Outlander II GEN Techniczne - czujnik parkowania
kaammyyk - 19-06-2013, 20:09
Po prostu chcę kupic jakies czujniki i zestanawiam się jakie . Masz może jakiś symbol , nazwę itp tego zestawu co ty kupiłeś?
rezon - 19-06-2013, 20:38
Kup jakiekolwiek. Jak dobrze trafisz to będą działać do końca samochodu, a jak słabo - to wymienisz na gwarancji. Ja mam w SX4 jakieś chińczyki z wyświetlaczem pokazującym w m i działają bez zarzutu 3lata niezależnie od temperatury. W Octavii 2 po roku wymieniałem jeden na gwarancji, w Octavii 1 chodziły 4 lata, w Outku też chodziły ori 4 lata.
lexus - 19-06-2013, 22:22
Rezon ma racje .mnie zakładał elektryk sam.i nawet nie wiem co kupił ,nie ma gdzie zobaczyć co to jest musiał bym odkręcać subbufer ,ale nie wiem czy tam też coś będzie bo tam jest centralka
rezon - 19-06-2013, 22:38
lexus napisał/a: | ale nie wiem czy tam też coś będzie | ależ będzie - wielki napis Made in China
lexus - 20-06-2013, 12:51
To Na pewno
tokyo - 20-06-2013, 23:29
Witam
Dobre czujniki sa firmy Steelmate - na nich bazuje dostawca czesci do misiakow firma EMG i oraz Clifford. Obie firmy sa stabilne i malo awaryjne. Czujniki sa zakladane najczescie od prawej strony, poniewaz jest tam przelotka i dostep od strony schowka.
Pozdrawiam
JUR17 - 26-06-2013, 15:05
odnośnie mojego pytania: sądzę, że jeden czujnik po prostu padł. Mąż sprawdzał, jak tam to podłączone i niby wszystko ok a jeden nie reaguje. Chyba po prostu najlepiej będzie kupić nowy i wymienić.
lexus - 26-06-2013, 15:49
Nie koniecznie to czujnik ,może być to centralka ,czujniki rzadko padają
rezon - 26-06-2013, 21:06
lexus napisał/a: | czujniki rzadko padają | ja miałem raz awarię czujnika zimą (nie w Outku). Bardzo łatwo sprawdzić czy to czujnik czy centralka - wystarczy zamienić kable czujników w centrali i zobaczyć czy zmienił się zepsuty.
jorzyk1976 - 12-08-2013, 08:32
witam a ja mam takie pytanie co lepiej i łatwiej założyć kamerę cofania mam wyświetlacz MMCS czy czujniki. co jest bardziej praktyczniejsze w użytkowaniu
rezon - 12-08-2013, 21:57
najbardziej praktyczne jest połączenie kamery i czujników. Ostatnio dokładałem kamerę do Superba, bo podobnie jak w Outku początkowo nie miałem a czasami się przydaje. Gdybym miał wybierać to zdecydowanie czujniki z wyświetlaczem pokazującym wskazania z poszczególnych czujników, a nie tylko pikające jak ori Outkowe. Czujników używam w każdym samochodzie od ok. 13 lat. Kamer od 4 lat. Na kamerze wiele rzeczy możesz nie zauważyć.
Łatwiej założyć kamerę. Kamera ułatwia dojechanie na cm i wyjeżdżanie tyłem z parkingu - widzisz drogę zanim wyjedziesz.
|
|
|