Nasze Miśki - Srebrny rycerzyk
dr.lolek - 14-07-2013, 23:03
mlody wozi sie na recaro
gleba w japonu jakos srednio mi to moze jakies -40 ale wiecej po co
Iron.Falcon - 14-07-2013, 23:19
dr.lolek napisał/a: | mlody wozi sie na recaro |
haha w no trzymanie boczne musi być....
dr.lolek napisał/a: | gleba w japonu jakos srednio mi to moze jakies -40 ale wiecej po co |
no na pewno nie więcej.... widziałem na ebay zestaw -35/-40 ale mi go ktoś sprzątnął nim przetrawiłem proces decyzyjny. Na szkopskich drogach pogorszenia komfortu nie odczuje, a i nie wykorzystam niższego środka ciężkości bo jeżdżę za wolno - chodzi tylko o nadanie lekkiego pazurka w wyglądzie
Iron.Falcon - 26-07-2013, 10:05
Walczę dziś z wtyczką od zaworu EGR... no i jako, że pokrywa zdjęta to ją wymyłem prawie jak nowa hahah
D1VenO - 26-07-2013, 12:26
eleganckie podejście do autka, a nie zakładanie brudnego obdrapanego jak już ma się wyjęte fanty.
Iron.Falcon - 10-08-2013, 10:32
no więc przy okazji urlopowania się w kraju odstawiłem auto do warsztatu :
zaczęli od gruntownego przeglądu na którym wyszło :
- olej wyciekał na czujniku ciśnienia który został wymieniony, a olej uzupełniony
- walnięta była jedna żaróweczka przy podświetlaniu tablicy
- filtr powietrza kwalifikował się do wymiany więc wymieniony
- jedna cewka zapłonowa była walnięta co powodowało wyczuwalne poszarpywanie przy stałej prędkości
- razem z cewką wymienione zostały wszystkie świece zapłonowe
- osłony amortyzatorów miały dość - wymienione
- akumulator ponoć nie przejeździłby zimy 10.6V przy obciążeniu - kupiony i włożony nowy
- wydech jest mocno skorodowany ale nie udało mi się zdobyć nowego na czas i póki co został
i bym zapomniał :
- przyodziałem też rycerzykowi 4 nowe oponki Kumho SOLUS VIER KH21... na których będzie mógł pomykać cały rok
- zamontowałem nowe radyjko 2din JVC KW-R400
Iron.Falcon - 01-09-2013, 02:05
Hand in Hand durchs Land
Seiji - 01-09-2013, 02:10
o co chodzi z tą akcją?
Iron.Falcon - 01-09-2013, 02:13
o wyrozumiałość i zrozumienie między osobówkami, a ciężarówkami....
Seiji - 01-09-2013, 02:15
wyrozumiałość i zrozumienie? w Polsce by to nie przeszło
mkm - 01-09-2013, 11:19
Seiji napisał/a: | wyrozumiałość i zrozumienie? w Polsce by to nie przeszło |
Dopóki będzie takie nastawienie jak Twoje to niestety nie
Seiji - 01-09-2013, 12:58
mkm napisał/a: | Seiji napisał/a: | wyrozumiałość i zrozumienie? w Polsce by to nie przeszło |
Dopóki będzie takie nastawienie jak Twoje to niestety nie |
rozumiem, że znów zaczynasz osobistą wycieczkę do mojej osoby?
Tylko nie wiem dlaczego w temacie kolegi, mówiłem ci już, że nie będę przekładał bo dla mnie to taka sama profanacja jak zakładanie do niego gazu i w tym temacie z mojej strony eot
mkm - 01-09-2013, 13:00
Seiji, znów nie czytasz, ze zrozumieniem
Do momentu w którym nie zmieni sie nastawienie, które zaprezentowałeś "w Polsce by to nie przeszło", to faktycznie w Polsce nic nie przejdzie
Seiji napisał/a: | mówiłem ci już, że nie będę przekładał bo dla mnie to taka sama profanacja jak zakładanie do niego gazu |
Co mnie to interesuje i co ma piernik do wiatraka?
Seiji - 01-09-2013, 13:09
nie przeszło by, bo polska jest chyba jedynym krajem poza rosją i blokiem wschodnim w którym dwie ciężarówki potrafią 'ścigać się' pod górkę i blokować drogę, nie wspominając już o jeździe w środku dnia w największe upały wiedząc dokładnie jakie a właściwie z czego zrobione mamy drogi
w Niemczech oczywiście nie ma problemu z taką akceptacją, tam i ludzie są milsi i przestrzegają przepisów panujących na drodze (a na pewno w większym stopniu jak Polacy)
edit: mój błąd, nie widziałem tego filmu z ścigającymi się ciężarówkami w Niemczech
Iron.Falcon - 01-09-2013, 18:38
Seiji napisał/a: | dwie ciężarówki potrafią 'ścigać się' pod górkę i blokować drogę, |
Seiji napisał/a: | edit: mój błąd, nie widziałem tego filmu z ścigającymi się ciężarówkami w Niemczech |
w Niemczech zjawisko tak samo często spotykane jak wszędzie indziej. Kaganiec jest na 89 km/h.... więc cykl wyprzedzania jest często dzięki różnicy 1-3 km/h to i trwa to 2-4 min
Cała akcja jest m.in. po to aby "pomóc" zrozumieć to kierowcą w osobówkach.... że inaczej się nie da.
Iron.Falcon - 11-06-2014, 23:05
Auto dziś trafiło w nowe ręce - mam nadzieję, że nowy właściciel będzie równie zadowolony.
|
|
|