To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer 1.6

rosomak1983 - 10-06-2013, 00:10

PatrykSon napisał/a:
Niestety mam tego świadomość ale w wolnym czasie zamierzam zabrać się za nie bardziej profesjonalnie. Brakuje mi tylko podkładu :)

taka rdze trzeba wypiaskowac, chyba ze porzadnie zeszlifowac i hameritem ładnie pomalowac na ciekawy kolor.
Ogólnie na twoim miejscu szukałbym jakichs alusów, felgi to jakies 50% wygladu auta a z tych stalówek cudów nie zrobisz... :P

PatrykSon - 10-06-2013, 00:14

Uznałem, że piaskowanie i renowacja tych felg mija się z celem :P Chcę mieć alufelgi, bo wiem że autko dużo zyska na wyglądzie ale...obecnie nie są nr 1 na mojej liście wydatków, więc trochę poczekam.

Te koła miały ciekawe dekle, których zdjęcie wyślę jutro. Jakby miały 4 to może byłby jakiś sens jeżdżenia z nimi ale były 2 i to w kiepskim stanie.

Parę dni temu wymieniłem końcówki drążków kierowniczych (mój pierwszy raz :oops: ) i zawieszenie mniej 'wali'.

diabełek - 10-06-2013, 14:42

patryk son odezwij się do mnie na pw w sprawie deklów jak chcesz
PatrykSon - 10-06-2013, 21:12

Dziś postanowiłem nieco pogrzebać przy Lansie i przeczyściłem przepustnicę, która i tak była zadziwiająco czysta. Podobnie jak przepływomierz i filtr powietrza...czyli raczej to nie jest przyczyna falujących obrotów.

Wie ktoś czemu przy włączeniu silnika obroty skaczą do 3-4 tysięcy i po paru sekundach wracają do normy? Norma u mnie nie jest normalna bo falują :mrgreen:

diabełek - 12-06-2013, 09:04

powiem ci tak biały mi skacze okolo 1,8tys a srebrny do 2.5 Tyś :O i po chwili spada na 0,5 tys... jagood mówi ze jego Gti tez wskakuje na obroty a potem spada to nie jest przypadkiem jakieś ssanie czy coś ??
rosomak1983 - 12-06-2013, 09:53

po odpaleniu sa wysze moment obroty to normalne, ale u kolegi faluja wiec cos jest nie tak. A 0.5 tys na wolnych to zdecydowanie za niskie. Powinny byc 800, ja ustawiam na ok 1000 zeby było lepsze smarowanie :P
PatrykSon - 12-06-2013, 16:09

Myślę, że może być do silnik krokowy. Może też być milion innych możlwości, więc pewnie pobawię się z tym dłuższy czas :P
PatrykSon - 13-06-2013, 17:02

Nowa lektura :)

Zielu - 13-06-2013, 20:26

Extra, skąd masz? :D Ile taka przyjemność?
Ebay?

PatrykSon - 13-06-2013, 23:48

Allegro. Koleś ściągał prawdopodobnie z Anglii, bo zaznacza, że wysyła w ciągu tygodnia. Przyjemność kosztowała mnie 113 zł. Do tego jest słownik techniczny :) Kiedyś kupiłem książkę z tej serii ale do Opla Ascony C, więc wiedziałem że warto. Świetne książki wydaje WKŁ ale do Mitsu nie ma :(
Zielu - 13-06-2013, 23:53

Chyba widzę...
O, jest, z odbiorem osobistym w Warszawie, zaoszczędzę na wysyłce :wink:
I nawet z ebaya się nie opłaca ściągać..

Haynes to chyba najlepsza seria książek napraw/serwisówek.

mkm - 14-06-2013, 00:00

PatrykSon napisał/a:
Nowa lektura :)

Cieniutka jakaś taka :twisted:

PatrykSon - 14-06-2013, 01:11

Cytat:
Haynes to chyba najlepsza seria książek napraw/serwisówek.

Z tym się zgodzę :)

Zdjęcie wygląda jakbym trzymał samą okładkę ale zapewniam Cię mkm, że ma to trochę stron. Potop to to nie jest ale zawsze coś...

mkm - 14-06-2013, 17:42

Wiem :D
Moja sporo grubsza 8) – wydruk dwustronny :wink:

PatrykSon - 14-06-2013, 18:55

mkm, dobrze, że to nie lista rzeczy do zrobienia przy Lancerze :shock:

Zamierzam w weekend zająć się felgami. Odrdzewiacz, potem szlifowanie, preparat do usuwania farby, podkład, farba - white, bezbarwny. Nie wiem kiedy to zrobie ale dzień musiałby trwać trochę dłużej :)

A to jest idealny prezent na gwiazdkę: L.I.N.K Co o tym sądzicie? 8)