Nasze Miśki - biały Colt Ralliart
rufuz - 08-03-2014, 08:34
Wlasnie zakupilem nowy komplet opon letnich 215/45 R16, Dunlop Sp Sport Maxx 86V
rufuz - 10-01-2015, 10:39
W marcu chce trochę porobić w moim aucie. Od jakiegoś czasu poszukuje firmy, która to ogarnie. Mam pare firm na oku ale nie wiem jeszcze gdzie. najlepiej pasuje mi do Maptek w Poznaniu ale nie mogę sie z nimi dogadać. Co che robic:
- cały wydech z nierdzewki
- nowy większy IC
- ramap
- cos co dałoby mi możliwość wybory miedzy dwoma lub trzema mapami (moze EBC Greddy ?) Nie wiem czy cos takiego można zrobić.
Zależy mi aby było dobrze zrobione. Sporo sie naczytałem w necie o tzw. "magikach". Nie chce aby ktos mi spaprał auto lub abym musiał w nieskończoność jeździć na poprawki.
Gdzie to najlepiej robic, kto to ogarnie najlepiej ?
Z gory dzieki za wszelkie info.
rufuz - 30-03-2015, 21:54
auto juz sie modzi w piątek odbieram
- cały wydech
- FMIC
- dolot K&N
- remap
- blow off
- malowanie dolnych części zderzaków na kolor kasty (jak starczy czasu)
mam nadzieje, ze wszystko będzie ok
- jak dam rade to jeszcze chce założyć tarcze EBC TG i klocki EBC Green lub Red
rufuz - 03-04-2015, 20:35
Auto odebrane. Ekipa z Mapteka spisała się na medal Krotko mówiąc: pokarm dla duszy A ten dźwięk: dodaje gazu ssssssyk turbiny popuszczam gaz i psssspssspssssssss, cos pięknego. Na razie nie mam czasu aby porobić fotki. I te buczenie wydechu w środku przy dodawaniu gazu Cale szczęście, ze czarne dokładki na zderzakach udało się pomalować na kolor kasty. Z tylu chłopaki zrobili mi lekkie wcięcie w skorupie, tak, ze wydech wchodzi lekko w skorupę zderzaka: jak w EVO 200km/h bez problemu Acha, moc na hamowni 198KM z dwoma katami (duńskie przepisy ) W niedziele przetestuje ile pojedzie na maksa na autobahnie za zachodnia granica
piorunGSR - 03-04-2015, 21:14
Jakimiś fotami mister posmarujesz tu nam.??? Fajnie sie czyya opisy ale jeszcze fajniej się ogląfa focie.
rufuz - 03-04-2015, 21:34
jutro coś wrzucę. dziś nie miałem już czasu
rufuz - 04-04-2015, 09:09
na razie wykres
rufuz - 04-04-2015, 20:06
pare fotek robionych na razie komorka
Za ten zderzak to się należą szczególne podziękowania dla Macieja z Mapteka. To był Jego pomysł, koncepcja i wykonanie. Przy odbiorze bylem edit pozytywnie zaskoczony. Pięknie się uwinęli. Nagram tez jakiś filmik. Mega profesjonalne podejście do sprawy ekipy z mapteka.
W tym momencie należą sie podziękowania w szczególności dla ekipy z Mapteka. Chłopaki spisali sie na medal. Podziękowania należą sie tez mojej "drugiej połowie" Iwonce za cierpliwość i zrozumienie dla mojego hobby.
w związku z modami będę mial parę części bardzo tanio na sprzedaż: wkładka K&N do seryjnej puchy, oryginalny IC, Intercooler FMIC (został od zestawu z którego było wzięte orurowanie), wydech seryjny w dosc dobrym stanie, rura dolotowa, nowy filtr stożkowy simota (niebieski)
link do profilu FB Maptek ze zdjęciami i filmem z przebiegu prac
https://www.facebook.com/...139113252809971
Bartekkita - 08-04-2015, 20:56
całkiem ładny jak na Colta Szczerze gratuluje furki
mkm - 10-04-2015, 00:24
A Ty rury przypadkiem nie masz za bardzo cofniętej?
Wygląda fachowo, ale może smażyć zderzak...
rufuz - 21-04-2015, 18:21
ja tak chcialem. tylko troche jest okopcona ale sie nie topi ani nie smaży
parę nowych materiałów
filmik
https://www.youtube.com/embed/ckNBPvC3sPY
oraz nowy holder do wskaźników (jeszcze nie zamontowany)
rufuz - 28-07-2015, 17:22
doszedł mały gadżet w postaci naklejek na folii ASLAN
rufuz - 05-08-2015, 17:57
Link na stronę Mapteka ze zdjęciami z przebiegu prac
http://mitsubishi.maptek....zt_mapteked_200
mjsystem - 05-08-2015, 18:21
Teraz to już nie Colt a Magnum Gratulacje
zbyszek05 - 20-08-2015, 21:07
Witam , ładny projekt - jak odczucia ? Zastanawiam się nad podciągnięciem Yarka o około 30- 40 koni - niewiem tylko czy nie będzie przerostu formy nad trescią . Obecnie 150 koni zadowala mnie ale czuję mały niedosyt . Jak jest z trakcją - ogólnie Yarek jest lżeszy może o około 100 kg. - 1065 ma wbite w dowód . Może zostawić - częsci są trudno dostę pne ... Sam nie wiem ...
|
|
|