To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Mitsubishi Attrage

Jackie - 27-05-2013, 09:17

Mój boże..... Myślałem, że nic brzydszego niż Rodius nie może istnieć a jednak pomysłowość ludzka zaskoczyła mnie po raz kolejny.... To jakiś wytwór syfilitycznego umysłu zidiociałego Taja.
Dramat...

maniax86 - 27-05-2013, 12:24

Jackie, hehehe no to stanowisko dealera już znamy :mrgreen: Problem w tym, że bedziecie musilei ludziom jakoś "to" wcisnąć żeby kupili.... współczuje :P
PiotrasL200 - 27-05-2013, 12:51

Jezus Maria !! :doubt: Najpierw ze świetnego Outlandera zrobili duże mydło, teraz to coś przedstawia małe mydło :evil: Tragedia i nomen omen do d... :?

pzdr

Jackie - 27-05-2013, 13:13

maniax86 napisał/a:
Problem w tym, że bedziecie musilei ludziom jakoś "to" wcisnąć żeby kupili.... współczuje :P

To, że samochód wygląda wstrętnie to fakt i nie ma co na ten temat dyskutować ale nie oznacza to, że będzie złym autem. Pewnie znajdzie nabywców i bez wciskania ;) Zakładam, że cena będzie więcej niż atrakcyjna więc wygląd nie oznacza porażki sprzedażowej (vide Logan, choć smutne jest to, że porównuję Miska do, za przeproszeniem, Daczki....)
Pozdrawiam

swinks_UK - 27-05-2013, 13:39

Ktoś w Mitsu zrobił błąd w zapisie powinno być OUTRAGE. :mrgreen:
Co w sumie by pasowało do traktowania zmysłów estetycznych publiki.

maniax86 - 27-05-2013, 14:00

Jackie napisał/a:
Zakładam, że cena będzie więcej niż atrakcyjna

czyli za 30k zł będzie z przyzwoitym wyposażeniem?? kurcze wątpię....

Tomek - 27-05-2013, 14:04

swinks_UK napisał/a:

Ktoś w Mitsu zrobił błąd w zapisie powinno być OUTRAGE. :mrgreen:

lepiej nie da się tego ująć \:D/

maniax86 - 27-05-2013, 14:24

tomek84, ale to nie mój tekst tylko swinks uk :wink:
Tomek - 27-05-2013, 14:28

maniax86, ale to nie moja wina, że na forum zdarzają się takie kwiatki :twisted:
poprawiam

jurekschroda - 28-05-2013, 10:52

maniax86 napisał/a:
Jackie napisał/a:
Zakładam, że cena będzie więcej niż atrakcyjna

czyli za 30k zł będzie z przyzwoitym wyposażeniem?? kurcze wątpię....

Nie sądzę, aby był tańszy niż Mirage/Space Star - stawiam raczej, że będzie droższy.
Cena 40+ moim zdaniem.

Jackie - 28-05-2013, 11:26

jurekschroda napisał/a:
Nie sądzę, aby był tańszy niż Mirage/Space Star - stawiam raczej, że będzie droższy.
Cena 40+ moim zdaniem.

Ja obstawiam od 35 000 do 45 000 w zależności od wersji. Pamiętajcie, że ta linia jest jedną z najbardziej wolumenowych w pakiecie Mitsubishi więc w koszcie skali można wiele. Inaczej - nie wierzę, że tym autem można powalczyć bez dobrej ceny a w centrali Mitsu idioci nie siedzą ;)
Pozdrawiam

bastek - 28-05-2013, 18:57

a wiecie, mojej Magdzie się podoba..... o gustach się nie dyskutuje? tak to było?

dla mnie paskudztwo

Jackie, jak będziesz coś wiedziął, że lancera kończą robić, i będzie nowy, lepszy droższy model - to ja rezerwuję u Ciebie starego sedana jasnego (lub niebieskiego) 1,6 :) (oby jeszcze 3 lata robili, bo za tyle mi się kończy leasing)

maniax86 - 28-05-2013, 21:56

bastek, myślisz że nowa generacja lancera będzie tak paskudna jak nowe mniejsze twory mitsubishi?? kurde ja też tak myśle :mrgreen:
jurekschroda - 29-05-2013, 09:28

Jackie napisał/a:
jurekschroda napisał/a:
Cena 40+ moim zdaniem.

Ja obstawiam od 35 000 do 45 000 w zależności od wersji. Pamiętajcie, że ta linia jest jedną z najbardziej wolumenowych w pakiecie Mitsubishi więc w koszcie skali można wiele. Inaczej - nie wierzę, że tym autem można powalczyć bez dobrej ceny a w centrali Mitsu idioci nie siedzą ;)
Pozdrawiam

Hmm... idioci może nie, ale coś ostatnio im nie wychodzi. Przeanalizujmy:
- Colt - obecnie ginie w cieniu konkurencji, zarówno pod względem wyglądu jak i ceny
- Lancer - od wprowadzenia ( już 5 lat !) praktycznie nic poważnie się nie zmieniło ( oprócz wprowadzenia 1.6 ) Cena też nie zachęca, jeśli spojrzy się na Octavię czy Focusa.
- Nowy Outlander - wielka klapa. Wygląd już nie ten, diesel w cenie zaporowej, benzyna w większości ze skrzynią CVT :doubt: bez możliwości manuala z 4x4
- ASX - fajny lifting, ale tylko 2 silniki bez automatu ( nie liczę przyszłej wersji GT) no i cenowo żadna rewelacja, brak taniego diesla.
- Pajero Sport - ciekawe auto w dobrej cenie, ale tylko chwilowa obecność na rynku
- L200 - czasy pickupów już minęły, a MMC ciągle oferuje te auta z 2011 roku.
- Pajero - margines sprzedaży
- Space Star/Attrage - poczekamy na ceny.

( powyższe nie odzwierciedla moich prywatnych sympatii, które nadal są po właściwej stronie :mrgreen: - to tylko takie chłodne spojrzenie z perspektywy rynku)

Podsumowując - konkurencja odjechała Mitsubishi, i to mocno, delikatnie mówiąc.
A jeszcze kilka lat temu było tak pięknie .
Widzisz jakieś światełko w tunelu ?

sampler - 29-05-2013, 12:42

Dodam jeszcze brak auta segmentu D czyli nastepcy Galanta. A szkoda bo dobra konstrukcja pewnie miałaby niezły udział w rynku patrzac na wyniki Accorda czy Mazdy 6