To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] Peknieta szyba przednia!!! Troche pilne!

Kleju - 09-01-2007, 23:02

We wroclawiu znalazlem szybe za 230zl!!! Oczywiscie nowa!!! No wiec w kwocie 300zl sie zamkne razem z wymiana!!! Aha a jak myslicie zalozenie rozporki pod maska cos polepszy??? chodzi mi o sztywnosc obszaru w okolo szyby??
konrad1704 - 09-01-2007, 23:11

w olsztynie nowa szyba Pilkington (nie wiem czy dobrzy napisalem nazwe) z wymiana zamyka sie w jakis 420 zl. a drozsza z niebieskim paskiem na gorze (przeciwslonecznym) 480 zl.
Anonymous - 10-01-2007, 09:57

Ja mam piche przez cala szerokosc szyby. Na szczescie na dole szyby (ok. 10cm od deski) i nie przeszkadza w jezdzeniu. Mnie rowniez koszty przerazily i nie wymieniam. Po prostu kusze los zabraniem dowodu bo nie stac mnie na takie przyjemnosci jak wymiana szyby.
Ciezko znalezc w poblizu z jakiegos szrota bo juz znalazlem nie jedna na allegro (100pln) ale koszty transportu z ubezpieczeniem aby cala dotarla to kolejna stowa. U mnie w miescie moge kupic nowke za 200pln + 50pln montaz.

Anonymous - 10-01-2007, 22:33

markus78 napisał/a:
Jeżdżę już rok od naprawy i działa

Czyli dobrze slyszalem :) Ciekawi mnie tylko w jaki sposb polskie wladze drogowe oceniaja czy szyba jest do wymiany czy nie. Skoro ludzie nawiercaja szyby na koncach rys tzn ze mozna jezdzic z takim czyms, ale jak duze to moze byc. Chodzi o wielkosc czy o widocznosc kierowcy? Ktos sie orientuje?

Anonymous - 11-01-2007, 21:51

ja miałem dwa pęknięcia jedno z prawej a drugie z lewej strony, jedno na około 20 cm po lewej zamknęło sie w taki prostokąt, a drugie wedrowało z lewego rogu po przekątnej szyby ...
wymieniłen szybe na nową w sumei 370zł z wymianą i gwarancją i odrdzewianiem ale nie o tym chciałem pisać
jeszcze przed wymianą miałem spotkanie zpolicją, uderzyła we mnie lekko ciężarówka jak wracałem z pracy ... i prawda taka ze nie zabrali mi dowodu ani nic, poprostu powiedzieli ze trzeba szybe wymienić jak najszybciej ... a wiec jak tylko miałem kase to wymieniłem bo te peknięcia juz dośc duze były ...

w kazdym razie wydaje mi sie ze dobrze zagadac z police manem i bedzie ok :P

danino88 - 27-01-2007, 12:14

Kaeres napisałeś ze u Ciebie w mieście szyba kosztuje 200zł. Gdzie mieszkasz dokładnie i jak jest to możliwe napisz jakiś kontakt do tej firmy która sie tym zajmuje. Dzięki z góry:)

Pozdrawiam i tak na marginesie, ja mam centralnie na środku pajączka i to całkiem sporego:p lecz musze ja wymienic:(