Outlander II GEN Techniczne - Tylne hamulce
krzychu - 09-08-2013, 09:28
bonito napisał/a: | tak hałasowały przy hamowaniu, że zagłuszały radio...
|
Ale to przy hamowaniu po mieście ~50km/h czy z prędkości autostradowych? Bo różne oponie słyszałem.
Ogólnie widzę, że nawiercane to kanał, dużo lepsze są nacinane jakoś delikatnie.
A co do klocków EBC to są oczywiście dobre, ale ja preferuję miększe klocki bo one się mniej nagrzewają kosztem większego pylenia i zużycia. Ale jedne z miększych (TRW) siedzą u mnie od 70 tys, a niektórzy kończą je w 15 tys. Więc jak ktoś mało hamuje polecam miękkie bo wtedy tarcza dłużej przeżyje i trochę mniejsze prawdopodobieństwo zwichrowania.
bonito - 09-08-2013, 10:18
tarcze DBA były nacinane, hałasowały proporcjonalnie do prędkości (w mieście słabiej, przy hamowaniu ze 120-140 burczało podobnie jak przy zwichrowanych tarczach).
bonito
emil_d - 09-08-2013, 13:30
OK. Kupiłem tarcze Zimmermanna i klocki EBC DP41407R ale żółte (zielonych na razie nie produkują).
[ Dodano: 11-09-2013, 19:58 ]
Witam,
No to teraz czas na przód - niestety ASO zamontowało mi tak, że przejechałem 17k na klockach. Tarcze - stan przedzawałowy. Jak poprzednio - wiem, że jest osobny temat ale może ktoś ma jakiś sprawdzony komplet. Na tyle mam tarcze Zimmermann i klocki EBC.
michwr - 14-10-2013, 21:11
bonito napisał/a: | Tył jest w sumie mało ważny, można założyć byle co, ale jak ci zależy na jakości, to polecam tarcze Zimmermann (np. na iparts.pl) - środki nie rdzewieją, klocki zielone ebc (ebcbrakes.pl) - z pogranicza sprzętu tuningowego, lepiej hamują.
bonito |
masakra
jak ci nie potrzeba to sobie zdemontuj, w końcu auto będzie lżejsze = szybsze
tyku - 14-10-2013, 22:05
Polecam tarcze SP Performance i KLOCKI HAMULCOWE HAWK PERFORMANCE HPS- drogi zestaw, ale nie zastąpiony.
Gunner - 14-10-2013, 23:51
tyku napisał/a: | SP Performance i KLOCKI HAMULCOWE HAWK PERFORMANCE HPS |
Potwierdzam.Sa naprawde dobre.
|
|
|