Nasze Miśki - Mitsubishi Colt CA4A 92 by Schizo
Schizo - 14-01-2014, 22:13
Wow, nie spodziewałem się aż takiej fali postów Chciałem wpaść kontrolnie za miesiąc, jednak warto było wpaść wcześniej
Dzięki za zainteresowanie tematem, już się biorę za odpisywanie.
Listew bocznych nie będę przyklejał - szczerze mówiąc bez nich auto mi się bardziej podoba.
Cytat: |
Przedni zderzak podciągnij do przodu "na środku" wzmocnienia. Powinien się wyrównać |
Co masz dokładniej na myśli? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem
Sprężyny nie wiem czy wylądują na aucie jeszcze w tym miesiącu, bo skończyły mi się pieniądze i walczę z debetem
Aktualnie czekam na paczkę z lampą przeciwmgłową - ostatnim razem przyszła od 126p Pewnie pochwalę się jak wreszcie z tylnego zderzaka zniknie hybryda lampy coltowej z 126
Dzięki za miłe słowa, cieszę się, że efekty podobają się nie tylki mi
Tak czy inaczej, zaczynając pracę z tym autem, nie spodziewałem się, że będzie to kosztowało aż tyle wyrzeczeń i nerwów Za listwy dachowe w ASO policzyli sobie 757zł za sztukę Dziękuję, nie skorzystam.
rosomak1983 - 14-01-2014, 22:20
prace tak postepuja ze ludzie nie wiedza który watek poruszyc.
Naprawde poszedłes na calosc. Efekt jest piorunujacy. Gratuluje.
mkm - 14-01-2014, 23:16
Schizo, na środku zderzak jest zbyt cofnięty, a ponieważ błotniki się spasowały ze zderzakiem to podejrzewam, że trzeba poprawić wzmocnienie.
Schizo - 10-06-2014, 21:58
Cześć! Dawno tutaj nie zaglądałem, jednak postanowiłem pozostawić w końcu jakiś ślad po sobie
Trochę się zmieniło od mojej ostatniej wizyty. Wstyd sie przyznać, ale zderzaka nadal nie mam ogarniętego, bo wyskoczyło trochę innych rzeczy - będzie to robione zaraz przed zlotem
Autko prezentuje się aktualnie następująco:
I na koniec z moją facjatą
Kilka rzeczy, które zostały zrobione/zmienione/naprawione:
- Autko w międzyczasie dostało emblemat na tył, który zaprojektował kolega.
- Naprawione i pomalowane na czarny półmat zostały przedliftowe felgi GTI, na których aktualnie jeżdżą opony Uniroyal rain expert
- Doszedł dedykowany tłumik końcowy Remusa, który mimo swojego wyglądu bardzo fajnie pracuje.
- Wpadły sprężyny obniżające APEX, miało być -40, zszedł jeszcze niżej.
- Owiewki HEKO
- Nowy dywanik do bagażnika
- filtr oleju k&n
- Sonda lambda DENSO
- Nowy filtr powietrza
- Wymieniona tylna, lewa piasta - chwilowo na używkę
- Wygłuszone tylne boczki, drzwi, klapa bagażnika oraz obszar pod tylną kanapą
- Odświeżone ramki halogenów
- Złożone wnętrze - mam już prawie całe
- Nowa gumka od podpórki maski
- Nowy plastik trzymający podpórkę maski
- Czyszczenie komory silnika (cały czas jestem w trakcie, bo robię to po kilka minut raz na kilka dni ze względu na brak czasu)
- Odłączony EGR
Na założenie/zrobienie czekają:
- Podłoga - pewnego pięknego, zimowego dnia było strasznie ślisko przez co musiałem się jakoś ratować przed dzwonem z innym autem i poleciałem na pobocze - pech chciał, że była zaraz obok drogi ogromna dziura, w którą jak wpadłem to myślałem, że auto mi się złamało na pół :/ Z początku nie było nic widać, ale zaczęło się tam coś babrać i planuję to ogarnąć na jesień.
- Przednie hamulce z GTI(Aktualnie graty zawiezione do piaskowania i malowania proszkowego)
- Lotka GTI ze stopem
- Nowe "trójkąty" przy lusterkach - ktoś mądry ułamał mi jeden dwa dni po lakierowaniu(!), będą one czarne, aby komponowały się z ramką
- Przyciemnienie bocznych szyb
- Odświeżenie ramek drzwi
- Odświeżenie bębnów
- Uzupełnienie wszelkich braków jeżeli chodzi o wyposażenie wnętrza
(Niestety "fachowcy", którzy malowali moje auto pogubili/przywłaszczyli sobie dość sporo elementów)
- Climatronic (dalekie plany)
- Wymiana deski rozdzielczej
Co do komory... Gdy go kupiłem wyglądało to mniej-więcej tak:
A teraz tak:
Fragu - 10-06-2014, 22:10
Bardzo ładne jajko..i fajnie modzisz. Aktualizuj częściej temat
Schizo - 10-06-2014, 22:58
A dziękuję
Co do tych aktualizacji to już wcześniej pisałem Jak kupię galanta to będą częściej, bo ktoś to będzie chciał czytać
mkm - 10-06-2014, 23:42
Schizo, no nie dziwię sie, że Cię "fachowcy - malarze" zdenerwowali. Za prawy bok bym chyba powiesił
Oddaj auto do kogoś ogarniętego w polerowaniu lakieru. Myślę, że papier ścierny i kilkuetapowa polerka znacznie zniweluje to co malarze Ci uczynili...
Rant pod progiem obowiązkowo na czarno - nawet pędzlem "bitexem".
Ogólnie wyprowadzadziłeś już Colta na prostą - teraz tylko dopieszczanie.
... i zderzak!
PS - nie przypuszczałem, że felgi gti-ka tak dobrze wyglądają w czarnym
Tomek - 11-06-2014, 08:17
mkm napisał/a: |
PS - nie przypuszczałem, że felgi gti-ka tak dobrze wyglądają w czarnym |
a mi się nie podobają
za to Colcik jako całość - pięknie
bardzo mi się podobają czerwone CA4A
jakby mój miał klimę, to miałby u mnie dożywocie
arturj123 - 11-06-2014, 14:55
mkm napisał/a: | Schizo, no nie dziwię sie, że Cię "fachowcy - malarze" zdenerwowali. Za prawy bok bym chyba powiesił |
W którym dokładnie miejscu?
mkm - 12-06-2014, 17:41
W każdym.
Praktycznie każdy element ma jakieś wady lakiernicze.
Zwróć uwagę na odbicia (szyba/błotnik) na drugim zdjęciu lub powiększ ostatnie.
Prawy bok rzuca się w oczy, bo dodatkowo doszła niedokładnie dopracowana szpachla.
Tak czy owak dobrze wykonane polerowanie tego lakieru może przynieść zaskakujące efekty .
rosomak1983 - 12-06-2014, 18:37
Jak dla mnie to jest pieknie zrobiony, i szczecie ze nie zwracam uwagi na takie szczegóły tj mam to gdziesies... Zycie jest duzo prostsze
Pieknie sie błyszczy
Schizo - 12-06-2014, 22:35
Generalnie "fachowcy" skopali kilka miejsc, ale ogólnie tragedii nie ma. Widziałem gorzej pomalowane auta za 2x takie pieniądze jak dałem Nie mniej, jest to trochę drażniące jak widzę niektóre miejsca, ale cóż... Na następny raz dam to do normalnego warsztatu.
Tak czy inaczej, dziękuję za komentarze i ich szczerość Panowie.
Dziś odebrałem to:
Niedługo malowanie i poprawi się trochę hamowanie oraz wygląd komory
rosomak1983 - 12-06-2014, 23:22
Schizer pokrywe i kolektor daj na biało jedyny kolor jaki by mogł uratowac wyglad pod maska w tym wypadku. ;-P
Jogurt - 13-06-2014, 16:39
Schizo, super robotę robisz z Colciakiem. Wrzucaj newsy jak najczęściej bo ile można o rekinach czytać.
DJwiewiórka - 27-06-2014, 13:58
Schizulcu - Jogurt dobrze prawi. Na każdym forum chce się czytać o dobrze i fajnie robionych autkach, o coltach też.
|
|
|