Sigma/Diamante Techniczne - Problem z Sigmą
wojtas - 26-06-2013, 17:14
VirMan napisał/a: | a nie ma tam TCL'u ? |
W czym, w kombi
VirMan - 26-06-2013, 17:33
ok my bad nie skojarzyłem ze ma kombi.
[ Dodano: 26-06-2013, 17:33 ]
Ale wiesz - kosior miał TCL :D:D:
mmatulek - 26-06-2013, 23:14
VirMan napisał/a: | Ale wiesz - kosior miał TCL :D:D: |
A to dobre
Adam B - 27-06-2013, 09:08
Się popisałem
lukasz12 - 27-06-2013, 11:46
Cytat: | Sigmę kupiłem w stanie agonalnym z mysłą o doprowadzeniu jej do kultury ale z każdym dniem auto zaskakuje mnie czymś ''nowym'' |
Szlachetność godna pochwały, ale nie wiem czy kupno Sigmy w tym stanie z myślą o doprowadzeniu jej do jakiego takiego stanu ma ekonomiczne uzasadznienie ';)
Lepiej mieć w stanie niezłym, ale z potencjałem na doprowadzenie do dobrego
A co do lusterek to przyczyną może być jakiś problem w komunikacji panelu szyb z ETACS (taki komputer od elektryki).
Czy z panelu kierowcy działała sterowanie pozostałymi szybami? tzn. tylnymi?
czy działa blokada otwierania szyb jak wciśniesz "lock"?
Adam B - 27-06-2013, 21:58
Z ekonomią napewno nie ma to nic wspólnego ale zrobi sie. Buda zdrowa ale z licznymi wgniotkami i rysami. Ruda tez sie pojawia tu i tam. Silnik ze skrzynią teraz chodzi cudnie ale ma liczne wycieki. Hamulców z przodu brak,luzy na drążkach i wiele wiele innych zeczy . Stało autko w szopie 3 lata bo goscia przerosly koszty remontu. Kupiłem ponizej ceny złomu. Nie wiem ile czasu zajmie mi doprowadzenie tego smochodu do stanu używalnosci. Z panelu kierowcy działa tylko przednia lewa szyba i lewe lusterko. Pozostałe mozna otworzyc ale to juz sobie musi pasażer zrobic lock nie dziala. A tak na marginesie.....mysle za na same częsci wydam ponad 3tysie. Potem zabawa z wyglądem autka
t0m3k - 27-06-2013, 22:34
Adam B/ sie ciesz ze wyrwałes auto za taką kase ja dalem duzo wiecej a na początek wymienilem silnik teraz walcze z rdzą która jest co kawałek... zawieszenie tez mam wyrąbane i z tym walcze... niestety jest chodzi o $$$ to kiepsko pomalu...
GóR3K - 28-06-2013, 01:50
Adam B napisał/a: | Z ekonomią napewno nie ma to nic wspólnego ale zrobi sie. Buda zdrowa ale z licznymi wgniotkami i rysami. Ruda tez sie pojawia tu i tam. Silnik ze skrzynią teraz chodzi cudnie ale ma liczne wycieki. Hamulców z przodu brak,luzy na drążkach i wiele wiele innych zeczy . Stało autko w szopie 3 lata bo goscia przerosly koszty remontu. Kupiłem ponizej ceny złomu. Nie wiem ile czasu zajmie mi doprowadzenie tego smochodu do stanu używalnosci. Z panelu kierowcy działa tylko przednia lewa szyba i lewe lusterko. Pozostałe mozna otworzyc ale to juz sobie musi pasażer zrobic lock nie dziala. A tak na marginesie.....mysle za na same częsci wydam ponad 3tysie. Potem zabawa z wyglądem autka |
masz kolego jakeis fotki auta ?
Adam B - 28-06-2013, 09:57
Zrobię fotki i wrzuce w wolnej chwili.Wstyd to pokazac i nie wiem czy na Wasze miśki rdza z mojego sie nie rzuci A co do wahacza. Czy mozna gdzieś kupić tuleję przednią ? Jak juz czytałem jest z tym problem
mmatulek - 28-06-2013, 15:21
Wymieniałem te tuleje. Wiem, że pasują od Sonaty. Niestety nie wiem od którego modelu.
W końcu pomógł mi japaneze. http://forum.mitsumaniaki...ghlight=wachacz
t0m3k - 29-06-2013, 15:48
Sonata ma wiele rzeczy wspolnych z Sigmą, Adamie nie wstydz sie pokazywać Sigmy moja tez jest w opłakanym stanie ale wciąż z nią walczę i licze na to ze kiedys bedzie igła
lukasz12 - 29-06-2013, 20:50
W takim razie do sprawdzenia jest tzw. SWS czyli kabel komunikacyjny między panelem a etacs. Jak znajdę chwilę to sprawdzę i napiszę co tam trzeba przejrzeć konkretnie.
Adam B - 07-07-2013, 14:34
Tak to narazie wygląda
t0m3k - 07-07-2013, 15:08
E no ... moja wyglądała 100 razy gorzej jak ją kupiłem
Adam B - 07-07-2013, 15:13
Rozdzielczość tych zdjeć jest kiepska. Nie widać rys,wgniotek,popękanych zderzaków i schodzącego klaru z połowy auta. Z bliska żal patrzeć
|
|
|