To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Skrzynia biegów

dawcio - 23-11-2013, 19:58

dawcio napisał/a:
pytanie dlaczego nie było efektu ślizgania lub trudniejszego wysprzęglania wcześniej ??? jaki masz przebieg a Outku ???

No wlaśnie ślizgania wogóle nie było nawet na 5 i 6-ce(ale teraz tak jakby lepiej się zbierał)-majster mówił,że czasami tak bywa iż nie ślizga tylko odrazu się rozsypuje...Wysprzęglanie-no cóż muszę przyznać,że przesiadłem się z auta trochę z innej epoki(fiat panda)na outka więc myślałem że tak mają biegi chodzić bo porównywująć z pandą to była bajka,ale teraz po wymianie biegi chodzą jeszcze ładniej,sprzęgło wpada ja w masełko nic nie czuć pod nogą.
Przebieg na tą chwile 148tys(raczej pewny).
2mas(luka),sprzegło(sasch),wysprzęglik nie wiem jakiej firmy chyba też luk
I teraz znów można cieszyć się z jazdy-niestety więcej moja żoneczka.... :oops:

Aha jedyny efekt że coś jest nie tak(ok 2miesiące wcześniej)to zaklinowanie biegów,ale po kilku krotnym ruszeniu lewarkiem wszystko wróciło "do normy"

DJ Fazi - 23-11-2013, 21:27

Też mam Pandę, i wydaje mi się że biegi równie dobrze tam wchodzą:-)
Mam pewien problem z pedałem sprzęgła w Outku. Wiadomo jest tam pompka hydrauliczna, i moment w którym naciskam pedał sprzęgła żeby "dotknął" jest wyczuwalny, a przy wyższych temperaturach nawet słyszalny. Dwa serwisy to sprawdzały i niby wszystko jest OK, ale w Pandzie jak wciskam sprzęgło to jest błoga cisza i idzie jak w masełko. W Outku jak wciskam to czuję jakby ze sprężyną coś było nie ten teges i jakbym ją słyszał ?

Stmitsu - 26-11-2013, 15:25

Być może sprzęgło nieodpowietrzone?
Spróbuj odpowietrzyć.
Później pompka i wysprzęglik centralny do sprawdzenia.

DJ Fazi - 27-11-2013, 22:32

pompka jest nowa - stara podobno się zatarła
Hubeeert - 13-06-2014, 12:40

Wracając do tematu - komplet czyli koło dwumasowe, docisk, tarcza sprzęgła i wysprzęglik oraz uszczelniacz wału kosztuje około 3500zł.