To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] ciężko wchodzą biegi

Peter024 - 20-01-2017, 20:56

Jak dla mnie nie ma problemu ale czasem żona będzie musiała wyjechać w czasie jakiejś awarii a ona tego nie przeskoczy;) . Zamówiłem już dobrą skrzynie z pewnego źródła i wymienię w wolnym czasie. Myślałem żeby starą rozkręcić i wymienić synchronizator ale cena samego (nowego) synchronizatora powala na kolana. Przecena 180 zł. Chyba nie warto no chyba tylko z ciekawości można ją rozkręcić żeby się czegoś nauczyć.

[ Dodano: 20-01-2017, 20:58 ]
Takie małe pytanie na marginesie,funkcja eko,do wczoraj świeciła, dziś przestała świecić,przepalona żarówka??.

milo - 20-01-2017, 21:10

Peter024 napisał/a:
Myślałem żeby starą rozkręcić i wymienić synchronizator ale cena samego (nowego) synchronizatora powala na kolana.

Bez prasy nic nie zrobisz żeby wymienić synchronizator trzeba wyciskać koła zębate przesuwki itd
Peter024 napisał/a:
(nowego) synchronizatora powala na kolana. Przecena 180 zł.

To jeszcze nie tak drogo ja płaciłem do galanta 250 zł, skrzynie takie same konstrukcja
Peter024 napisał/a:
Chyba nie warto no chyba tylko z ciekawości można ją rozkręcić żeby się czegoś nauczyć.

W sumie prosta skrzynia zawsze jakis bedzie pogląd odnośnie zasady dzialania

xCrashx - 20-01-2017, 21:47

Peter024 napisał/a:
Takie małe pytanie na marginesie,funkcja eko,do wczoraj świeciła, dziś przestała świecić,przepalona żarówka??.

Niestety nie mam zielonego pojęcia na jakiej zasadzie działa ta funkcja, więc nie wiem co może być z nią nie tak. Dla mnie eko to jest pomiędzy 2000 ,a 3000 obrotów :mrgreen:

Peter024 - 21-01-2017, 07:24

Ok, dzięki wielkie za pomoc dla kolegi z Rzeszowa od kolegi z Stalowej Woli ;)
xCrashx - 21-01-2017, 22:39

Polecam się na przyszłość :wink: