To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] brak obrotow na biegu jalowym pomocy

plecho1 - 29-06-2013, 16:14

Przez sondę raczej nie powinien mieć takich objawów. Przy padniętej sondzie auto będzie więcej paliło oraz może mieć mniejszą moc bo będzie w trybie awaryjnym w którym sterownik silnika będzie podawał profilaktycznie więcej paliwa.
eri800 - 24-10-2013, 16:18

sonde wymieniłem i problem pozostał
.

Sajko - 26-11-2013, 23:01

Hm, miałem te same objawy z kontrolką check engine włącznie. Mechanik pogrzebał, poszukał, zmierzy ciśnienie na cylindrach - na jednym było bodajże 4. Po rozebraniu głowicy okazało się, że mam dziurę w jednym cylindrze (!), dwa inne cylindry pęknięte no i uszczelkę do wymiany. Wymieniłem cały silnik i problem zniknął, ale trochę mnie to wyniosło...
racenty - 27-11-2013, 06:50

A silniczek krokowy masz ok?
plecho1 - 27-11-2013, 08:24

A czy niedomykający się EGR mógłby dawać takie objawy. W 1.6 jest sterowany podciśnieniowo i raczej kontrolka silnika się nie zaświeci jak zawór się zatnie.
MmzTattoo - 06-12-2013, 22:31

plecho1 napisał/a:
A czy niedomykający się EGR mógłby dawać takie objawy. W 1.6 jest sterowany podciśnieniowo i raczej kontrolka silnika się nie zaświeci jak zawór się zatnie.

U mnie na razie pomogło i za to :partyman: na zlocie jak się dam radę wybrać po 9 miesącach walki w tym temacie i wymianie prawie że wszystkiego dotarłem do EGRa może nie jest idealnie ale jest o niebo lepiej niż było z tym że ja łajze zaślepiłem.

plecho1 - 07-12-2013, 06:46

Ja też noszę się z zamiarem profilaktycznego zaślepienia ale jak na razie brak czasu.