To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS-1.3] Skrzynia biegów się rozsypała..

Paweł W. - 04-04-2016, 12:35

Koledzy,
Mam problem w swoim MSS-ie. Jeździć mozna, ale skrzynia biegow jest po prostu glosna.
Czy macie pomysły co z tym fantem zrobic, niedługo czeka mnie wymiana sprzegla więc moze przy okazji i skrzynie poprawilbym. WYJE na każdym biegu, olej jest. Zastanawiałem się nad wlaniem jakiegoś preparatu wyciszajacego.

Pozdrawiam
Paweł

cakp - 04-04-2016, 14:42

@up
Jedynie pomoże wymiana łożysk na nowe=szukaj drugiej używanej skrzyni
Doraźnie nowy olej trochę wycisza na jakiś czas. Kiedyś wlałem w poprzednim aucie takie cudo jak ceramizer, ciut ciszej. W sumie lepiej było podgłosić radio. Ja nie polecam tych specyfików, nie działają, szkoda kasy.
Ogólnie SS nie jest dobrze wyciszony, słychać relingi, antene, szum z nadkoli tylnych i przednich. Możesz się pobawić w jakieś maty wygłuszające w tunelu, nadkola itp

Paweł W. - 04-04-2016, 15:36

Witam,
Wiesz, miałem kontakt przez kilka lat z nowymi MSS-ami, pracowałem w salonie, ogólne opinie o głośności skrzyń biegów w MSS-ach jest taka, że te elementy po prostu są głośne, nasze auta są glosniejsze od POLONEZ-a. Zastanawiam się nad tym, co mówiłeś- o kupnie używanej skrzyni biegów i zrobić jej regenerację, wymienić wszystkie łożyska, ale auto robi się coraz starsze, zacznę więc od wygluszenia kabiny, tym bardziej, że maty już kupilem.
Najsampierw muszę na powrót zamontować chlapacze, bo ( cholera wie po co:) zdjął em i teraz cały SPACEK jest w błocie.
Najserdeczniej Pozdrawiam
Paweł

Bizi78 - 04-04-2016, 17:00

Nie wiem czy będzie w ogóle miał, ale możesz spytać Japaneze o regenerowaną.
Jak już wstawiać używkę to po regeneracji aby problem za kilka tysi nie powrócił :wink: .

Maro80 - 17-05-2017, 11:56
Temat postu: [MSS 1.3] jaka skrzynia?
Witam mam taki problem, rozsypała mi się skrzynia biegów. Na skrzyni znalazłem dwa nr i znaczek renault. Na aledrogo jest od zatrzęsienia skrzyń a ja nie wiem jaka wybrać, wiec zwracam sie do Was o pomoc.

1 nr przy znaczku renault 221
2 nr 7700600105

Mój MMS 1.3 MPi 1299 cm³ 60kW (82KM)
czy z innych modeli z silnikiem benzynowym będą pasować skrzynie? Ewentualnie jak szukać po tych super opisach na alledrogo.

Hugo - 18-05-2017, 08:20

Maro80 napisał/a:
czy z innych modeli z silnikiem benzynowym będą pasować skrzynie?
Tylko z wersji 1,6 16V.
Maro80 - 19-05-2017, 23:33

Dziekuję za pomoc, wymienione ogarnięte