Tuning - Rozpórka !
Juiceman - 15-04-2010, 20:12
Radowan napisał/a: |
Wiem też że Juiceman zamawiał gdzieś za granicą porządną rozpórkę dedykowaną Galowi, a nie tylko przystosowaną do mocowania w nim.
|
Dokładnie do Cuuube ściągał, a ja od niego kupiłem to samo co w linku na poprzedniej stronie;)
elektryk - 17-05-2011, 18:47
Mam pytanko do tematu, czy pod rozpórkę zakłada się jakieś "przekładki"? Mam na myśli coś w rodzaju płaskiego kawałka gumy. Chodzi o to że powierzchnia kielichów nie jest prosta i czy trzeba coś podkładać żeby rozłożyć siłę na większej powierzchni?
Mam też inne pytanie, przymierzam się do własnej konstrukcji przedniej rozpórki w moim O1. Fabrycznie na kielichach są takie jakby kółka (podobne do mocowania rozpórki) rozkładające siłę na większą powierzchnię. Zrobiłem zdjęcie żeby było wiadomo o co chodzi. Czy do montażu rozpórki trzeba usunąć te kółka? Czy ten kit wokół tych kółek trzeba usunąć czy jakoś inaczej się to robi?
JarzynaOsw - 06-10-2011, 10:02
Ja w moim Mitsu sam robiłem rozpórkę kielichów górnych przód, kielichów górnych tylnych, wahaczy dolnych tylnych, jestem z Małopolski (Oświęcim) i jeśli ktoś by chciał wykonać takową rozpórkę do swojego wozu to zapraszam i pomogę ze wszystkim. Wykonanie przedniej rozpórki wyszło mnie jakieś max 40zł (spawanie, wiercenie, obróbka wykonane własnoręcznie).
jacek11 - 16-10-2011, 14:44
Fajny szablon z tych kółek wystarczy według nich wykonać mocowania,a je same wywalić
Olivia - 16-10-2011, 17:18
Wybaczcie że zadam to pytanie. Ale muszę !
Po co te rozpórki ? Czy one mają sens montowania do auta którym jeździ się na co dzień ze spokojnymi prędkościami ?
Ile taka rozpórka może kosztować do Carismy ?
jacek11 - 16-10-2011, 20:06
Po zamontowaniu odczułem,że auto lepiej reaguje na ruchy kierownicą,i jest bardziej sztywny.
JarzynaOsw - 17-10-2011, 15:07
Olivia, rozpórki mają na celu usztywnić ramę pojazdu i przy wchodzeniu z większa prędkością w zakręty auto się nie ugina na boki, ja jeżdżę codziennie Carismą i lubię pocisnąć także przydaje się... Obecnie posiadam 3 rozpórki ale już jest projekt na dwie następne.
Zielu - 17-10-2011, 19:58
Z jakiego materiału robisz rozpórki? Podobno robi się z kwasówki, dla bajeru można wyspawać też z aluminium Szukam jakiś porad, sam będę robił rozpórkę.
elektryk - 17-10-2011, 21:56
Zielu175 napisał/a: | Z jakiego materiału robisz rozpórki? Podobno robi się z kwasówki, dla bajeru można wyspawać też z aluminium Szukam jakiś porad, sam będę robił rozpórkę. | Ja od roku przymierzam się do zrobienia rozpórki, jednak ciągle brak czasu. Jak dla siebie osobiście to ja bym robił ze zwykłej stali konstrukcyjnej.
Kwasówka jako taka jest na pewno ładna i trwała, ale jest stosunkowo miękkim materiałem, z tego co pamiętam to nierdzewka A2 jest tak miękka jak najtańsza stal (mnie więcej z takiej robią śruby 5.8), a kwasówka A4 jest jeszcze bardziej miękka. Tyle że niektórzy nieodróżniają kwasówki od nierdzewki.
Aluminium też jest dobrym materiałem, ale trzeba odpowiedni profil żeby zachować sztywność no i oczywiście odpowiedni rodzaj aluminium, ale tutaj musiałby się wypowiedzieć jakiś metalo-znawca. Oczywiście spawanie aluminium jest dość problematyczne.
Wydaje mi się że krytycznym elementem jest tak blacha montowana na kielichach, rurka z nierdzewki czy profil aluminiowy będzie sporo bardziej sztywna niż taki pasek blachy.
Zielu - 18-10-2011, 00:03
Myślałem żeby flansze na kielichy zrobić z grubej blachy stalowej powiedzmy~3mm, natomiast samą rozpórkę z aluminium, elementy połączone na sztywno śrubami. Spawanie raczej TIG-iem... Ze stali faktycznie dobry i najprostszy pomysł, ale jakby jeszcze dorzucić dolną rozpórkę wahaczy i tylną górną, to już trochę zacznie warzyć...
Ogólnie mam taką wizję
elektryk - 18-10-2011, 00:25
Zielu175 napisał/a: | jakby jeszcze dorzucić dolną rozpórkę wahaczy i tylną górną, to już trochę zacznie warzyć...
Ogólnie mam taką wizję
Obrazek | Wizja fajna, też chciałbym coś takiego do swojego. IMHO te parę kg nie gra większej roli, ja na co dzień trzymam w samochodzie kanister 4l zapasowego płynu do spryskiwaczy, linkę holowniczą i kable rozruchowe, jakoś nie odczułem tego na spalaniu ani dynamice jazdy.
JarzynaOsw - 18-10-2011, 08:27
Tzn. tak: same mocowania na kielichy mam ze stali czarnej o grubości jakieś 4mm a rura łącząca jest aluminiowa i podeszła mi z Golf-a III, a na tyle mam to samo tylko że rura jest prosta z czarnej stali, a na wahaczach od dołu rura z czarnej stali dopasowana na mocowania. Ogólnie jestem z tego zadowolony i cieszy mnie to że sam wszystko zrobiłem i to działa!!!
demoniszcze - 19-10-2011, 23:52
Panowie a co sądzicie o takiej rozpórce dolnej http://allegro.pl/rozpork....html?source=oo posiadam Lancera CSO w wersji Sport więc górną mam w standardzie, powinna pasować p&p co ?? trzeba wiercić jakieś otwory w ramie czy przykręca się to gdzieś konkretnie??
Zielu - 20-10-2011, 00:29
Wygląda porządnie, chociaż ja bym wolał samemu się pobawić w spawanie Skoro jest dedykowana do Twojego modelu, powinna pasować p&p, absolutnie nie ma potrzeby wiercenia żadnych otworów. Przykręca się ją do wahaczy
JarzynaOsw - 20-10-2011, 12:26
Największa satysfakcja jest z tego co się samemu zrobi i to jeszcze spełnia swoją rolę...
Panowie jak znajdę chwilę czasu to zrobię zdjęcia mojej rozpórki tylnej górnej i podpowiem co i jak...
|
|
|