[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY4A 2.0] Zbyt duże spalanie
Trik - 22-05-2013, 23:59
$iwy, Rób od razu tłoczki i uszczelniacze. 100% zapieczone. Im wcześniej tym lepiej. Jeśli masz to od niedawna to tarcza powinna być jeszcze w limicie grubości.
Przy okazji klocki tez możesz zmienić. Ja akurat sobie darowałem i zmieniłem dopiero po 115Kkm.
A. I jeśli nie wymieniałeś dotychczas płynu hamulcowego, koniecznie wymiana razem z tłoczkami.
QaDo - 26-05-2013, 00:16
I ja dołoże coś od siebie... Leszku tyle czasu i filtr nie zmieniany ? Odkurzanie nic nie pomoże pozatykane są pory, jak nie chcesz wymieniać musisz zmienić na sportowy, a w tym wypadku zdecydowanie lepszy od odkurzania może być najtanszy filtr. Dobra raz wyczyścić można, ale żeby od dwóch lat.. szkoda auto
leszekny - 27-05-2013, 08:43
QaDo napisał/a: | I ja dołoże coś od siebie... Leszku tyle czasu i filtr nie zmieniany ? Odkurzanie nic nie pomoże pozatykane są pory, jak nie chcesz wymieniać musisz zmienić na sportowy, a w tym wypadku zdecydowanie lepszy od odkurzania może być najtanszy filtr. Dobra raz wyczyścić można, ale żeby od dwóch lat.. szkoda auto |
Witam
Dziekuję za wszystkie odpowiedzi, posprawdzalem co mozna bylo samemu sprawdzic, wg mnie wszystko dobrze dziala, wiec zdecydowalem sie na zakup filtra powietrza, nabylem pipiercross panelowy (73zl), no i widac roznice nie tylko w spalaniu ale i wejscie na wyzsze obroty znacznie sie poprawilo. Minusem tego filtra jest jego wyglad, niezbyt sie zgrywa ta srebrna obudowa z czarnym plastikiem
mazin - 27-05-2013, 20:04
Ja po paru latach zmierzyłem spalanie (1,8) na trasie w zeszłym tygodniu - cztery dorosłe osoby, bagaże, trasa 560 km, prędkości w ok. połowie trasy autostradowe, poza autostradą ile znaki i CB pozwoliło . Spalanie 8,7 l/100. Klimatyzacja na najmniejszym biegu przez ok 1/3 trasy.
jaca71 - 02-06-2013, 10:10
Wyjazd na weekend:
W jedną stronę trasa ~65km zero ruchu jechałem praktycznie sam, średnia prędkość z trasy 68km/h, jazda zgodna z przepisami spalanie... 6,2L/100km (przez moment było nawet 5,9)
Droga powrotna trochę na około i jazda przez cały Kraków dystans 90km - ruch trochę większy, parę wyprzedzań, sporo ruszań spod świateł średnia prędkość 62km/h średnie spalanie 7,3L/100km.
W normalnie serwisowanym 2.0 nie ma problemu z takim spalanie - skrzynia manual
|
|
|