To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Yellow Galant Kanarek by mirex94

Hugo - 13-03-2013, 22:37

mirex94 napisał/a:
ja sie czaje na takie http://carphotos.cardomai...00037_large.jpg
Widzę, że mamy podobny gust jeśli chodzi o felgi. Te mi się podobają: http://allegro.pl/felgi-a...3040427745.html
mirex94 - 13-03-2013, 22:44

nom ;) chociaz mi jednak bardziej sie podobaja takie wezsze piecioramienne ;) (wezsze ramiona ;) )
jAZZMAN - 13-03-2013, 23:03

Cytat:
Jej tez sie bardzo podoba ;) bo uczy sie w nim prowadzic ;) (zawsze sie tego boje ale czego sie nei robi z miłości :) )

Też tak mówiłem jak miałem Colta - błotnik przedni, drzwi i tylny bok....
Teraz mam galanta i mówię - dziękuję nie piję. Ewentualnie czasem mówię - Kochanie jedziemy fordem zastępczym (auto mojej Gwiazdy)

mirex94 napisał/a:
-zderzak przedni :( przykra przygoda z lisem na autostradzie :( przy 140 km/h :( :( :( chociaż i tak się cieszę ze tylko tyle się stało :(

Tak, a biedny lisek wracał do lisiego domku, do lisiej żony i lisich dzieci... :(
140 na autostradzie... wszystkie galanty jeżdżą przepisowo ;)

mirex94 napisał/a:
- cos się dzieje ze spalaniem ;/ z 10l zaczął palic 14 0.o wie ktoś co to może być??

Zima się stała - to po pierwsze. A po drugie zakładam, że poczułeś się pewnie za kółkiem i mocniej wciskasz pedał niż wcześniej. Bądź ostrożny Galant może przedziurawić Ci portfel, albo co gorsza (dosłownie) wyjść bokiem. Nie ciśnij tak i wróć do spalania 10 l :)

Cytat:
-może jakiś tłumik chromowany?? ;)

Piórko w :butthead: i kapelusik.... Nie rób z Galanta choinki :twisted:

mirex94 napisał/a:
Jak będę robil to w obydwu nadkolach od razu reperaturki

Słusznie i zrób to porządnie... na forum znajdziesz bardzo obszerny temat o naprawie nadkoli.

mirex94 napisał/a:
myslalem czy go zacząć AVANCE'ować ale ;) dla mnie osobiście lepiej wyglądam zwykly przed liftowy

Też tak mówiłem :)

mirex94 napisał/a:
(Zdjęcia dzięki mojemu kotkowi ;* )

Widać :) w lusterku :)

Kupiłeś bardzo fajny samochód.... :)

mirex94 - 14-03-2013, 08:20

a co do tlumika to myslalem o takim jak jestw avance owalnym tylko ze tam jest chromowany a u mnie zwykly owalny ;)
mirex94 - 15-03-2013, 08:35

i stalo sie dzis gal idzie do mechanika ;) na wymiane rozrzadu i zobaczymy co z tym spalaniem ; / miejmy nadzieje ze juz bedzie ok ; /
jAZZMAN - 15-03-2013, 09:41

Jak mechanik w skali miesiąca będzie nim jeździł mniej jeździł niż Ty to mniej spali :)
mirex94 - 15-03-2013, 11:18

przestan :) ja tu mam nadzieje serio ze cos sie zepsulo i to zrobia i juz bedzie dobrze :(
mirex94 - 19-03-2013, 13:00

gal wrocil od mechanika!! wsumie juz 3 dni temu ale nie mialem czasu wrzocic nic na forum ;) pasek jak narazie jeszcze lekko piszczy jak sie odpali samochod ale zaraz przestaje. czy moze byc tak ze on sie potrzebuje dotrzec?? czy jest zle naciagniety??

co do spalania to panowie z warsztatu podlaczali go do kompa i nic nie wykazalo ;/ jedyne co to powiedzieli mi ze to moze byc wina termostatu i wziazku z tym moje pytanie czy jezeli mam temperature na rozgrzanym silniku ciut nizej od polowy skali to wlasciwa temp??

tak sobie myslalem i jedyne co sie zmienilo w mojej jezdzie ostatnio to to ze przed jazda staram sie go zawsze troche rozgrzewac i zaczelem tankowac tylko 98 ale nie wiem czy to by zwiekszylo spalanie :(

ma ktos jeszcze jakis pomysl?? ; / albo mial kiedys podobny problem??

sveno - 19-03-2013, 13:24

mirex94 napisał/a:
mam temperature na rozgrzanym silniku ciut nizej od polowy skali to wlasciwa temp??
jest ok. Sprawdź sam termostat, bo może zaciął się w otwartej pozycji i to powoduje długie nagrzewanie silnika.
mirex94 napisał/a:
zaczelem tankowac tylko 98
po co? Stroiłeś go na to paliwo?
mirex94 - 19-03-2013, 13:31

co do paliwa to poprostu wydaje mi sie ze jest lepsze dla samochodu a nie az tak duzo drozsze ;)

z tym rozgrzewaniem i tak jak patrze to tyle samo czasu to zajmuje co wczesniej z dokladoscia do 2min ok ale mniej wiecej tak samo ; /a byl by wstanie az tak duza roznice w spalaniu spowodowac??

jAZZMAN - 19-03-2013, 13:35

Nasze 98 zazwyczaj odbiega nawet od 95 oktanów :)
Tomek - 19-03-2013, 13:35

mirex94 napisał/a:
wydaje mi

mirex94 - 19-03-2013, 19:42

w sesie ze nie wiem czy zmiana paliwa zmienia np spalanie czy osiagi nawet nieznacznie ;)
mirex94 - 25-03-2013, 21:45

dzis nowosc pasek klinowy zmieniony jako podejrzany o pisk przy zimnym silniku ale juz jestem na 90% pewien ze to nic nie dalo ; / i tak na wieczor jeszcze wymiana zarowek mijania bo juz jedna padla to wymienilem na bialy odcien ;)
mirex94 - 21-11-2013, 14:15

dawno tu nie pisalem i niebawem opisze dalsze losy misia ;) ale tera mam do was pytanie ;) bo wpadlem na kotrowersyjny pomysl aby upiekszyc misia a mianowicie http://allegro.pl/folia-c...3722380583.html
tak myslalem zeby sobie maske TYLKO maske obkleic ;) i tu moje pytanie kto uwaza ze to jest ok pomysl a kto ze mis bedzie wygladal po tym jak po jakims "wiejskim tuningu..."? ;) prosze o opinie ;)