Forum ogólne - GPS na długą drogę
tomusn - 12-02-2013, 13:39
spoko, co komu pasuje...
ale jaki to program i jaka navi nie wiemy ;D
misjonarz. - 13-02-2013, 10:09
garmin jest dobry. ja mam na mapach navteq. bardzo dobrze sie sprawuje, fajna funkcja objazdu korków. ma dwie podstawowe wady drogie urządzenie, i w moim przypadku brak darmowych aktualizacji map ( kosztuje ta przyjemność jakieś 300 pln za europę)
dugą navi jaką teraz częściej sie posługuję to tel nokia n8 plus ovi maps nokii. dobre mapy, czuły odbiornik, ale oprogramowanie sterujące mapami jest do poprawy.
Jarucha - 13-02-2013, 10:23
ta navi Biedronki chyba w standardzie miała MapaMap
mjsystem - 13-02-2013, 14:46
Jarucha napisał/a: | ta navi Biedronki chyba w standardzie miała MapaMap |
Dokładnie, taką mapę miałem przy zakupie.
spacestarman - 01-03-2013, 22:25
Cześć, mnie potrzebna jest mapa całej zachodniej Europy. Co myślicie o takiej ofercie:
http://allegro.pl/nawigac...3051188984.html
?
Z tego co obiecują, to jest dożywotnia aktualizacja map. W Saturnie widziałem ten GPS za 600 zł z możliwością aktualizacji przez 60 dni.
Z góry dzięki
Bizi78 - 02-03-2013, 06:45
spacestarman, ostatnio jak jechaliśmy z BUBU do Wierchomli to korzystaliśmy z Garmina. Problemów z dojechaniem nie mieliśmy. Duży plus to aktualizacje dożywotnio. Dodatkowo mieliśmy podpięty interfejs do OBDII Bluetooth i pokazywał różne parametru jazdy live. Dodatkowo z poziomu navi można było skasować błędy. Nie wiem czy w tym modelu też jest to możliwe .
mjsystem - 02-03-2013, 09:02
spacestarman napisał/a: | Z tego co obiecują, to jest dożywotnia aktualizacja map. W Saturnie widziałem ten GPS za 600 zł z możliwością aktualizacji przez 60 dni. |
Bardzo niska cena. Ale podobno Alledrogo jest bezpieczne
Sprzedawca:
Coś przebąkują o połączeniu z telefonem... Ale tam nie ma bluetooth(przez kabel USB???).
Napisali, że można sterowac głosem, a za chwilę, że takiej funkcji nie ma(bo nie ma).
[ Dodano: 02-03-2013, 09:30 ]
Ps doloz 100 zł. i kup z BT
spacestarman - 02-03-2013, 11:16
A do czego może mi się przydać bluetooth - sorry ale nigdy wcześniej nie używałem
Jarucha - 02-03-2013, 13:30
spacestarman napisał/a: | A do czego może mi się przydać bluetooth - sorry ale nigdy wcześniej nie używałem |
możesz połączyć z telefonem i używać jako zestaw głośnomówiący
mjsystem - 02-03-2013, 13:53
Jarucha napisał/a: | spacestarman napisał/a:
A do czego może mi się przydać bluetooth - sorry ale nigdy wcześniej nie używałem
możesz połączyć z telefonem i używać jako zestaw głośnomówiący
_________________ |
Oraz wydawać polecenia głosowe. Ta wersja posiada obie opcje
spacestarman - 02-03-2013, 14:35
Dzięki za pomoc, przemyślę sprawę a jak wygląda to urządzenie ze strony samego użytkowania? Wielkość, rozdzielczość itd
mjsystem - 02-03-2013, 15:06
spacestarman napisał/a: | a jak wygląda to urządzenie ze strony samego użytkowania? Wielkość, rozdzielczość itd |
Tui już myslę, że posłuzysz się porównywarką u wujka Google
seba314 - 08-03-2013, 10:40
osobiscie przerabialem temat z nawigacja z biedronki, zaraz po zakupie odblokowalem urzadzenie ale nie za bardzo w tamtym czasie mialem rozeznanie co do jakosci i stylu poszczegolnych map wiec wgralem ich okolo 5 do skrzyneczki i testowalem pod katem dokladnosci map i samego interfejsu urzytkownika. po wszystkich testach zostawilem tylko automape bo mi najlepiej odpowiadala. wgrywalem kolejne aktualizacje AA i nawet fajnie mi wszystko smigalo do czasu kiedy siadl akumulatorek w navii. przez to zaczalem rozgladac sie za nowym urzadzeniem, sledzilem fora tematyczne, aukcje internetowe i wybor padl na urzadzenie garmina z serii nuvi. po pierwszym odpaleniu i zabawach z mapa bylem rozczarowany, inna logika interfejsu niz w AA do ktorej bylem przyzwyczajony ale coz, trza bylo sie przestawic. po pierwszym wyjezdzie z garminem w trase bardzo szybko sie polubilismy. to tak jak przestawic sie z systemu windows na system w urzadzeniach apple. teraz jezdze tylko z garminem i naprawde polecam urzadzenia tego producenta
spacestarman - 11-03-2013, 11:42
Nawigacja już do mnie dotarła i jak na razie zapowiada się bardzo dobrze
Jarucha - 11-03-2013, 11:54
a co dokładnie zakupiłeś??
|
|
|