Nasze Miśki - Mitsubishi Carisma
saszkowa - 13-04-2013, 22:50
No i tak jak przypuszczałam... niestety na spot nie udało mi się dojechać. Carisma była robiona od 10 rano w piątek do 14 w sobotę.
Tak jak wspominałam w innym temacie przez te dwa dni udało nam się zrobić:
-kompletny rozrząd,
-olej wraz z filtrem,
-chłodnica wody- po dość intensywnych poszukiwaniach udało nam się zakupić odpowiednią
-zmieniony został lewy błotnik, a miejsce skorodowane od poprzedniego zostało dokładnie oczyszczone i zabezpieczone preparatem antykorozyjnym a następnie bitexem.
-jedna pompka spryskiwaczy została wymieniona (ta z przedniej szyby) natomiast druga w niedalekiej okolicy również zostanie wymieniona (nie przypuszczałam, że są dwie oddzielne
-odkręcone zostały chlapacze - twarde jak skała - którymi o wjazd do garażu wciąż zahaczałam...
-zdjęłam również wieśniacką nalepkę poprzedniego właściciela z tylnego zderzaka.
No ale jak by nie patrzeć to dopiero początek prac...
Obecnie muszę zlokalizować co wali w zawieszeniu no i wyszło, że prawdopodobnie do wymiany mam łożysko oporowe sprzęgła - co mnie niestety nie pociesza ... No i po woli chyba trzeba pomyśleć o założeniu felg. Dzielnie czekają w garażu na chwilę wolnego
Macie jakieś porady dla Mitsubishowskiego laika ?
A tu kilka fotek przed pracami, jutro wstawię zdjęcia jak Carisma po woli wraca do wyglądu normalnego auta a nie gniazda dla kolek i piachu...
A tu chyba najbardziej przykry widok . . .
barthez2183 - 14-04-2013, 00:43
saszkowa, do podświetlenia climatronica przychodzą takie żarówki
http://allegro.pl/zarowka...3124882736.html .
Dokładnie to ten środkowy rozmiar. A panel jest przykręcany na cztery wkręty, po tym jak już zdejmie się tą część ze schowkiem i miejscem na radio.
m6riano - 15-04-2013, 23:52
barthez2183 napisał/a: | Macie jakieś porady dla Mitsubishowskiego laika ? |
co konkretnie potrzebujesz?
saszkowa - 16-04-2013, 10:22
Nie no tak konkretnie to chyba nic Pytanie było odnośnie prac przy aucie w sensie czy w poprawnej kolejności zajęłam się tym autem czy co innego powinnam zrobić w pierwszej kolejności
barthez2183, dziękuję za radę - poszukam tych śrubek bo nie zauważyłam ich
saszkowa - 24-04-2013, 23:41
Wiosna pełną gębą, to postanowiłam posprzątać Cari
Pranie tapicerki planuję latem, na teraz wystarczyło odkurzyć, przetrzeć deskę, umyć szybki
W weekend majowy może zmobilizuję się do chociaż odświeżenia wszystkich plastików, które kiedyś były jasne
Tak jak mówiłam, błotnik został wymieniony i samochód od razu prezentuje się o wiele lepiej..
Letnie kółeczka na alu Jeszcze muszę je doczyścić - ale już jestem na dobrej drodze
A tu z siostrzyczką
Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości uda mi się doprowadzić ją do ładu
mkm - 25-04-2013, 18:25
Auto nabiera blasku
saszkowa napisał/a: | na teraz wystarczyło odkurzyć |
Mozna było nieco dłużej popracować nad wykładziną
Piwor - 25-04-2013, 20:41
Fajnie spojrzeć, jak ktoś jeszcze prowadzi temat o swojej Carismie z takim zainteresowaniem.
saszkowa - 25-04-2013, 20:52
Ma to swoje plusy jak za jakiś czas będę potrzebowała informacji np kiedy wymieniałam olej- spojrzę tu i będę wiedzieć
mkm napisał/a: | Mozna było nieco dłużej popracować nad wykładziną |
Niestety nie dało się ona już kwalifikuje się do prania... odkurzanie tu raczej nie pomoże.
Auto kupiłam zdecydowanie zaniedbane - dopiero teraz staram się je doprowadzić do ładu. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Piwor - 25-04-2013, 21:24
saszkowa, wpadnij na spot, pokaż tą Carimzę.
saszkowa - 25-04-2013, 21:34
Mam w planach do Was dojechać... Ale tak jak już wspominałam wcześniej, najpierw muszę ją trochę 'ogarnąć'
Sam widziałeś jak wcześniej wyglądał błotnik teraz trochę wraca do ładu ale to dopiero początek... Na razie chcę ją chociaż mechanicznie doprowadzić do stanu bardzo dobrego. potem przyjdzie czas na wygląd (błotnik obowiązkowo trzeba było wymienić )
volve - 26-04-2013, 09:08
Zdejmij z lewego błotnika napis GDI, bo kurcze już zaczałem się zastanawiać co tam za silnik masz
Hugo - 26-04-2013, 22:04
mkm napisał/a: | Mozna było nieco dłużej popracować nad wykładziną | Też to zauważyłem
saszkowa - 26-04-2013, 22:23
volve napisał/a: | Zdejmij z lewego błotnika napis GDI, bo kurcze już zaczałem się zastanawiać co tam za silnik masz |
Mam w zamiarze póki co zastanawiam się jak go zdjąć żeby śladów nie porobić... Coś się wymyśli
Hugo napisał/a: | mkm napisał/a: | Mozna było nieco dłużej popracować nad wykładziną | Też to zauważyłem |
No ładnie... i wyszłam na bałaganiarę No tak to już zazwyczaj jest, że panowie mają w samochodach błysk a kobiety - wolą dokładnie sprzątać w domu
|
|
|