Outlander II GEN Techniczne - Hamulce zamienniki
bonito - 10-01-2014, 08:31
Wyglądają bojowo mam takie (tylko bez dziurek) z zielonymi klockami EBC i spisują się super. Co do Coat Z, to jednak zaczynają po jednym sezonie rdzewieć, ale rzeczywiście mniej niż zwykłe tarcze.
bonito
emil_d - 10-01-2014, 10:14
bonito napisał/a: | Wyglądają bojowo mam takie (tylko bez dziurek) z zielonymi klockami EBC i spisują się super. Co do Coat Z, to jednak zaczynają po jednym sezonie rdzewieć, ale rzeczywiście mniej niż zwykłe tarcze.
bonito |
Ja też mam bez dziurek ale z czerwonymi EBC. Czerwone są za mocne - zielone OK
Tux - 08-07-2016, 13:55
emil_d napisał/a: |
Ja też mam bez dziurek ale z czerwonymi EBC. Czerwone są za mocne - zielone OK |
Mnie odradzano właśnie Red Stuff powołując się na skargi użytkowników Outlanderów. Rok temu EBC namówiło mnie na Yellow Stuff, powiem tak - na norweskie drogi (codziennie wjazd i zjazd z 0 na 1000 - 1600m n.p.m. czasami kilka razy) po prostu idealne - tak jak zapewniał sprzedawca. Gdy inne samochody 'czuć' było wyraźnie przy wyprzedzaniu, DBA + EBC YellowStuff nie wykazywał żadnych objawów przegrzania.
Pylenie klocków jest dokładnie takie jak zapewniał sprzedawca - kosmiczne, po kilku dniach takiej jazdy felga była ciemna.
A teraz o tarczach. Zdaje się, że twarde Yellow Stuff dokończyły żywota moich tarcz DBA. Nacięcia znikły załkowicie. Tarcze zrobiły u mnie 145tyś km (6 lat bez miesiąca). Żadnego bicia, szlifowanie, itp. Nie spodziewałem się takiego wyniku. Nowe DBA teraz to 1500zl za komplet, sporo jak na plany posiadania Outka jeszcze 2-3 lata max.
Co sądzicie o EBC Turbo Groove (GD1384)? Jeździl ktoś?
A może nie warto oszczędzać na DBA, skoro tak bardzo byłem z nich zadowolony?
tresorex - 09-10-2016, 14:50
Jakie możecie obecnie polecić tarcze i klocki na przód i same klocki na tył? Potrzebne do auta głównie w mieście bez szaleństw
jmgmotocykle - 11-10-2016, 11:08
Japońskie Ashika - bardzo dobra jakość , super cena..
tresorex - 11-10-2016, 12:01
Wcześniejsze opinie przeczą tej jakości...
androzek napisał/a: | Oryginały wymieniłem na tarcze i klocki Ashika. Po 7 kkm tarcze zaczęły"bić". Wywaliłem w cholerę. Kupiłem BOSCH komplet na tył i przód ( dobra cena ). Po ok. 15 kkm spokój ,nie biją ale zużycie już trochę widać... |
and napisał/a: | Przy przebiegu ok. 60 kkm zmieniłem tarcze i klocki na zestaw jak wyżej.Po około 15 kkm pojawiło się dość wyraźne bicie.Przy 78 kkm wymiana na taki sam zestaw.Obecnie mam przejechane 95 kkm i przy powolnym dojeździe do skrzyżowań już znowu się zaczyna "nierówne" zwalnianie lub przy większych prędkościach lekkie naciśnięcie pedału hamulca pojawia się "bicie" na przodach.
|
jmgmotocykle - 11-10-2016, 14:13
ja mam drugi zestaw i sobie chwalę...
mietka - 11-10-2016, 14:41
Mam pytnako, klocki TRW godne polecenia? Czy szukać czegoś innego?
Aleksander1965 - 11-10-2016, 20:05
mietka napisał/a: | Mam pytnako, klocki TRW godne polecenia? Czy szukać czegoś innego? |
załozyłem je dwa miesiące temu i jest ok ,nie piszczą jedynie troszke więcej pylą przy tarczach ATE przy zakupie zwróć uwagę by miały nalepioną na zewnątrz matę wyciszającą prawdopodobnie przed piszczeniem
emil_d - 11-10-2016, 22:46
mietka napisał/a: | Mam pytnako, klocki TRW godne polecenia? Czy szukać czegoś innego? |
Mam już drugą zmianę TRW - są OK.
rezon - 12-10-2016, 08:33
ja polecam EBC Greenstuff - znacznie mniej pylą i lepiej hamują niż TRW.
tresorex - 12-10-2016, 10:16
A co powiecie o zimmermanach?
rezon - 12-10-2016, 11:09
wiele osób chwali tarcze, ale klocki raczej dają inne
mietka - 12-10-2016, 13:25
Kumpel własnie załozył TRW i strasznie pylą na felgi :/
Bizi78 - 12-10-2016, 15:19
mietka napisał/a: | Kumpel własnie załozył TRW i strasznie pylą na felgi :/ |
Miękki klocek = pylenie, twardy klocek = szybciej zużywające się tarcze .
|
|
|