To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Dziwne łopotanie Lancer Sedan

tyku - 27-09-2013, 10:10

lurek napisał/a:
Na szczęście szybki nie latają

Założę się, że jak uchylisz okna z przodu i przejedziesz po wyboistej i połatanej drodze to zmienisz zdanie. Sprawdź to :!:

lurek - 28-09-2013, 17:31

po testach na wrocławskiej kostce muszę stwierdzić iż szybki trzymają nieruchomo :)
uchylone troszkę, do połowy czy na 1/4 - nadal stabilnie i bez drgań :)

maniax86 - 29-09-2013, 02:03

lurek, to masz jakiś wypasiony model lancera.... w każdym szyby terkoczą bo ...tak sie podobno składają z "luzem jak są otwarte"...
April77 - 29-09-2013, 10:08

Też sprawdzałem u siebie i jest cisza!!! Siedzą w ramkach i nie drgają przy uchylonych do połowy szybach). Mam stary rocznik 2008 i drzwi podwójnie wyciszone (dwoma rodzajami pianki). Oczywiście uchylenie tylko tylnych szyb powoduje "łopotanie" powietrza w samochodzie.
tyku - 29-09-2013, 10:39

W takim razie u jednych to występuje, a u innych nie, chyba że jakoś inaczej to odbieramy tzn. ne jest to tak że szyby telepią się nie do zniesienia, ale od czasu do czasu coś stuknie i puknie. :D
maniax86 - 29-09-2013, 11:42

tyku, u mnie przy otwarciu jakiejkolwiek szyby jak wezme szybe w palce to da sie nią poruszać.... w serwisie powiedzieli że ten luz jest normalny bo szyby mają mieć luz bo tak to jest zrobione.... chyba że w starszych modelach były sztywno osadzone a potem w kolejnych rocznikach modelowych to zmienili.... podobnie jak z hamulcem ręcznym.... kiedyś był podobno sztywno osadzony a obecnie lata na boki jak sie nim porusza...
lurek - 30-09-2013, 08:25

Gwoli sprawiedliwości mam samochód sprowadzany (2008), więc może czym się tam różni ;)

tak jak opisujecie to latały mi szybki w polo ale to ze starości ;)

Ręczny też nie lata tylko linka jest do naciągnięcia :P