To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS DID] Regeneracja turbiny [Kraków]

spacestarman - 05-02-2013, 21:41

Ok, dzwoniłem do Leszka ;) co powinienem wymienić po regeneracji turbiny ? Wszystkie filtry i płyny wymieniałem miesiąc temu. Co ile w ogóle trzeba regenerować turbinkę ?
cns80 - 06-02-2013, 08:41

spacestarman napisał/a:
Co ile w ogóle trzeba regenerować turbinkę ?
Co tyle co ile się ją zarżnie. Można co 15 tyś a można co 350 tyś jak się umie jeździć dieslem.
Nie oszczędzaj na regeneracji turbiny, bo szybko się to zemści. Poszukaj najlepszego fachowca. Ostatnio w obiegowych opiniach najlepsza była któraś firma z okolic Poznania (nie pamiętam namiarów).

drtymf - 06-02-2013, 10:46

Jeśli chcesz mogę podesłać Ci namiary na firmę z Ostrowca.
Robią tam chłopaki które mi Space'a serwisowali - o robocie mechanicznej nie dam złego słowa powiedzieć. Natomiast jeśli chodzi o turbiny nie mam doświadczeń - widziałem za to zakład - mają sporo klientów, porządny sprzęt, certyfikaty szkoleń , dają gwarancję i wydruk wyważania.
Z tego co z nimi rozmawiałem i widziałem wydruki w 90% przypadków starają się utrzymać tolerancje wyważania dużo lepsze niż wymagane.
Z tym że sam u nich nie robiłem więc nie powiem jak robią rzeczywiście.

spacestarman - 06-02-2013, 23:00

Ok, a co powinienem wymienić po zmianie turbinki ? Tak jak pisałem, wymieniłem wszystko miesiąc temu...
karolgt - 08-02-2013, 00:21

spacestarman napisał/a:
Ok, a co powinienem wymienić po zmianie turbinki ? Tak jak pisałem, wymieniłem wszystko miesiąc temu...

każdy turbiniarz powie Ci że da Ci gwarancję na turbinę pod warunkiem wymiany oleju w silniku i pod warunkiem tego że zostanie prawidłowo zamontowana, "dotarta" (czyli ok 200-500 km spokojnej jazdy bez upalania) oraz że pochodzi sobie samochód z 30-60 minut na wolnych obrotach zaraz po zamontowaniu.

spacestarman - 25-02-2013, 12:54

Nie jest źle, regeneracja 800 pln plus wymiana 450 - polecam Pana Leszka :)