To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Brak biegów

scoratir - 17-04-2013, 22:05

Kolego reicz, dobrze by było gdybyś dowiedział się co to za zabezpieczenie poszło. Przydało by się to innym.
adaśko - 18-04-2013, 12:33

a ja miałem podobną sytuację w swojej starej carismie 1,8 skrzynia renault i u mnie poszło zabezpieczenie po lewej stronie tam gdzie wchodzi półośka do skrzyni biegów.zabezpieczenie to pasuje od skrzyni renault 19 lub też volvo 440,460 itp.groszowa sprawa tylko roboty trochę przy tym jest bo trzeba całą półośkę wyciągać.
asz600 - 26-04-2013, 22:09

adaśko napisał/a:
a ja miałem podobną sytuację w swojej starej carismie 1,8 skrzynia renault i u mnie poszło zabezpieczenie po lewej stronie tam gdzie wchodzi półośka do skrzyni biegów.zabezpieczenie to pasuje od skrzyni renault 19 lub też volvo 440,460 itp.groszowa sprawa tylko roboty trochę przy tym jest bo trzeba całą półośkę wyciągać.

czy przed tym zdarzeniem miałeś jakieś inne objawy, np. chrobotanie przy ruszaniu? bo u mnie coś się dzieje, jak ruszam to chrobocze i potem jest ok, przeguby od strony kół są ok, więc podejrzewam, że coś jest nie tak z wewnętrznymi i nie wiem czy wyciągać półośkę, czy to może coś innego...

[ Dodano: 26-04-2013, 22:11 ]
reicz napisał/a:
i sprawa się wyjaśniła ... poszło jakieś zabezpieczenie w skrzyni ale nie to przy przegubie. Koszt 260zł i auto śmiga.

wiesz może co to dokładnie było, bo też mam problem ze skrzynią

remi - 29-04-2013, 00:38

asz600, słuchaj, mi też poszło kiedyś to zabezpieczenie. Żadnych symptomów nie widziałem, zwyczajnie auto przestało jechać. Jak dodawałem gaz to prędkość na zegarze rosła, a auto stało w miejscu. Wyczytałem u kogoś innego, który też to miał, że wtedy można biegi bez sprzęgła wbijać i nic się nie dzieje.