Car Audio - skrzynki aktywne combo car audio
Anonymous - 07-01-2007, 00:43
Fajny temat....ale co by nie mieszać, może załóż nowy wątek, może wypowie się wiecej osób.
pozdr,
Kuba
Anonymous - 07-01-2007, 02:15
słyszałem jak gra ten balupunkt (czy jak to sie tam pisze), w colcie CA0 i było całkiem całkiem dobrze... może nie to chciałbym mieć u siebie w autku, ale myśle że jak na pierwszą skrzynke wystarczy w sam raz... a w miarę jedzenia apetyt rośnie i zawsze można wrzucić coś lepsiejszego
Anonymous - 07-01-2007, 12:56
TAGi napisał/a: | może nie to chciałbym mieć u siebie w autku, ale myśle że jak na pierwszą skrzynke wystarczy w sam raz... |
Nie wystarczy...i wcale Ci sie nie dziwię, że nie chciałbyś tego mieć...tylko po co to komuś polecać ??
TAGi napisał/a: | a w miarę jedzenia apetyt rośnie i zawsze można wrzucić coś lepsiejszego |
Nie bardzo rozumiem wywalanie pieniędzy w błoto, skoro tą samą kasę można zainwestować o niebo lepiej.
pozdr,
Kuba
Anonymous - 07-01-2007, 21:54
Trociniarz napisał/a: | TAGi napisał/a:
może nie to chciałbym mieć u siebie w autku, ale myśle że jak na pierwszą skrzynke wystarczy w sam raz...
Nie wystarczy...i wcale Ci sie nie dziwię, że nie chciałbyś tego mieć...tylko po co to komuś polecać ?? |
nie chciałbym mieć czegoś takiego, tylko dlatego ze uważam ze jak już coś robić to raz a dobrze... czyli odkładamy troszke pieniążków i odrazu kupujemy coś co zadowoli nas na długi czas....
Serek - 07-01-2007, 23:35
A więc na tablicy wyników mamy rezultat
1. Ja - przeciw combo i przeciw temu Blaupunktowi
2. Trociniarz - identycznie
3. Arturro - racja
4. Simones - nie może być inaczej
5. Tagi - combo a może combi ? oraz Blaupunkt małe zamieszanie
Tommi i Josi - konkluzje ? (trudne słowo)
Szukać dalej i oszczędzać. Meldować o każdym posunięciu ( inny kontekst ). Czekamy.
Anonymous - 08-01-2007, 19:31
nie jestem za tym blaupunktem.... ehh to że napisałem że nie jest zły nie oznacza że jestem jego zwolennikiem ;p;p;p a combi jak najbardziej ale to kiedyś ;p;p najlepiej evo wagon
a tak na poważnie to już piasałem ja zrobiłbym raz a porządnie... bez pół srodków...
TommiCrazy - 04-02-2007, 15:06
wczoraj odwiedzilem duzy sklepik motoryzacyjno tuningowy z sporym dzialem audio, podszedlem do sprzedawcy i zapytalem czy jest jakis pakiet skrzynki aktywnej ktory by mi polecil czy lepiej jednak brac sie za custop. koles ten odrazu zabral mnie do stanowiska z sprzetem VIBE i pokazal mi paczke aktywna 1600W ( oczywiscie wiem ze chodzi o nazwy marketingowe) z 12 calowym glosnikiem w cenie 250 funtow , powiedzial ze to gra tak ze nieustepuje jakoscá takiemu samemu zestawowi gdyby byl zrobiony jako custom, oprocz tego za 190 funtow byl zestaw mniejszy z 10 calowym glosnikiem, ten 12 calowy wibe po nowym roku ma obnizke cos kolo 30 funtow , mialem porzadny oczoplás swiecidelek tak ze niepamietam dokladnych cen
Anonymous - 04-02-2007, 16:34
Wszystko ok, tylko nie moge zrozumiec czemu koniecznie aktywna. Przeciez wcale nie oszczedzasz przy tym miejsca w bagazniku (a wrecz przeciwnie, jesli wzmak w customie wlozysz pod siedzenie kierowcy) to dochodzi tylko jeden kabelek wzmak-glosnik. Reszta podlaczen pozostaje taka sama (zasilanie, czincze itd.)
TommiCrazy - 04-02-2007, 18:18
majac do dyspozycji 200-250 funtow na wzmacniacz i kolumne co bys sobie sam wybral?
zaduzo tego jest na runku zeby sie latwo zdecydowac, bez obsluchania tego w konkretnym samochodzie i tak bedzie to loteria :/ ...
Anonymous - 04-02-2007, 18:31
Ponad 1000 PLN Stary, no nie wiem ale napewno niezly odjazd, bo ja musialem swoj zestaw "custom" do masazu skompletowac za 500 PLN (Blaupunkt 2100 za 200 PLN + Earthquake DB12 za 300 PLN) i sie udalo - masuje
Ja moze nie znam sie na tyle, zeby dobierac Ci konkretne modele, ale jesli np. znasz sie troche na kompach to sproboj porownac gotowy zestaw np. z MediaMarkt do zestawu jaki sam sobie bys zlozyl za te pieniadze (lub nawet taniej). Zawsze bedziesz bardziej zadowolony i podobnie jest tu, bo masz pelen wachlarz mozliwosci wyboru, a nie narzucone z gory (jak ja to nazywam odpady producentow, ktore nie zeszly oddzielnie).
Natomiast co do wskazania konkretnych modeli to pros juz takich ludzi jak: Trociniarz, Nippo... (jeszcze raz dzieki chlopaki za pomoc ).
Anonymous - 04-02-2007, 22:15
Z aktywnych są zazwyczaj tylko dudniace tuby albo pykające pudełeczka.
Najlepsze z czym się spotkałem to Tonsil SAS250 ale to i tak lipa
Natomiast Vibe robi bardzo ciekawe głosniki a produkty charakteryzuja sie doskonałą relacja cena/jakosć przy dużym ciśnieniu jakie wytwarzają!
Podaj dokładnie co to za model Ci oferował, jak jest zrobione pudło i na jakim wzmacniaczu bazuje aktywne rozwiązanie.
Przykładowo Vibe Black Air II 30cm 500W RMS (i jakis kosmos moc max, ale na to sie nie patrzy, patrz tylko na RMS) = 500zł
Pudło BR 250zł
Najsłabszy wzmak jaki to pociagnie to conajmniej MONACOR / Carpower 1502 za 420zł
Za niecałe 1200zł masz zestaw, który zrobi niezłe spustoszenie przy umiarkowanej jakosci. Niestety nie mam jak sie ustosunkować do aktywnego rozwiazania tego producenta...
Serek - 04-02-2007, 22:41
Przeglądając np. ebay.co.uk znalazłem kilka ciekawych ofert (nie tylko pod względem ceny):
1.Gotowiec na JBL serii 1000
Może wzmacniacz nie jest wysokich lotów za to głośnik już niczego sobie.
2.KICKER
Kicker należy do czołówki (niekoniecznie ten model )
3.PIONEER I KENWOOD
Ten zestaw swego czasu też nieźle szalał.
4.INFINITY
Infinity to przede wszystkim jakość a nie ciśnienie.
5.PRAWDZIWE SALONY
Te potrafią zaszaleć po nogawkach i uprzyjemnić jazdę.
6.JL AUDIO
Uff, robi się gorąco i głośno
7.JESZCZE INFINITY
I jeszcze coś z klasyki
8. BIG BEN TOMMICRAZY
Coraz goręcej...
No i jeszcze Rockford Fosgate, Audiobahn, HiFonics...
Anonymous - 05-02-2007, 08:42
Serek napisał/a: | Infinity to przede wszystkim jakość a nie ciśnienie. |
Żebys tak bete odnalazł....BETE - ten , to ja wezmę hurtowo
Serek - 05-02-2007, 11:42
Tak bardzo Ci zależy ?
Anonymous - 05-02-2007, 12:07
... a masz taką na półce , kurzy się i chcesz się z nią rozstać ??
|
|
|