Nasze Miśki - Lancer CK1A - "Zero" by Seiji
Tomek - 09-05-2013, 11:05
Seiji napisał/a: |
szkoda tylko, że nic nie dostanę bo to ja wyjechałem z podporządkowanej, a pan golfem że sunął 130 na ograniczeniu do 40? no cóż. |
aaa to co innego, tak więc szczere kondolencje
a co do prędkości pana w Golfie, to szkoda ruszać temat, bo radaru raczej nie miałeś
Seiji - 09-05-2013, 11:07
tomek84 napisał/a: | Seiji napisał/a: |
szkoda tylko, że nic nie dostanę bo to ja wyjechałem z podporządkowanej, a pan golfem że sunął 130 na ograniczeniu do 40? no cóż. |
aaa to co innego, tak więc szczere kondolencje
a co do prędkości pana w Golfie, to szkoda ruszać temat, bo radaru raczej nie miałeś |
no, radaru nie miałem, ale moja prędkość wynosiła nie całe 30kmh bo dopiero ruszyłem, a mimo to mnie obróciło tak, że stanąłem przodem w jego stronę, nie wspominająć już że dużo dalej
mimo to panowie w niebieskim po przebrnięciu przez opis świadków i długość linii hamowania wystawili mu mandat
tresorex - 09-05-2013, 12:05
W takich przypadkach powinno ustalić się współwinę
Seiji - 09-05-2013, 12:14
tresorex napisał/a: | W takich przypadkach powinno ustalić się współwinę |
właśnie, a tu wina spadła na mnie bo wyjechałem z podporządkowanej
szczęście widać za mną chodzi zawsze i wszędzie, zobaczymy jeszcze co znajomy blacharz/lakiernik powie na to jak to zobaczy
u mnie na razie wisielczy nastrój
fabryka24 - 09-05-2013, 20:23
Szkoda takiego ładnego Lancerka ,śledzę twój temat od początku, fajnie się zapowiadał .jak masz ogarniętego blacharza i dobrego lakiernika to śladu nie będzie po naprawie, pomału doprowadzisz go do stanu z przed wypadku ,szkoda tylko kasy jaką można było by przeznaczyć na jakieś fajne gifty do miśka ,pozdrawiam i trzymam kciuki że misiek znowu będzie ładny .
mkm - 09-05-2013, 21:45
Seiji, nie łam sie.
Dziewicą Twój lancer nie był
Hugo - 09-05-2013, 23:08
Seiji napisał/a: | pan golfem że sunął 130 | Jakby tyle sunął mialbyś teraz Lancera w 2 częściach.
wyderka - 09-05-2013, 23:13
grunt że Tobie nic sie nie stało a auto do odratowania
Seiji - 09-05-2013, 23:14
Hugo napisał/a: | Seiji napisał/a: | pan golfem że sunął 130 | Jakby tyle sunął mialbyś teraz Lancera w 2 częściach. |
no, w momencie uderzenia na pewno nie miał tyle, ale z 60 na pewno
magia białego koloru, nie widać na nim zagięć, znajomy lakiernik stwierdził, że trzeba wstawić ćwiartkę, a do tego nowy próg ze słupkiem a resztę ponaciągać na ramie i łączny koszt tego zacznie się zbliżać do wartości auta. Sam nie wiem już co z tym zrobić
mkm - 09-05-2013, 23:20
Seiji, popatrz na ogłoszenia.
Może trafisz cos w dobrych pieniądzach - zarżnięty silnik/skrzynia (ten model jakoś nie trzyma wartości) i z dwóch złożysz sobie jeden.
Licz, kalkuluj, bo trochę "roboczogodzin" wyjdzie, żeby go poprostować...
Seiji - 09-05-2013, 23:29
właśnie rozważania są ostre, bo jak by włożyć w niego to co trzeba na naprawę to było by z 3k, a za auto dałem 4.5k
mkm - 09-05-2013, 23:41
Jechałes nim? Jak się prowadzi?
Seiji - 09-05-2013, 23:46
generalnie dobrze, nie drży ale lekko go ściąga na prawo
kolega blacharz mówił, że jest 1.5cm różnicy w rozstawie kół
mkm - 09-05-2013, 23:54
Ja na Twoim miejscu czekałbym na okazję.
Trafiaja sie zajechane lub zarżnięte za śmieszne pieniądze i na taki bym polował.
Kolega blacharz niech Ci białego zreanimuje (w sensie nada kształt), drzwi wymień i szukaj drugiego.
Jak go ordynarnie pociągniecie to powinien zacząć jeździć prosto.
Skup sie na nadwoziu - zarejestrowanym, bo reszte będziesz miał z białego.
Biały przynajmniej raz już był w to miejsce prany, wiec jak zaczniecie ciąć "ćwiartkę' to moga wyjść przykre niespodzianki - i nie piszę tu o kosztach
Seiji - 10-05-2013, 00:16
coś czuję, że znów rozpocznie się 4-ro miesięczne polowanie na białego przedlifta GLX'a z szyberdachem
|
|
|