Forum ogólne - Mitsubishi Attrage
Jackie - 27-05-2013, 09:17
Mój boże..... Myślałem, że nic brzydszego niż Rodius nie może istnieć a jednak pomysłowość ludzka zaskoczyła mnie po raz kolejny.... To jakiś wytwór syfilitycznego umysłu zidiociałego Taja.
Dramat...
maniax86 - 27-05-2013, 12:24
Jackie, hehehe no to stanowisko dealera już znamy Problem w tym, że bedziecie musilei ludziom jakoś "to" wcisnąć żeby kupili.... współczuje
PiotrasL200 - 27-05-2013, 12:51
Jezus Maria !! Najpierw ze świetnego Outlandera zrobili duże mydło, teraz to coś przedstawia małe mydło Tragedia i nomen omen do d...
pzdr
Jackie - 27-05-2013, 13:13
maniax86 napisał/a: | Problem w tym, że bedziecie musilei ludziom jakoś "to" wcisnąć żeby kupili.... współczuje |
To, że samochód wygląda wstrętnie to fakt i nie ma co na ten temat dyskutować ale nie oznacza to, że będzie złym autem. Pewnie znajdzie nabywców i bez wciskania Zakładam, że cena będzie więcej niż atrakcyjna więc wygląd nie oznacza porażki sprzedażowej (vide Logan, choć smutne jest to, że porównuję Miska do, za przeproszeniem, Daczki....)
Pozdrawiam
swinks_UK - 27-05-2013, 13:39
Ktoś w Mitsu zrobił błąd w zapisie powinno być OUTRAGE.
Co w sumie by pasowało do traktowania zmysłów estetycznych publiki.
maniax86 - 27-05-2013, 14:00
Jackie napisał/a: | Zakładam, że cena będzie więcej niż atrakcyjna |
czyli za 30k zł będzie z przyzwoitym wyposażeniem?? kurcze wątpię....
Tomek - 27-05-2013, 14:04
swinks_UK napisał/a: |
Ktoś w Mitsu zrobił błąd w zapisie powinno być OUTRAGE. |
lepiej nie da się tego ująć
maniax86 - 27-05-2013, 14:24
tomek84, ale to nie mój tekst tylko swinks uk
Tomek - 27-05-2013, 14:28
maniax86, ale to nie moja wina, że na forum zdarzają się takie kwiatki
poprawiam
jurekschroda - 28-05-2013, 10:52
maniax86 napisał/a: | Jackie napisał/a: | Zakładam, że cena będzie więcej niż atrakcyjna |
czyli za 30k zł będzie z przyzwoitym wyposażeniem?? kurcze wątpię.... |
Nie sądzę, aby był tańszy niż Mirage/Space Star - stawiam raczej, że będzie droższy.
Cena 40+ moim zdaniem.
Jackie - 28-05-2013, 11:26
jurekschroda napisał/a: | Nie sądzę, aby był tańszy niż Mirage/Space Star - stawiam raczej, że będzie droższy.
Cena 40+ moim zdaniem. |
Ja obstawiam od 35 000 do 45 000 w zależności od wersji. Pamiętajcie, że ta linia jest jedną z najbardziej wolumenowych w pakiecie Mitsubishi więc w koszcie skali można wiele. Inaczej - nie wierzę, że tym autem można powalczyć bez dobrej ceny a w centrali Mitsu idioci nie siedzą
Pozdrawiam
bastek - 28-05-2013, 18:57
a wiecie, mojej Magdzie się podoba..... o gustach się nie dyskutuje? tak to było?
dla mnie paskudztwo
Jackie, jak będziesz coś wiedziął, że lancera kończą robić, i będzie nowy, lepszy droższy model - to ja rezerwuję u Ciebie starego sedana jasnego (lub niebieskiego) 1,6 (oby jeszcze 3 lata robili, bo za tyle mi się kończy leasing)
maniax86 - 28-05-2013, 21:56
bastek, myślisz że nowa generacja lancera będzie tak paskudna jak nowe mniejsze twory mitsubishi?? kurde ja też tak myśle
jurekschroda - 29-05-2013, 09:28
Jackie napisał/a: | jurekschroda napisał/a: | Nie sądzę, aby był tańszy niż Mirage/Space Star - stawiam raczej, że będzie droższy.
Cena 40+ moim zdaniem. |
Ja obstawiam od 35 000 do 45 000 w zależności od wersji. Pamiętajcie, że ta linia jest jedną z najbardziej wolumenowych w pakiecie Mitsubishi więc w koszcie skali można wiele. Inaczej - nie wierzę, że tym autem można powalczyć bez dobrej ceny a w centrali Mitsu idioci nie siedzą
Pozdrawiam |
Hmm... idioci może nie, ale coś ostatnio im nie wychodzi. Przeanalizujmy:
- Colt - obecnie ginie w cieniu konkurencji, zarówno pod względem wyglądu jak i ceny
- Lancer - od wprowadzenia ( już 5 lat !) praktycznie nic poważnie się nie zmieniło ( oprócz wprowadzenia 1.6 ) Cena też nie zachęca, jeśli spojrzy się na Octavię czy Focusa.
- Nowy Outlander - wielka klapa. Wygląd już nie ten, diesel w cenie zaporowej, benzyna w większości ze skrzynią CVT bez możliwości manuala z 4x4
- ASX - fajny lifting, ale tylko 2 silniki bez automatu ( nie liczę przyszłej wersji GT) no i cenowo żadna rewelacja, brak taniego diesla.
- Pajero Sport - ciekawe auto w dobrej cenie, ale tylko chwilowa obecność na rynku
- L200 - czasy pickupów już minęły, a MMC ciągle oferuje te auta z 2011 roku.
- Pajero - margines sprzedaży
- Space Star/Attrage - poczekamy na ceny.
( powyższe nie odzwierciedla moich prywatnych sympatii, które nadal są po właściwej stronie - to tylko takie chłodne spojrzenie z perspektywy rynku)
Podsumowując - konkurencja odjechała Mitsubishi, i to mocno, delikatnie mówiąc.
A jeszcze kilka lat temu było tak pięknie .
Widzisz jakieś światełko w tunelu ?
sampler - 29-05-2013, 12:42
Dodam jeszcze brak auta segmentu D czyli nastepcy Galanta. A szkoda bo dobra konstrukcja pewnie miałaby niezły udział w rynku patrzac na wyniki Accorda czy Mazdy 6
|
|
|