Forum ogólne - Yanosik - z czym to się je?
Student - 04-05-2014, 21:40
W weekend zrobiłem g.świetokrzyskie i jeszcze na głównej trasie janosik dawał radę ale już spod jaskini Raj drogi nie chciał znależć do świętej Katarzyny więc przydatność adresacje kiepska.
A teraz pochwały. Miałem CB i ani razu przez dwa dni nie włączyłem na odcinku 800 km.
Tylko na Janosiku , generalnie o hulajnogach i patrolach w krzaczkach ostrzegał na 95% zreszta sam uaktualnilem kilkanaście ostrzeżeń , jak korzystam to wkład własny musi być.
Nadal twierdze ze grafika i interface jest kiepski tak sprzed 20 lat. Żadnych odnośników i prezentacji miast sama kreska drogi tragedia.
Teraz mam zamiar kupić SYGICa na iPhona i iPada, zobaczymy czy da radę zamiast GPS a przenośnego.
halbog - 05-05-2014, 10:31
Student napisał/a: | Teraz mam zamiar kupić SYGICa na iPhona i iPada, zobaczymy czy da radę zamiast GPS a przenośnego. | używałem sygic w poprzednim telefonie, byłem z niego zadowolony, nawigacja w yanosiku jest do bani, we Wrocławiu nie potrafił znaleźć szpitala, z czym nawigacja z google maps nie miała najmniejszego problemu. Yanosik z uporem godnym kłapouchego ostrzega przed nieistniejącymi fotoradarami (szare budki), za każdym razem odwołuję alarm. Chyba jednak wolę CB:)
Pozdrawiam
Bogdan
Bartekkita - 05-05-2014, 22:53
To i ja dorzucę swoje trzy grosze. Aplikacja ogólnie jest niezła jako zastępstwo CB dla mało wymagających i w sumie im, więcej osób będzie korzystać tym będzie lepsza. Na głównych drogach raportu są na czasie. Użyłem go raz na trasie Mazury Wwa i w systemie były już ostrzeżenia o patrolach, które jeszcze w danym miejscu łowiły(a wiadomo czas stania w przez policje w jednym miejscu długi nie jest). Z minusów to aplikacja niestety nie rozróżnia po której stronie dwupasmówki stoją z suszarką. Uparcie informowała mnie o radarach w miejscowościach, które mają obwodnice i w ogóle do nich nie wjeżdżam.(miałem wyznaczoną trasę)
olgierto - 28-04-2015, 16:55
do działania aplikacji musi być włączona transmisja danych czy wystarczy sam gps??
londolut - 28-04-2015, 16:58
Oba są wymagane.
Obywatel - 07-07-2015, 13:55
Po około pół roku jazdy z Yanosikiem stwierdzam, że jest to super rozwiązanie. Jako nawigacja jest trochę mniej funkcjonalny niż klasyczny, płatny GPS, ale to dla mnie nie problem bo w dłuższe trasy i tak dodatkowo zabieram płatną nawigację.
Natomiast ostrzeganie przed radarami, patrolami i wszelkim innych draństwem to rewelacyjna sprawa. Yanosik przywrócił mi spokój jazdy samochodem.
mjsystem - 07-07-2015, 14:21
Obywatel napisał/a: | Jako nawigacja jest trochę mniej funkcjonalny niż klasyczny, płatny GPS, | Jako nawigacja jest do Resztę potwierdzam
Obywatel - 07-07-2015, 14:34
mjsystem napisał/a: | Obywatel napisał/a: | Jako nawigacja jest trochę mniej funkcjonalny niż klasyczny, płatny GPS, | Jako nawigacja jest do Resztę potwierdzam |
No nie można np. zaplanować trasy. Czytelność map też nie jest najlepsza, ale na miejsce doprowadzić potrafi. Np. w przypadku kilkudniowego pobytu w obcym mieście i częstej jazdy na krótkich odcinkach - kiedy nie chce sie za każdym razem odpalać navi - Yanosik również daje radę. Zresztą myślę, że przy tym jak się obecnie rozwijają, wkrótce poprawią też mapy, albo zmienią dostawcę na bardziej renomowanego.
mjsystem - 07-07-2015, 14:38
Obywatel napisał/a: | Zresztą myślę, że przy tym jak się obecnie rozwijają, wkrótce poprawią też mapy, albo zmienią dostawcę na bardziej renomowanego. | Tego im życzę. Ogólnie, staram się jeździć z góry ustaloną trasą, mało korzystam z nawigacji. Ale i Google maps i Yanosik nigdy nie byli celni w podaniu trasy przejazdu...
inq - 20-07-2015, 14:15
Ostatnio zrobiłem prawie 2000km z Yanosikiem i jestem mega zadowolony. Tak jak wszyscy piszą nawigacja fatalna, ale do informowania o tym co przed nami jest super. Oczywiście zdarzają się nieaktualne informacje, ale lepiej zwolnić niż w coś wjechać lub mandat dostać. Ja oprócz Yanosika miałem CB i AutoMapę włączone i w komplecie sprawdzają się wyśmienicie. Jak wracałem z wakacji to przede mną akurat szły burze i Yanosik ładnie ostrzegał przed gałęziami na drodze itp.
drexvs - 20-07-2015, 14:54
Dokładnie. Zrobiłem 1200km przez 5 dni z Yanosikiem. Jest rewelacyjny ! Nie ruszam się bez niego w Polskę. Informuje o wszystkim
Szczypek_WRC - 21-07-2015, 16:25
używam i jestem zadowolony, chociaż z nawigacji średnio. teraz zwykle odpalam mapy google i yanosika jednocześnie - korzystam z navi googla, a yanosik jest zminimalizowany i aktywuje się kiedy jest jakieś powiadomienie. z tą płatną wersją nie miałem styczności, więc nie mam pojęcia jak to działa.
no i trzeba pamiętać że to my możemy być tymi którzy pierwsi zgłoszą radar
Obywatel - 21-07-2015, 17:34
Szczypek_WRC napisał/a: | no i trzeba pamiętać że to my możemy być tymi którzy pierwsi zgłoszą radar |
Dlatego mimo Yanosika nie można tracić czujności i przede wszystkim nie można mieć kompletnie wylane na przepisy bo w końcu jakiejś "mądrej" głowie z miłościwie nam rządzącej partii zaświta idea, żeby zdelegalizować tą apkę.
[ Dodano: 09-08-2015, 16:23 ]
Wczoraj Yanosik strajkował. Miałem do przejechania całą Polskę i chciałem pomocniczo wyznaczyć trasę w Yanosiku - niestety nie dawał rady. Odcinkami, do miejscowości nie dalszych niż 100 km udawało się czasem wyznaczyć trasę, ale w jednym kawałku przez cały kraj z południa na północ za cholerę.
Czy ta mapy w Yanosiku rzeczywiście są tak słabe, czy to jakieś chwilowe wahnięcie?
Dodam, że wszystkie inne funkcje (zarówno te oparte na GPS jak i danych z internetu) działały poprawnie - system wydawał aktualne ostrzeżenia, pozwalał dodawać ostrzeżenia, podążał za aktualną lokalizacją, mierzył prędkość, itd.
Jak to możliwe, że jednocześnie nie dawał rady skalkulować trasy?
mjsystem - 10-08-2015, 13:52
Szczypek_WRC napisał/a: | używam i jestem zadowolony, chociaż z nawigacji średnio. teraz zwykle odpalam mapy google i yanosika jednocześnie - korzystam z navi googla, a yanosik jest zminimalizowany i aktywuje się kiedy jest jakieś powiadomienie. | Robię tak samo
Szczypek_WRC napisał/a: | z tą płatną wersją nie miałem styczności, więc nie mam pojęcia jak to działa | Nie płać. Jak masz płacić to wybierz Koyota.
Obywatel napisał/a: |
Szczypek_WRC napisał/a:
no i trzeba pamiętać że to my możemy być tymi którzy pierwsi zgłoszą radar
Dlatego mimo Yanosika nie można tracić czujności i przede wszystkim nie można mieć kompletnie wylane na przepisy bo w końcu jakiejś "mądrej" głowie z miłościwie nam rządzącej partii zaświta idea, żeby zdelegalizować tą apkę. | Zgadzam się. Nie chodzi o ciśniecie na chama tm, gdzie się powinno jechać ostrożnie. Ogólnie trzeba być czujny za kierownicą i jeździć w miarę zgodnie z przepisami. W apce chodzi o to, aby nie nabić potrfela sępom z SM, SG,SW, ITD czy policji.
Yorii - 18-08-2015, 22:57
Jeżdżę na Yanosiku (urządzenie GT) jakieś pół roku . W mojej ocenie bardzo dobre. małe pudełeczko trochę ciężkie ale szybko możemy potwierdzić zaprzeczyć bądź zaznaczyć zdarzenie itd na nim. Co mnie skłoniło ... wracałem po pracy zmęczony i za zjazdem z wału wisły ukryli się za nieskoszona trawką w nieoznakowanym pojeździe kasjerzy RP. Prawda taka ze jechałem za szybko bo zamiast z 100 dohamować do 70 puściłem gaz i nie zdarzył wytracić prędkości. Lecz sposób zatrzymania mnie zaskoczył .. Policjant nagle wyskoczył mi przed maskę by zdążyć mnie zatrzymać :/ musiałem ominąć go i dopiero zatrzymać się na poboczu .. masakra wiec na 2 dzień kupiłem urzadzonko GT. jak do tej pory jedynie 2x jako pierwszy oznaczyłem kontrole
Ja polecam
|
|
|