[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Przeglądy pogwarancyjne ( 4+ )
Uwex - 18-04-2013, 10:57
bastek - za te ceny, które podajesz nie warto, ale ja uważam, że nie przepłaciłem.
Tak jak napisałem u pana Mietka wcale nie musiałoby być taniej, a jeśli tak, to o ile- 100 zł ? - sam olej, filtry oraz przegląd i uzupełnienie klimy wychodzi ok. 370 zł.
Szkoda tylko, że z ASO w Rybniku nie ma nasz klub umowy o rabatach, pisałem w tej sprawie do naszej wierchowki, ale cisza. Ja rabat dostałem- nie piszę jaki, bo to nie było na kartę klubową.
bastek - 18-04-2013, 14:08
Uwex napisał/a: | Tak jak napisałem u pana Mietka wcale nie musiałoby być taniej, a jeśli tak, to o ile- 100 zł ? - sam olej, filtry oraz przegląd |
duzy przegląd u p. Andrzej 120 zł, mały 80 zł. przegląd jest - jak kiedyśprzyjechałem wczesniej (znienacka)podpatrzyłem....
filtry - ceny z ASiO dzielone przez 5, przez 10, podobne jak na allegro
jak w książeczce było po 100.000 km sparwdzenie zaworów - to tel, że auto na jutro, bo zawory trzeba sparwdzić za zimno (ja nie zgłaszałem żeby sparwdził)
ciekawi mnie tylko, jak bedzie wyglądał (i ile bedzie trwał) przegląd u szefowej za 20.000 km (bedzie miała 100.000)
tak się boję, że potrwa 1,5 godz, z f-rą 2000 i zaworami sparwdzonymi.....
pancure - 16-07-2013, 12:28
Wygląda na to, że trzeba mieć dużo szczęścia jeżeli chodzi o ASO w Polsce. W jednym ASO zapłacimy mniej, za to w drugim więcej... a mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz
Jeżeli jedziemy do naszego "mechanika" to możemy zażądać, że chcemy wykaz na papierze/fakturze co dokładnie zostało wymienione nie?
A jakby samodzielnie rejestrować swój przebieg?
Chodzi mi o to, że np. co 3 miesiące robimy krótki filmik w którym mówimy na początku:
Imię
Nazwisko
Data (pokazujemy kamerą jaka jest data)
Jaki przebieg
Co zostało ewentualnie zrobione
Potem pokazujemy przebieg kamerą i ewentualne części które zostały wymienione.
I następny nabywca naszego samochodu ma jakiś dowód, że to auto było normalnie użytkowane
Co wy na to?
RalfPi - 16-07-2013, 12:37
Jakaś opcja jest - wtedy za taką "obsługę" dostaniesz może ze 3k więcej (sprzedając np. za 33kzł zamiast za 30kzł) - generalnie zawsze może mieć zarzut np. do stylu jazdy i powie: "co z tego, że Pan wymieniał wsyzstko jak trzeba.. skoro nie wiem czy Pan nie katował silnika ". Może i jest sens - jeżeli opracujesz fajny system zbierania tych danych.. to pewnie się opłaca
maniax86 - 16-07-2013, 12:48
pancure, Polacy jeśli chodzi o krajowe auto kupowane od prywatnych osób są bardziej ufni jeśli chodzi o przebieg auta... jak sprzedawałem ibize czy seicento ojca to nikt nawet nie próbował zakwestionować przebiegu auta... mimo że w ibizie miałem niski przebieg.... no ale co ja poradzę że robię tylko 8-9 tys km rocznie
Luk - 16-07-2013, 12:50
RalfPi napisał/a: | wtedy za taką "obsługę" dostaniesz może ze 3k więcej |
Baaardzo wątpię
3k więcej, to dostaniesz jak umyjesz auto, pięknie nawoskujesz, nasmarujesz plastiki, doraźnie usuniesz ryski, itp... Ludzie nie kupują głową.
kotakot - 16-07-2013, 15:02
Wszystko zależy od tego jakie mamy ASO w pobliżu i jaką mamy alternatywę. Jakbym miał ASO np w Białymstoku (dobre opinie na tym forum i nie tylko) to pewnie bym tam jeździł i serwisował długo po utracie gwarancji, jak mam do wyboru ASO warszawskie to dziękuję, ale przynajmniej przeglądy robię gdzie indziej (w polecanym na forum "warszawskim" Mitsumaniaków warsztacie). Do ASO jeżdżę jak muszę coś sprawdzić od ręki bo w owym warsztacie trzeba czekać tydzień - dwa na jakikolwiek wolny termin (to też o nich dobrze świadczy).
zenker - 16-07-2013, 16:12
Bastek
Ja byłem juz na dwoch przeglądach w aso parexbud Lublin
1-przegląd swoje częsci filtry olej itp-cena 314,50
2-przegląd -438 zł
tydzien temu byłem na napełnieniu klimy i odgrzybieniu 149 zł dostałem czapkę ,smycz, brelok do kluczy
i zawsze do nich jadę bo narazie jest cena ok u pana Mietka moze bylo by taniej
Więc dziwne trochę to co piszesz ale pewnie prawdziwe
pozdro
Wojtek
mkm - 16-07-2013, 20:29
pancure napisał/a: |
A jakby samodzielnie rejestrować swój przebieg?
Chodzi mi o to, że np. co 3 miesiące robimy krótki filmik w którym mówimy na początku:
Imię
Nazwisko
Data (pokazujemy kamerą jaka jest data)
Jaki przebieg
Co zostało ewentualnie zrobione
Potem pokazujemy przebieg kamerą i ewentualne części które zostały wymienione.
I następny nabywca naszego samochodu ma jakiś dowód, że to auto było normalnie użytkowane
Co wy na to? |
Nie prościej założyć sobie temat na Forum w dziale "Nasze Miśki"?
bastek - 18-07-2013, 16:03
zenker, może sie coś zmieniło?
w 2010 r. było drożej (2x drożej, ze swoimi filtrami i olejem - I pzregląd ok. 600 zł, czwarty - ok. 700. szefowa moja jeździ do parexbudu od jakiś 15 lat, z nowym lancerem nie zeszła poniżej 1000zł, ale bez swoich komponentów).
poza tym jakosciowo mi w 20110 baaaardzo podpadli.
trzy - dojazd -strata czasu na nałęczwoskiej (mieszkam na kalinie) sporo wiecej mnie kosztuje.
cztery - zaufanie. 4 auta w rodzinie, z czego jedno 18-letnie i jedno 12-to letnie chodzą jak zegarek szwajcarski spzrawdzane i naprawiane przez przysłowwiowego p. Mietka. zdaje mi się, że mój p. Mietek sporo umie....po co przepłacać?
ps czapka, brelok, smycz-jak dla mnie-frakcja sucha... kawy nie mieli - nie wiem jak teraz (nie z automatu)
michal84 - 12-06-2014, 16:57
kotakot napisał/a: | Wszystko zależy od tego jakie mamy ASO w pobliżu i jaką mamy alternatywę. Jakbym miał ASO np w Białymstoku (dobre opinie na tym forum i nie tylko) to pewnie bym tam jeździł i serwisował długo po utracie gwarancji, jak mam do wyboru ASO warszawskie to dziękuję, ale przynajmniej przeglądy robię gdzie indziej (w polecanym na forum "warszawskim" Mitsumaniaków warsztacie). Do ASO jeżdżę jak muszę coś sprawdzić od ręki bo w owym warsztacie trzeba czekać tydzień - dwa na jakikolwiek wolny termin (to też o nich dobrze świadczy). |
Jaki to polecany warsztat, ma ktoś namiary?
tyku - 13-06-2014, 12:46
Przegląd po czterech latach - ASO AUTO KRAK.
Lista czynności przeglądowych:
Materiały własne:
Protokół badania pojazdu:
Faktura:
ElemenT - 13-06-2014, 21:03
ASO to z daleka.
Ostatnia moja wizyta skończyła się uszkodzeniem pojazdu przez partaczy z ASO, sprawa teraz się toczy.
Uszkodzili i generalnie kazali spadać na bambus.
Niedługo pewnie opiszę co i jak.
pablo diablo - 13-06-2014, 21:23
tyku napisał/a: | Przegląd po czterech latach - ASO AUTO KRAK. |
serwisuje u nich i jestem bardzo zadowolony i z usługi i z obsługi i z cen
skostrze - 29-01-2015, 11:40 Temat postu: Serwisowanie po gwarancji. Panowie, domyślam się że temat pewnie był wałkowany wielokrotnie, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi. Mam pytanie czy warto serwisować auto po gwarancji w ASO, chodzi o historie auta, wykonanie samej usługi etc. Cena w ASO jaką mi zaproponowano to 1600!!! a w nieautoryzowanym warsztacie 500. Czy warto dokładać ten 1k dla samej pieczątki w książce i pewności że będzie OK? Dodam że za 3 lata chcę sprzedać lancera.
Czy miał ktoś do czynienia z warsztatem serwis-japonskich.pl?
|
|
|