Nasze nieMiśki ;-) - Lexus GS430 by Picakus
Anonymous - 21-02-2013, 23:59
a mi się ten model lexa nie podoba środek jeszcze ujdzie, za to silnik jest ogień! i przy tym jeździ na powietrze
jak będziesz kupował OC gdzieś przez agenta to pewnie niezłe oczy zrobi jak usłyszy pojemność , heheh, ja miałem takie szczęście że nie raz mówili mi przy galancie że 2,5 to przecież taaaaki duży silnik hehehe
btw, kolejnu user który po galancie nie znalazł dla siebie nic w stajni mitsu... heh...
Zadowolenia! niech się sprawuje
Tanpit - 22-02-2013, 02:12
Mega fajna furka! Gratulacje. Taki lexus to moje ciche marzenie, zaraz obok galanta. Legendarne wyciszenie wnętrza i ten klimat w środku... Miłego użytkowania!
karolgt - 22-02-2013, 09:12
a ja zaczynam coraz mocniej myśleć o zmianie C70 na takiego Lexusa...
Kiedyś patrzyłem na te "starsze" Lexusy ale nie znalazłem żadnego fajnego silnika, jakoś tego musiałem pominąć.
SPIDER-ek - 22-02-2013, 09:17
Jedyna chyba słuszna opcja to Lexus. I ja również powoli o tym myślę.
Gratulacje nabytku.
Picakus - 22-02-2013, 09:43
Powiem szczerze ,że ten pierwszy LS najbardziej mi się podoba ,ale niestety dostać go ładnego i w dobrym stanie...
A co do silnika to ja mam młodszego brata tego 4.0 litrowego
Derpin napisał/a: | a mi się ten model lexa nie podoba środek jeszcze ujdzie, za to silnik jest ogień! i przy tym jeździ na powietrze
jak będziesz kupował OC gdzieś przez agenta to pewnie niezłe oczy zrobi jak usłyszy pojemność , heheh, ja miałem takie szczęście że nie raz mówili mi przy galancie że 2,5 to przecież taaaaki duży silnik hehehe
btw, kolejnu user który po galancie nie znalazł dla siebie nic w stajni mitsu... heh...
Zadowolenia! niech się sprawuje |
Miałem to samo z galem ,że duży silnik
I dzięki wielkie
Tanpit napisał/a: | Mega fajna furka! Gratulacje. Taki lexus to moje ciche marzenie, zaraz obok galanta. Legendarne wyciszenie wnętrza i ten klimat w środku... Miłego użytkowania! |
Dziękuje i powiem tylko ,że trzeba marzenia spełniać
karolgt napisał/a: | a ja zaczynam coraz mocniej myśleć o zmianie C70 na takiego Lexusa...
Kiedyś patrzyłem na te "starsze" Lexusy ale nie znalazłem żadnego fajnego silnika, jakoś tego musiałem pominąć. |
W ramach ciekawostki dodam ,że poprzedni właściciel przed Lexem miał C70 i to chyba z takim samym silnikiem jak twój.
SPIDER-ek napisał/a: | Jedyna chyba słuszna opcja to Lexus. I ja również powoli o tym myślę.
Gratulacje nabytku. |
Dla mnie też to była jedyna słuszna decyzja
Owczar - 22-02-2013, 09:51
Cytat: | Powiem szczerze ,że ten pierwszy LS najbardziej mi się podoba ,ale niestety dostać go ładnego i w dobrym stanie...
A co do silnika to ja mam młodszego brata tego 4.0 litrowego |
W tym filmie chodziło mi właśnie o silnik Robi wrażenie.
karolgt - 22-02-2013, 10:06
Picakus napisał/a: |
Napęd na tylną oś.
|
jak wrażenia w zimie? czy kontrola trakcji wszystko załatwia tak że nie wiadomo gdzie ten napęd jest
Picakus - 22-02-2013, 10:34
Owczar napisał/a: | Cytat: | Powiem szczerze ,że ten pierwszy LS najbardziej mi się podoba ,ale niestety dostać go ładnego i w dobrym stanie...
A co do silnika to ja mam młodszego brata tego 4.0 litrowego |
W tym filmie chodziło mi właśnie o silnik Robi wrażenie. |
Na mnie też zrobił ,bo z taką kulturą pracy się jeszcze nie spotkałem
karolgt napisał/a: | Picakus napisał/a: |
Napęd na tylną oś.
|
jak wrażenia w zimie? czy kontrola trakcji wszystko załatwia tak że nie wiadomo gdzie ten napęd jest |
Szczerze to na śniegu kontrola włącza się dopiero po chwili ,ale skutecznie prostuje samochód.
W UZS190 czyli tym GSie od 2005 do 2011 tam systemy wyprzedzają człowieka ,mój pozostawia jeszcze troche władzy w rękach człowieka
Hugo - 22-02-2013, 11:42
Szwagier ma IS 200 z 1999 r., to wyciszenie wnętrza jest niewiarygodne. Do 140 km/h nie ma różnicy czy stoi czy jedziesz, poziom głośności jest taki sam, czyli zero jakichkolwiek dźwięków. Silnika w ogóle jakby nie miał, tylko czuć jak ładnie ciągnie (2.0 R6 150 KM). Co mi się w nim nie podoba to tandetne plastiki na konsoli środkowej, są straszne i trzeszczą po naciśnięciu
Spalanie tego GS-a rzeczywiście mikroskopijne. Fajna opcja po Galu. Mam jedno pytanie: Gala miałeś w automacie?
Owczar - 22-02-2013, 11:51
Hugo napisał/a: | Do 140 km/h nie ma różnicy czy stoi czy jedziesz, poziom głośności jest taki sam, czyli zero jakichkolwiek dźwięków. |
Kurde, to może być niebezpieczne, bo jedziesz 140, a tu ktoś nie zauważy i wysiądzie
Sorry nie mogłem się powstrzymać
Picakus - 22-02-2013, 11:53
Hugo napisał/a: | Szwagier ma IS 200 z 1999 r., to wyciszenie wnętrza jest niewiarygodne. Do 140 km/h nie ma różnicy czy stoi czy jedziesz, poziom głośności jest taki sam, czyli zero jakichkolwiek dźwięków. Silnika w ogóle jakby nie miał, tylko czuć jak ładnie ciągnie (2.0 R6 150 KM). Co mi się w nim nie podoba to tandetne plastiki na konsoli środkowej, są straszne i trzeszczą po naciśnięciu
Spalanie tego GS-a rzeczywiście mikroskopijne. Fajna opcja po Galu. Mam jedno pytanie: Gala miałeś w automacie? |
Gal był w manualu.
Owczar napisał/a: | Hugo napisał/a: | Do 140 km/h nie ma różnicy czy stoi czy jedziesz, poziom głośności jest taki sam, czyli zero jakichkolwiek dźwięków. |
Kurde, to może być niebezpieczne, bo jedziesz 140, a tu ktoś nie zauważy i wysiądzie
Sorry nie mogłem się powstrzymać |
Cóż jak zwalniasz z powiedzmy 160km/h do 60km/h to naprawdę można się nabrać
Owczar - 22-02-2013, 12:02
Picakus napisał/a: | Cóż jak zwalniasz z powiedzmy 160km/h do 60km/h to naprawdę można się nabrać |
Zdaje sobie sprawę, ale stwierdzenie że między postojem a 140km/h nie słychać różnicy jak dla mnie jest ogromnym wyolbrzymianiem pomimo tego, że pod tym względem lexus jest niedościgniony nawet dla BMW i Mercedesa.
Tomek - 22-02-2013, 12:13
Owczar napisał/a: |
Zdaje sobie sprawę, ale stwierdzenie że między postojem a 140km/h nie słychać różnicy jak dla mnie jest ogromnym wyolbrzymianiem pomimo tego, że pod tym względem lexus jest niedościgniony nawet dla BMW i Mercedesa. |
w Galancie za to, przy 140 kmh wiesz, że żyjesz
Picakus - 22-02-2013, 12:27
Owczar napisał/a: | Picakus napisał/a: | Cóż jak zwalniasz z powiedzmy 160km/h do 60km/h to naprawdę można się nabrać |
Zdaje sobie sprawę, ale stwierdzenie że między postojem a 140km/h nie słychać różnicy jak dla mnie jest ogromnym wyolbrzymianiem pomimo tego, że pod tym względem lexus jest niedościgniony nawet dla BMW i Mercedesa. |
tomek84 napisał/a: | Owczar napisał/a: |
w Galancie za to, przy 140 kmh wiesz, że żyjesz |
Oczywiście przesadziłem ,ale w moim galu niedość ,że towarzyszył mi szum wiatru to jeszcze łożyska z tyłu prowadziły koncert heavy metalowy
bbandi - 22-02-2013, 12:46
W Galu na postoju szumią łożyska w skrzyni a przy 140 wiatr więc odczucie podobne .
|
|
|