To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] ELEKTRONIKA Komputer pokładowy nie działa

Anonymous - 11-02-2007, 13:24
Temat postu: [SS] Wyświetlacz komputera
Może ja uściślę jak to rozebrać , otóż jak sie dokładnie przyjrzycie , nad wyświetlaczem jest przykrywka z daszkiem , ta przykrywka jest dwuelementowa .Trzeba najpierw podważyć tę część przykrywki od strony szyby , wciskając śrubokręt pod przykrywkę blisko linii łączenia . jak wyciagniesz pierwszą przykrywkę , to pod nią będą śruby ( pionowe ) którymi przykrecony jest komputer do blachy pod deską rozdzielczą , natomiast ta część przkrywki komputera od strony wyswietlacza , przykrecona jest do samego komputera .
Anonymous - 12-02-2007, 12:52

dokładnie tak zrobiłem, ale dzień wcześniej nacisnąłem i przytrzymałem ten pierwszy z lewej przycisk, i szlag trafił wyświetlacz. Ani się nie wyświetla, ani nie podświetla.
Anonymous - 13-02-2007, 12:26

witam,
mnie też to się przydażyło, tzn. zniknął mi wyświetlacz, kiedy grzebałem coś przy oświetleniu wewnętrznym autka, ale na szczęście okazało się, że to tylko bezpiecznik i po wymianie jest O.K.
pozdro.

Anonymous - 13-02-2007, 14:55

który to bezpiecznik? mam wrażenie że właśnie prąd nie dochodzi, kostkę sprawdzałem, wygląda ok.
pozdro

[ Dodano: 13-02-2007, 20:00 ]
to był jeden z bezpieczników, teraz wszystko jest ok
(od zapalniczki!)

makowiecm - 05-04-2014, 09:52
Temat postu: [MSS 1.6] wyświetlacz centralny
witam!
w moim MSS wyswietlacz centralnie umieszczony nie wyswietla kilku "belek" (nie wiem jak inaczej nazwac te czarne kreski ktore wyswietlaja cyfre :P ). Chce go wymienic, znalazlem na allegro kilka takich wyswietlaczy, z tym ze autorzy aukcji zaznaczaja z aut o jakich silnikach pochodza te wyswietlacze. Zastanawia mnie czy obojetnie jaki wyswietlacz kupie (czy z silnika diesla, wyposazonego w klimatyzacje lub bez) bedzie pasowal do mojego MSS? Ja mam MSS 1.6 bez klimy.

EDIT by MOD.
Proszę nie dublować tematów w technicznym.

sznaps78 - 05-04-2014, 10:35

A nie lepiej naprawić?
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=29515

makowiecm - 05-04-2014, 11:03

nie mam lutownicy i nie mam raczej znajomego od ktorego moge pozyczyc :P
Bizi78 - 05-04-2014, 15:12

Podstawa to nie kupić od carismy :wink: .
Najlepiej zobacz jaki masz nr. OEM swojego i poszukaj z tym samym :D .

macos - 06-04-2014, 08:20

makowiecm napisał/a:
nie mam lutownicy i nie mam raczej znajomego od ktorego moge pozyczyc

Przecież można oddać do zakładu naprawy RTV, ja zapłaciłem 20,- zł za polutowanie i mam spokój od trzech lat. Samemu ciężko ,jest potrzebna lutownica z bardzo małym grotem.

Bizi78 - 06-04-2014, 11:27

Luty zostały pokryte jakimś zabezpieczającym lakierem, który przy lutowaniu ciągnie się jak moda na sukces :mrgreen: .