To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Dziwne pukanie .Co to jest za zawór?Proszę o pomoc

grzesiopol - 13-12-2013, 17:42

polobis napisał/a:
Ostatnio (a kończy się gwarancja) zacząłem przysłuchiwać się silnikowi - słychać delikatne TUK, TUK, TUK,
dosłownie i u mnie cos takiego słychac jest to rytmiczne, delikatnie brzmiące ale wkurzające i tylko na ciepłym silniku. Jak wyszedłem z samochodu i podniosłem maske to nic nie było słychać więc pomyślałem, że to pewnie obudowa silnika tak dokazuje. Musze zobaczyć gdzie jest to pudełeczko i tak jak mówisz próbować zdjąć te przewody. :mrgreen: :mrgreen:
RalfPi - 13-12-2013, 18:18

Chłopaki - u większości puka, tylko sporo osób nie zwraca na to uwagi...
Ja przejeździłem z tym "chrumkaniem" - i tak bym to określił - już blisko 64kkm (póki co bez awaryjnie).

karol20 - 04-05-2014, 10:23

U mnie też puka . Ale po naciśnięciu hamulca na postoju czuje pulsowanie na stopie . Tak jakby praca tego zaworu przenosiła drgania na mechanizm hamulca . Podczas jazydy nie obserwuje tego zjawiska . Tylko na postoju i też nie zawsze . Czasem przechodzi po zwiększeniu na chwilę obrotów silnika . Mam nadzieję że ten typ tak ma i nie ma potrzeby czegokolwiek z tym robić .