To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Lexus GS430 by Picakus

Anonymous - 21-02-2013, 23:59

a mi się ten model lexa nie podoba :P środek jeszcze ujdzie, za to silnik :twisted: :twisted: jest ogień! :twisted: i przy tym jeździ na powietrze 8)

jak będziesz kupował OC gdzieś przez agenta to pewnie niezłe oczy zrobi jak usłyszy pojemność :D , heheh, ja miałem takie szczęście że nie raz mówili mi przy galancie że 2,5 to przecież taaaaki duży silnik hehehe

btw, kolejnu user który po galancie nie znalazł dla siebie nic w stajni mitsu... heh... :|

Zadowolenia! niech się sprawuje :)

Tanpit - 22-02-2013, 02:12

Mega fajna furka! Gratulacje. Taki lexus to moje ciche marzenie, zaraz obok galanta. Legendarne wyciszenie wnętrza i ten klimat w środku... Miłego użytkowania!
karolgt - 22-02-2013, 09:12

a ja zaczynam coraz mocniej myśleć o zmianie C70 na takiego Lexusa...
Kiedyś patrzyłem na te "starsze" Lexusy ale nie znalazłem żadnego fajnego silnika, jakoś tego musiałem pominąć.

SPIDER-ek - 22-02-2013, 09:17

Jedyna chyba słuszna opcja to Lexus. I ja również powoli o tym myślę.

Gratulacje nabytku.

Picakus - 22-02-2013, 09:43

Owczar napisał/a:
Ten silnik miodzio :)

Tak dla przypomnienia:
http://www.youtube.com/watch?v=8bO6-kGUlcE

Powiem szczerze ,że ten pierwszy LS najbardziej mi się podoba ,ale niestety dostać go ładnego i w dobrym stanie...
A co do silnika to ja mam młodszego brata tego 4.0 litrowego :D

Derpin napisał/a:
a mi się ten model lexa nie podoba :P środek jeszcze ujdzie, za to silnik :twisted: :twisted: jest ogień! :twisted: i przy tym jeździ na powietrze 8)

jak będziesz kupował OC gdzieś przez agenta to pewnie niezłe oczy zrobi jak usłyszy pojemność :D , heheh, ja miałem takie szczęście że nie raz mówili mi przy galancie że 2,5 to przecież taaaaki duży silnik hehehe

btw, kolejnu user który po galancie nie znalazł dla siebie nic w stajni mitsu... heh... :|

Zadowolenia! niech się sprawuje :)

Miałem to samo z galem ,że duży silnik :D
I dzięki wielkie :wink:

Tanpit napisał/a:
Mega fajna furka! Gratulacje. Taki lexus to moje ciche marzenie, zaraz obok galanta. Legendarne wyciszenie wnętrza i ten klimat w środku... Miłego użytkowania!

Dziękuje i powiem tylko ,że trzeba marzenia spełniać :wink:

karolgt napisał/a:
a ja zaczynam coraz mocniej myśleć o zmianie C70 na takiego Lexusa...
Kiedyś patrzyłem na te "starsze" Lexusy ale nie znalazłem żadnego fajnego silnika, jakoś tego musiałem pominąć.

W ramach ciekawostki dodam ,że poprzedni właściciel przed Lexem miał C70 8) i to chyba z takim samym silnikiem jak twój.

SPIDER-ek napisał/a:
Jedyna chyba słuszna opcja to Lexus. I ja również powoli o tym myślę.

Gratulacje nabytku.

Dla mnie też to była jedyna słuszna decyzja :twisted:

Owczar - 22-02-2013, 09:51

Cytat:
Powiem szczerze ,że ten pierwszy LS najbardziej mi się podoba ,ale niestety dostać go ładnego i w dobrym stanie...

W tym filmie chodziło mi właśnie o silnik ;) Robi wrażenie.

karolgt - 22-02-2013, 10:06

Picakus napisał/a:

Napęd na tylną oś.

jak wrażenia w zimie? czy kontrola trakcji wszystko załatwia tak że nie wiadomo gdzie ten napęd jest :)

Picakus - 22-02-2013, 10:34

Owczar napisał/a:
Cytat:

W tym filmie chodziło mi właśnie o silnik ;) Robi wrażenie.

Na mnie też zrobił ,bo z taką kulturą pracy się jeszcze nie spotkałem :twisted:

karolgt napisał/a:
Picakus napisał/a:

Napęd na tylną oś.

jak wrażenia w zimie? czy kontrola trakcji wszystko załatwia tak że nie wiadomo gdzie ten napęd jest :)

Szczerze to na śniegu kontrola włącza się dopiero po chwili ,ale skutecznie prostuje samochód.
W UZS190 czyli tym GSie od 2005 do 2011 tam systemy wyprzedzają człowieka 8) ,mój pozostawia jeszcze troche władzy w rękach człowieka :wink:

Hugo - 22-02-2013, 11:42

Szwagier ma IS 200 z 1999 r., to wyciszenie wnętrza jest niewiarygodne. Do 140 km/h nie ma różnicy czy stoi czy jedziesz, poziom głośności jest taki sam, czyli zero jakichkolwiek dźwięków. Silnika w ogóle jakby nie miał, tylko czuć jak ładnie ciągnie (2.0 R6 150 KM). Co mi się w nim nie podoba to tandetne plastiki na konsoli środkowej, są straszne i trzeszczą po naciśnięciu :wink:
Spalanie tego GS-a rzeczywiście mikroskopijne. Fajna opcja po Galu. Mam jedno pytanie: Gala miałeś w automacie?

Owczar - 22-02-2013, 11:51

Hugo napisał/a:
Do 140 km/h nie ma różnicy czy stoi czy jedziesz, poziom głośności jest taki sam, czyli zero jakichkolwiek dźwięków.

Kurde, to może być niebezpieczne, bo jedziesz 140, a tu ktoś nie zauważy i wysiądzie :shock:

Sorry nie mogłem się powstrzymać ;)

Picakus - 22-02-2013, 11:53

Hugo napisał/a:
Szwagier ma IS 200 z 1999 r., to wyciszenie wnętrza jest niewiarygodne. Do 140 km/h nie ma różnicy czy stoi czy jedziesz, poziom głośności jest taki sam, czyli zero jakichkolwiek dźwięków. Silnika w ogóle jakby nie miał, tylko czuć jak ładnie ciągnie (2.0 R6 150 KM). Co mi się w nim nie podoba to tandetne plastiki na konsoli środkowej, są straszne i trzeszczą po naciśnięciu :wink:
Spalanie tego GS-a rzeczywiście mikroskopijne. Fajna opcja po Galu. Mam jedno pytanie: Gala miałeś w automacie?

Gal był w manualu.

Owczar napisał/a:
Hugo napisał/a:
Do 140 km/h nie ma różnicy czy stoi czy jedziesz, poziom głośności jest taki sam, czyli zero jakichkolwiek dźwięków.

Kurde, to może być niebezpieczne, bo jedziesz 140, a tu ktoś nie zauważy i wysiądzie :shock:

Sorry nie mogłem się powstrzymać ;)

Cóż jak zwalniasz z powiedzmy 160km/h do 60km/h to naprawdę można się nabrać 8)

Owczar - 22-02-2013, 12:02

Picakus napisał/a:

Zdaje sobie sprawę, ale stwierdzenie że między postojem a 140km/h nie słychać różnicy jak dla mnie jest ogromnym wyolbrzymianiem pomimo tego, że pod tym względem lexus jest niedościgniony nawet dla BMW i Mercedesa.

Tomek - 22-02-2013, 12:13

Owczar napisał/a:

Zdaje sobie sprawę, ale stwierdzenie że między postojem a 140km/h nie słychać różnicy jak dla mnie jest ogromnym wyolbrzymianiem pomimo tego, że pod tym względem lexus jest niedościgniony nawet dla BMW i Mercedesa.

w Galancie za to, przy 140 kmh wiesz, że żyjesz

Picakus - 22-02-2013, 12:27

Owczar napisał/a:
Picakus napisał/a:

tomek84 napisał/a:
Owczar napisał/a:

w Galancie za to, przy 140 kmh wiesz, że żyjesz

Oczywiście przesadziłem ,ale w moim galu niedość ,że towarzyszył mi szum wiatru to jeszcze łożyska z tyłu prowadziły koncert heavy metalowy :P

bbandi - 22-02-2013, 12:46

W Galu na postoju szumią łożyska w skrzyni a przy 140 wiatr więc odczucie podobne :P .