To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Carisma

saszkowa - 13-04-2013, 22:50

No i tak jak przypuszczałam... niestety na spot nie udało mi się dojechać. Carisma była robiona od 10 rano w piątek do 14 w sobotę.

Tak jak wspominałam w innym temacie przez te dwa dni udało nam się zrobić:
-kompletny rozrząd,
-olej wraz z filtrem,
-chłodnica wody- po dość intensywnych poszukiwaniach udało nam się zakupić odpowiednią ;)
-zmieniony został lewy błotnik, a miejsce skorodowane od poprzedniego zostało dokładnie oczyszczone i zabezpieczone preparatem antykorozyjnym a następnie bitexem.
-jedna pompka spryskiwaczy została wymieniona (ta z przedniej szyby) natomiast druga w niedalekiej okolicy również zostanie wymieniona (nie przypuszczałam, że są dwie oddzielne ;)
-odkręcone zostały chlapacze - twarde jak skała - którymi o wjazd do garażu wciąż zahaczałam... :roll:
-zdjęłam również wieśniacką nalepkę poprzedniego właściciela z tylnego zderzaka.

No ale jak by nie patrzeć to dopiero początek prac...

Obecnie muszę zlokalizować co wali w zawieszeniu no i wyszło, że prawdopodobnie do wymiany mam łożysko oporowe sprzęgła - co mnie niestety nie pociesza ... :cry: No i po woli chyba trzeba pomyśleć o założeniu felg. Dzielnie czekają w garażu na chwilę wolnego :)

Macie jakieś porady dla Mitsubishowskiego laika ?

A tu kilka fotek przed pracami, jutro wstawię zdjęcia jak Carisma po woli wraca do wyglądu normalnego auta a nie gniazda dla kolek i piachu...

A tu chyba najbardziej przykry widok . . .

barthez2183 - 14-04-2013, 00:43

saszkowa, do podświetlenia climatronica przychodzą takie żarówki
http://allegro.pl/zarowka...3124882736.html .

Dokładnie to ten środkowy rozmiar. A panel jest przykręcany na cztery wkręty, po tym jak już zdejmie się tą część ze schowkiem i miejscem na radio.

m6riano - 15-04-2013, 23:52

barthez2183 napisał/a:
Macie jakieś porady dla Mitsubishowskiego laika ?

co konkretnie potrzebujesz?

saszkowa - 16-04-2013, 10:22

Nie no tak konkretnie to chyba nic ;) Pytanie było odnośnie prac przy aucie ;) w sensie czy w poprawnej kolejności zajęłam się tym autem czy co innego powinnam zrobić w pierwszej kolejności :P

barthez2183, dziękuję za radę - poszukam tych śrubek bo nie zauważyłam ich :P

saszkowa - 24-04-2013, 23:41

Wiosna pełną gębą, to postanowiłam posprzątać Cari :P
Pranie tapicerki planuję latem, na teraz wystarczyło odkurzyć, przetrzeć deskę, umyć szybki ;)
W weekend majowy może zmobilizuję się do chociaż odświeżenia wszystkich plastików, które kiedyś były jasne ;)

Tak jak mówiłam, błotnik został wymieniony i samochód od razu prezentuje się o wiele lepiej.. ;)

Letnie kółeczka na alu ;) Jeszcze muszę je doczyścić - ale już jestem na dobrej drodze :D

A tu z siostrzyczką ;)

Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości uda mi się doprowadzić ją do ładu ;)

mkm - 25-04-2013, 18:25

Auto nabiera blasku 8)

saszkowa napisał/a:
na teraz wystarczyło odkurzyć

Mozna było nieco dłużej popracować nad wykładziną :wink:

Piwor - 25-04-2013, 20:41

Fajnie spojrzeć, jak ktoś jeszcze prowadzi temat o swojej Carismie z takim zainteresowaniem. ;)
saszkowa - 25-04-2013, 20:52

Ma to swoje plusy ;) jak za jakiś czas będę potrzebowała informacji np kiedy wymieniałam olej- spojrzę tu i będę wiedzieć ;)

mkm napisał/a:
Mozna było nieco dłużej popracować nad wykładziną :wink:

Niestety nie dało się ;) ona już kwalifikuje się do prania... odkurzanie tu raczej nie pomoże.

Auto kupiłam zdecydowanie zaniedbane - dopiero teraz staram się je doprowadzić do ładu. Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Piwor - 25-04-2013, 21:24

saszkowa, wpadnij na spot, pokaż tą Carimzę. :D
saszkowa - 25-04-2013, 21:34

Mam w planach do Was dojechać... Ale tak jak już wspominałam wcześniej, najpierw muszę ją trochę 'ogarnąć' :P

Sam widziałeś jak wcześniej wyglądał błotnik :P teraz trochę wraca do ładu :p ale to dopiero początek... Na razie chcę ją chociaż mechanicznie doprowadzić do stanu bardzo dobrego. potem przyjdzie czas na wygląd (błotnik obowiązkowo trzeba było wymienić :roll: )

volve - 26-04-2013, 09:08

Zdejmij z lewego błotnika napis GDI, bo kurcze już zaczałem się zastanawiać co tam za silnik masz :mrgreen: :p
Hugo - 26-04-2013, 22:04

mkm napisał/a:
Mozna było nieco dłużej popracować nad wykładziną
Też to zauważyłem :mrgreen: :wink:
saszkowa - 26-04-2013, 22:23

volve napisał/a:
Zdejmij z lewego błotnika napis GDI, bo kurcze już zaczałem się zastanawiać co tam za silnik masz :mrgreen: :p

Mam w zamiarze ;) póki co zastanawiam się jak go zdjąć żeby śladów nie porobić... Coś się wymyśli :P

Hugo napisał/a:
mkm napisał/a:
Mozna było nieco dłużej popracować nad wykładziną
Też to zauważyłem :mrgreen: :wink:

No ładnie... i wyszłam na bałaganiarę :P No tak to już zazwyczaj jest, że panowie mają w samochodach błysk a kobiety - wolą dokładnie sprzątać w domu :P