[97-04]Galant EAxA/W - stuk przy zmianie biegów
debluko - 24-04-2013, 07:06
Tak się podłącze jest jakiś sposób na sprawdzenie czy dana poduszka jest ok ?
deejay - 24-04-2013, 09:43
debluko napisał/a: | Tak się podłącze jest jakiś sposób na sprawdzenie czy dana poduszka jest ok ? |
Tak wzrokowo czy jest cała i nie zerwana , bo może być tez tak jest "rozpuszczona " od oleju który gdzieś na nie tam leci i jest za miękka i się "poddaje " pod obciążeniem .
marcinspike - 12-07-2014, 19:23 Temat postu: jaka poduszka Witam, jak w temacie. poduszki niby wyglądają OK, nie wiadomo tylko jak działają pod obciążeniem. jeżeli chciał bym kupić poduchy to jakiej firmy? na necie najpopularniejsze FEBEST. Chodzi oto żeby po wymianie nie trzęsło budą.
89mask - 27-07-2014, 01:50 Temat postu: Dziwne dźwięki podczas zmiany biegów. Witam, od jakiegoś czasu podczas zmiany biegów pojawiły się dziwne dźwięki. Na początku myślałem, że to znowu jeden ze sworzni, ale "stukanie" słychać nawet gdy auto bezwładnie się toczy i na wciśniętym sprzegle wrzucam różne biegi nie puszczając sprzęgła, tzn. Niemal z każdym biegiem słychać lekkie stukniecie, co to może być? Spotkał się ktoś z was z czymś takim? Może jakieś mocowanie skrzyni biegów czy coś? zastanawiające jest też to że że środka słychać jak gdyby dźwięk dobiegal z prawej strony. Pozdrawiam
milo - 27-07-2014, 11:13
Może być przegub , jak zmienisz biegi na wciśniętym sprzęgle pracuje mechanizm różnicowy wałek pośredni nawet wałek sprzęgłowy i wszystkie tryby , na wałkach minimalne obciążenie jest
Na wstecznym tez tak sie dzieje sa stuki
89mask - 06-08-2014, 18:19
Cytat: | Na wstecznym tez tak sie dzieje sa stuki |
Przepraszam, że dopiero piszę, wczesniej nie miałem dostępu do sieci, a sprawa aż tak pilna nie jest. Nie zauważyłem, żeby na wstecznym takie dźwięki się pojawiały, natomiast bez puszczania sprzęgła zmiana z 3-ki ma 2-kę lub na odwrót dzwięk jest słyszalny i mam wrażenie, że z prawej strony (pasażera). Jak można to zdiagnozować? Dzięki za pomoc.
|
|
|