To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Próba wyłudzenia odszkodowania

Tomek - 05-04-2013, 13:19

i9i napisał/a:

Ale 4,7 tys. za szkody moralne dla pasażera to chyba lekka przesada jak za stłuczkę pod marketem.

nie wiemy za co dostał to odszkodowanie
jak odszkodowanie, to musiała być szkoda
za "szkody moralne" zdaje się odszkodowania się nie dostaje, a zadośćuczynienie
choć może być też tak, że "media" podają niesprawdzone info

Fragu - 05-04-2013, 13:33

i9i, chodzi o tą sytuacje, to nie typowa stłuczka tylko świadome działanie. Normalnie przecież (tak myślę) każdy by próbował uniknąć tego, ew minimalizować skutki...
saszkowa - 05-04-2013, 21:05

i9i napisał/a:
Miejscówka ogólnie fajna na dzwona, tylko trzeba najpierw pomyśleć, a nie na hurra z rozpędu komuś w drzwi wjeżdżać bo ja mam pierwszeństwo.

No właśnie. O to w tej całej sytuacji chodzi - to, że masz pierwszeństwo to nie znaczy że MUSISZ wjeżdżać w samochód jadący niezgodnie z przepisami. No ale niestety jeśli ktoś chce wyłudzić odszkodowanie i nie szkoda mu samochodu i swojego zdrowia to właśnie tak się zachowuje. Głupota ludzka nie zna granic...

Pasażer mógł otrzymać odszkodowanie z polisy OC sprawcy za jakieś obrażenia. Przykładowo koleżanka za lekko rozciętą głowę (5 szwów) otrzymała 2 000 zł ( podpisała ugodę z PZU). Także, kwota którą opisują jest realna. Po pierwsze złamania/rozcięcia/uderzenie głową w szybę/ pobyt w szpitalu/ dni wolne od pracy - wszystko kwalifikuje się do wyższego odszkodowania.