancje na sprawnosc. Teraz moje pytanie skoro te cewki niszcza sie u mnie tak szybko czy to niejest wina złego napiecia na nie? ostatnie ktore wymienialem tez uzywane oryginalne wytrzymaly okolo 3 miesiecy

[ Dodano: 15-02-2013, 23:51 ]
wlozylem te cweki niby jest narazie dobrze zobaczymy jak długo