To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - skrzynki aktywne combo car audio

Anonymous - 07-01-2007, 00:43

Fajny temat....ale co by nie mieszać, może załóż nowy wątek, może wypowie się wiecej osób.

pozdr,
Kuba

Anonymous - 07-01-2007, 02:15

słyszałem jak gra ten balupunkt (czy jak to sie tam pisze), w colcie CA0 i było całkiem całkiem dobrze... może nie to chciałbym mieć u siebie w autku, ale myśle że jak na pierwszą skrzynke wystarczy w sam raz... a w miarę jedzenia apetyt rośnie i zawsze można wrzucić coś lepsiejszego ;)
Anonymous - 07-01-2007, 12:56

TAGi napisał/a:
może nie to chciałbym mieć u siebie w autku, ale myśle że jak na pierwszą skrzynke wystarczy w sam raz...

Nie wystarczy...i wcale Ci sie nie dziwię, że nie chciałbyś tego mieć...tylko po co to komuś polecać ??

TAGi napisał/a:
a w miarę jedzenia apetyt rośnie i zawsze można wrzucić coś lepsiejszego

Nie bardzo rozumiem wywalanie pieniędzy w błoto, skoro tą samą kasę można zainwestować o niebo lepiej.

pozdr,
Kuba

Anonymous - 07-01-2007, 21:54

Trociniarz napisał/a:
TAGi napisał/a:
może nie to chciałbym mieć u siebie w autku, ale myśle że jak na pierwszą skrzynke wystarczy w sam raz...

Nie wystarczy...i wcale Ci sie nie dziwię, że nie chciałbyś tego mieć...tylko po co to komuś polecać ??

nie chciałbym mieć czegoś takiego, tylko dlatego ze uważam ze jak już coś robić to raz a dobrze... czyli odkładamy troszke pieniążków i odrazu kupujemy coś co zadowoli nas na długi czas.... :D

Serek - 07-01-2007, 23:35

A więc na tablicy wyników mamy rezultat
1. Ja - przeciw combo i przeciw temu Blaupunktowi
2. Trociniarz - identycznie
3. Arturro - racja
4. Simones - nie może być inaczej 8)
5. Tagi - combo a może combi ? :mrgreen: oraz Blaupunkt :? małe zamieszanie

Tommi i Josi - konkluzje ? (trudne słowo)

Szukać dalej i oszczędzać. Meldować o każdym posunięciu ( inny kontekst ). Czekamy.

Anonymous - 08-01-2007, 19:31

nie jestem za tym blaupunktem.... ehh to że napisałem że nie jest zły nie oznacza że jestem jego zwolennikiem ;p;p;p a combi jak najbardziej ale to kiedyś ;p;p najlepiej evo wagon :D :twisted:

a tak na poważnie to już piasałem ja zrobiłbym raz a porządnie... bez pół srodków... :)

TommiCrazy - 04-02-2007, 15:06

wczoraj odwiedzilem duzy sklepik motoryzacyjno tuningowy z sporym dzialem audio, podszedlem do sprzedawcy i zapytalem czy jest jakis pakiet skrzynki aktywnej ktory by mi polecil czy lepiej jednak brac sie za custop. koles ten odrazu zabral mnie do stanowiska z sprzetem VIBE i pokazal mi paczke aktywna 1600W ( oczywiscie wiem ze chodzi o nazwy marketingowe) z 12 calowym glosnikiem w cenie 250 funtow , powiedzial ze to gra tak ze nieustepuje jakoscá takiemu samemu zestawowi gdyby byl zrobiony jako custom, oprocz tego za 190 funtow byl zestaw mniejszy z 10 calowym glosnikiem, ten 12 calowy wibe po nowym roku ma obnizke cos kolo 30 funtow , mialem porzadny oczoplás swiecidelek tak ze niepamietam dokladnych cen
Anonymous - 04-02-2007, 16:34

Wszystko ok, tylko nie moge zrozumiec czemu koniecznie aktywna. Przeciez wcale nie oszczedzasz przy tym miejsca w bagazniku (a wrecz przeciwnie, jesli wzmak w customie wlozysz pod siedzenie kierowcy) to dochodzi tylko jeden kabelek wzmak-glosnik. Reszta podlaczen pozostaje taka sama (zasilanie, czincze itd.) :?
TommiCrazy - 04-02-2007, 18:18

majac do dyspozycji 200-250 funtow na wzmacniacz i kolumne co bys sobie sam wybral?

zaduzo tego jest na runku zeby sie latwo zdecydowac, bez obsluchania tego w konkretnym samochodzie i tak bedzie to loteria :/ :( ...

Anonymous - 04-02-2007, 18:31

Ponad 1000 PLN :shock: :?: :?: :?: :shock: Stary, no nie wiem ale napewno niezly odjazd, bo ja musialem swoj zestaw "custom" do masazu skompletowac za 500 PLN (Blaupunkt 2100 za 200 PLN + Earthquake DB12 za 300 PLN) i sie udalo - masuje :mrgreen:
Ja moze nie znam sie na tyle, zeby dobierac Ci konkretne modele, ale jesli np. znasz sie troche na kompach to sproboj porownac gotowy zestaw np. z MediaMarkt do zestawu jaki sam sobie bys zlozyl za te pieniadze (lub nawet taniej). Zawsze bedziesz bardziej zadowolony i podobnie jest tu, bo masz pelen wachlarz mozliwosci wyboru, a nie narzucone z gory (jak ja to nazywam odpady producentow, ktore nie zeszly oddzielnie). :idea:
Natomiast co do wskazania konkretnych modeli to pros juz takich ludzi jak: Trociniarz, Nippo... (jeszcze raz dzieki chlopaki za pomoc :roll: ).

Anonymous - 04-02-2007, 22:15

Z aktywnych są zazwyczaj tylko dudniace tuby albo pykające pudełeczka.
Najlepsze z czym się spotkałem to Tonsil SAS250 ale to i tak lipa ;)

Natomiast Vibe robi bardzo ciekawe głosniki a produkty charakteryzuja sie doskonałą relacja cena/jakosć przy dużym ciśnieniu jakie wytwarzają!

Podaj dokładnie co to za model Ci oferował, jak jest zrobione pudło i na jakim wzmacniaczu bazuje aktywne rozwiązanie.

Przykładowo Vibe Black Air II 30cm 500W RMS (i jakis kosmos moc max, ale na to sie nie patrzy, patrz tylko na RMS) = 500zł

Pudło BR 250zł

Najsłabszy wzmak jaki to pociagnie to conajmniej MONACOR / Carpower 1502 za 420zł

Za niecałe 1200zł masz zestaw, który zrobi niezłe spustoszenie przy umiarkowanej jakosci. Niestety nie mam jak sie ustosunkować do aktywnego rozwiazania tego producenta...

Serek - 04-02-2007, 22:41

Przeglądając np. ebay.co.uk znalazłem kilka ciekawych ofert (nie tylko pod względem ceny):

1.Gotowiec na JBL serii 1000
Może wzmacniacz nie jest wysokich lotów za to głośnik już niczego sobie.
2.KICKER
Kicker należy do czołówki (niekoniecznie ten model :wink: )
3.PIONEER I KENWOOD
Ten zestaw swego czasu też nieźle szalał.
4.INFINITY
Infinity to przede wszystkim jakość a nie ciśnienie.
5.PRAWDZIWE SALONY
Te potrafią zaszaleć po nogawkach i uprzyjemnić jazdę.
6.JL AUDIO
Uff, robi się gorąco i głośno :twisted:
7.JESZCZE INFINITY
I jeszcze coś z klasyki
8. BIG BEN TOMMICRAZY
Coraz goręcej... :mrgreen:

No i jeszcze Rockford Fosgate, Audiobahn, HiFonics...

Anonymous - 05-02-2007, 08:42

Serek napisał/a:
Infinity to przede wszystkim jakość a nie ciśnienie.

Żebys tak bete odnalazł....BETE - ten , to ja wezmę hurtowo :D :!:

Serek - 05-02-2007, 11:42

Tak bardzo Ci zależy ?
Anonymous - 05-02-2007, 12:07

... a masz taką na półce , kurzy się i chcesz się z nią rozstać ?? :)