To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Colt CA4A 92 by Schizo

Schizo - 14-01-2014, 22:13

Wow, nie spodziewałem się aż takiej fali postów :) Chciałem wpaść kontrolnie za miesiąc, jednak warto było wpaść wcześniej :)

Dzięki za zainteresowanie tematem, już się biorę za odpisywanie.

Listew bocznych nie będę przyklejał - szczerze mówiąc bez nich auto mi się bardziej podoba.

Cytat:

Przedni zderzak podciągnij do przodu "na środku" wzmocnienia. Powinien się wyrównać :wink:

Co masz dokładniej na myśli? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem :wink:

Sprężyny nie wiem czy wylądują na aucie jeszcze w tym miesiącu, bo skończyły mi się pieniądze i walczę z debetem :)

Aktualnie czekam na paczkę z lampą przeciwmgłową - ostatnim razem przyszła od 126p :roll: Pewnie pochwalę się jak wreszcie z tylnego zderzaka zniknie hybryda lampy coltowej z 126 :P

Dzięki za miłe słowa, cieszę się, że efekty podobają się nie tylki mi :mrgreen:
Tak czy inaczej, zaczynając pracę z tym autem, nie spodziewałem się, że będzie to kosztowało aż tyle wyrzeczeń i nerwów :shock: Za listwy dachowe w ASO policzyli sobie 757zł za sztukę :| Dziękuję, nie skorzystam.

rosomak1983 - 14-01-2014, 22:20

prace tak postepuja ze ludzie nie wiedza który watek poruszyc. :wink:

Naprawde poszedłes na calosc. :D Efekt jest piorunujacy. Gratuluje.

mkm - 14-01-2014, 23:16

Schizo, na środku zderzak jest zbyt cofnięty, a ponieważ błotniki się spasowały ze zderzakiem to podejrzewam, że trzeba poprawić wzmocnienie. :wink:
Schizo - 10-06-2014, 21:58

Cześć! Dawno tutaj nie zaglądałem, jednak postanowiłem pozostawić w końcu jakiś ślad po sobie :)

Trochę się zmieniło od mojej ostatniej wizyty. Wstyd sie przyznać, ale zderzaka nadal nie mam ogarniętego, bo wyskoczyło trochę innych rzeczy - będzie to robione zaraz przed zlotem :)

Autko prezentuje się aktualnie następująco:

I na koniec z moją facjatą :mrgreen:

Kilka rzeczy, które zostały zrobione/zmienione/naprawione:

- Autko w międzyczasie dostało emblemat na tył, który zaprojektował kolega.
- Naprawione i pomalowane na czarny półmat zostały przedliftowe felgi GTI, na których aktualnie jeżdżą opony Uniroyal rain expert
- Doszedł dedykowany tłumik końcowy Remusa, który mimo swojego wyglądu bardzo fajnie pracuje.
- Wpadły sprężyny obniżające APEX, miało być -40, zszedł jeszcze niżej.
- Owiewki HEKO
- Nowy dywanik do bagażnika
- filtr oleju k&n
- Sonda lambda DENSO
- Nowy filtr powietrza
- Wymieniona tylna, lewa piasta - chwilowo na używkę
- Wygłuszone tylne boczki, drzwi, klapa bagażnika oraz obszar pod tylną kanapą
- Odświeżone ramki halogenów
- Złożone wnętrze - mam już prawie całe :mrgreen:
- Nowa gumka od podpórki maski
- Nowy plastik trzymający podpórkę maski
- Czyszczenie komory silnika (cały czas jestem w trakcie, bo robię to po kilka minut raz na kilka dni ze względu na brak czasu)
- Odłączony EGR

Na założenie/zrobienie czekają:

- Podłoga - pewnego pięknego, zimowego dnia było strasznie ślisko przez co musiałem się jakoś ratować przed dzwonem z innym autem i poleciałem na pobocze - pech chciał, że była zaraz obok drogi ogromna dziura, w którą jak wpadłem to myślałem, że auto mi się złamało na pół :/ Z początku nie było nic widać, ale zaczęło się tam coś babrać i planuję to ogarnąć na jesień.
- Przednie hamulce z GTI(Aktualnie graty zawiezione do piaskowania i malowania proszkowego)
- Lotka GTI ze stopem
- Nowe "trójkąty" przy lusterkach - ktoś mądry ułamał mi jeden dwa dni po lakierowaniu(!), będą one czarne, aby komponowały się z ramką
- Przyciemnienie bocznych szyb
- Odświeżenie ramek drzwi
- Odświeżenie bębnów
- Uzupełnienie wszelkich braków jeżeli chodzi o wyposażenie wnętrza
(Niestety "fachowcy", którzy malowali moje auto pogubili/przywłaszczyli sobie dość sporo elementów)
- Climatronic (dalekie plany)
- Wymiana deski rozdzielczej

Co do komory... Gdy go kupiłem wyglądało to mniej-więcej tak:

A teraz tak:

Fragu - 10-06-2014, 22:10

Bardzo ładne jajko..i fajnie modzisz. Aktualizuj częściej temat :wink:
Schizo - 10-06-2014, 22:58

A dziękuję :)

Co do tych aktualizacji to już wcześniej pisałem :P Jak kupię galanta to będą częściej, bo ktoś to będzie chciał czytać :mrgreen:

mkm - 10-06-2014, 23:42

Schizo, no nie dziwię sie, że Cię "fachowcy - malarze" zdenerwowali. Za prawy bok bym chyba powiesił :evil:
Oddaj auto do kogoś ogarniętego w polerowaniu lakieru. Myślę, że papier ścierny i kilkuetapowa polerka znacznie zniweluje to co malarze Ci uczynili...
Rant pod progiem obowiązkowo na czarno - nawet pędzlem "bitexem".
Ogólnie wyprowadzadziłeś już Colta na prostą - teraz tylko dopieszczanie.

... i zderzak! :twisted:

PS - nie przypuszczałem, że felgi gti-ka tak dobrze wyglądają w czarnym :D

Tomek - 11-06-2014, 08:17

mkm napisał/a:

PS - nie przypuszczałem, że felgi gti-ka tak dobrze wyglądają w czarnym :D

a mi się nie podobają

za to Colcik jako całość - pięknie
bardzo mi się podobają czerwone CA4A

jakby mój miał klimę, to miałby u mnie dożywocie

arturj123 - 11-06-2014, 14:55

mkm napisał/a:
Schizo, no nie dziwię sie, że Cię "fachowcy - malarze" zdenerwowali. Za prawy bok bym chyba powiesił :evil:

W którym dokładnie miejscu?

mkm - 12-06-2014, 17:41

W każdym.
Praktycznie każdy element ma jakieś wady lakiernicze.
Zwróć uwagę na odbicia (szyba/błotnik) na drugim zdjęciu lub powiększ ostatnie.
Prawy bok rzuca się w oczy, bo dodatkowo doszła niedokładnie dopracowana szpachla.
Tak czy owak dobrze wykonane polerowanie tego lakieru może przynieść zaskakujące efekty 8) .

rosomak1983 - 12-06-2014, 18:37

Jak dla mnie to jest pieknie zrobiony, i szczecie ze nie zwracam uwagi na takie szczegóły tj mam to gdziesies... Zycie jest duzo prostsze :mrgreen:

Pieknie sie błyszczy ;-)

Schizo - 12-06-2014, 22:35

Generalnie "fachowcy" skopali kilka miejsc, ale ogólnie tragedii nie ma. Widziałem gorzej pomalowane auta za 2x takie pieniądze jak dałem :D Nie mniej, jest to trochę drażniące jak widzę niektóre miejsca, ale cóż... Na następny raz dam to do normalnego warsztatu.

Tak czy inaczej, dziękuję za komentarze i ich szczerość Panowie.

Dziś odebrałem to:

Niedługo malowanie i poprawi się trochę hamowanie oraz wygląd komory :)

rosomak1983 - 12-06-2014, 23:22

Schizer pokrywe i kolektor daj na biało jedyny kolor jaki by mogł uratowac wyglad pod maska w tym wypadku. ;-P
Jogurt - 13-06-2014, 16:39

Schizo, super robotę robisz z Colciakiem. Wrzucaj newsy jak najczęściej bo ile można o rekinach czytać.
DJwiewiórka - 27-06-2014, 13:58

Schizulcu - Jogurt dobrze prawi. Na każdym forum chce się czytać o dobrze i fajnie robionych autkach, o coltach też.