Nasze nieMiśki ;-) - Stara pordzewiała vectra b
plecho1 - 08-02-2014, 21:36
Też nie chodziło mi o awarię uniemożliwiającą jazdę ale np. tylne zawieszenie na tulejach pływających czy właśnie wymiana sprzęgła, naprawa siłowników od centralki, problemy z EGR, z zaworem powietrza dodatkowego. Jeden przypadek to nieudolnie przerobiony Anglik przez co problemy z elektryką czy wspomaganiem kierownicy czy z serwem ale w przypadku tego Anglika to oczywiście wina robiącego przekładkę. Może faktycznie w większości przypadków była to wina niedbającego poprzedniego właściciela ale szczerze mówiąc w innych markach nie spotkałem się z tyloma problemami w jakimś konkretnym modelu.
krzysiakxxx - 09-02-2014, 08:47
Egr się zaślepia zanim się zepsuje i problem z głowy, cały układ powietrza wtórnego się wyrzuca spod maski, sprzęgło ile razy robisz? Bo ja robiłem raz w ostatnich 5 latach,w dodatku pierwszy raz w życiu z pomocą osoby, która tylko była żeby coś podać, przytrzymać etc, nie widzę tam żadnego skomplikowania, tuleje też robiłem raz. Fakt, Twe argumenty miałyby sens gdyby to się robiło co rok przynajmniej
Ps. Ja tu nie bronię vectry bo uważam to auto za padło służące A-B...Nic innego od auta nie wymagam, a tu sprawdza się idealnie
Ja_good - 10-02-2014, 14:39
No auto jak auto Jezeli dobrze sie sprawuje w zalozeniach z nim zwiazanych to tym lepiej.
Ciekawi mnie tylko w jakim celu zamontowane sa te diodowe paski w zderzaku
krzysiakxxx - 10-02-2014, 15:26
Z ledami to długa historia jest Krótko mówiąc był to prezent, który pasowało założyć, ale po stłuczce w zeszłą zimę troszkę się zmieniło w tej kwestii, co widać na jednej fotce
krzysiakxxx - 24-06-2014, 12:59
No i vectra zmieniła właściciela (w papierach nic się nie zmieniło bo przejęła ją żona) a ja kupiłem niebieską żabę w 2l klekocie
Fragu - 24-06-2014, 14:13
Na tym zdjeciu wygląda jakby miał się przewrocic do przodu Fajny wygodny pupowóz..silnik też bardzo spoko!...ale te proporcje
krzysiakxxx - 24-06-2014, 15:04
To było jedyne sensowne auto spełniające moje wymagania:
1. NIE RDZEWIEĆ!
2. W miarę młode.
3. W miarę dynamiczny klekot (będzie program na 160-170KM)
4. Nie VAG (choć bardzo mało brakło a z przypadku byłby superb).
5. Ładnie wyglądać (wiadomo że tu wchodzimy w kwestię gustów, mi się podoba).
6. Być wygodne.
Na tej fotce jakoś ten długi nosek się spotęgował, ogólnie na żywo nie jest źle.
Najważniejsze że nie malowany (wszędzie ori lakier), nie zniszczone wnętrze (nie wygląda na swoje lata i przebieg), jedyna ruda jaką zauważyłem to na końcowym tłumiku
Bamber - 24-06-2014, 21:37
Który rok, ile dałeś bo sąsiad ma takiego na zbycie w ori laku z nowymi gumami 17 Yokohama?
krzysiakxxx - 25-06-2014, 08:25
2004rok, 218k przebiegu (stan auta wskazuje że raczej ori), nie bity, na całej budzie ori lakier... kosztował mnie 15700.
plecho1 - 25-06-2014, 08:43
Tylko czemu diesel a nie np. turbo benzynka?
krzysiakxxx - 25-06-2014, 09:07
A były to turbo benzynki? Początkowo szukałem vectry c 3.2 v6 i 407 3.0 v6, ale vectry w moim budżecie najczęściej były trupami (niestety 3.2 nie jest taka tania jakby się wydawało, bo zadbana kosztuje więcej niż nowsze klekoty) a znów 407 żadnej fajnej nie znalazłem. Wtedy stwierdziłem że biorę sprawdzone klekoty z racji możliwości podniesienia mocy, czyli 1.9CDTI w przypadku opla, 2.0HDi w przypadku 407 no i ostatecznie 1.9TDI w przypadku vaga. Oglądałem superba i prawie go kupiłem, w sumie przez sprzedającego tego nie zrobiłem bo wystawił auto i gdy powiedziałem, że biorę to on zaczął zwodzić że jutro, za 3 dni, za tydzień i odpuściłem. No i w ten sposób trafił się zdrowy pug. Za rok myślę mu wrzucić program także jakoś powinien jechać wtedy.
plecho1 - 25-06-2014, 09:37
Mam trochę mieszane uczucia jeśli chodzi o sprowadzane diesle ale niech tam się sprawuje jak najlepiej i pali 4 litry w trasie
krzysiakxxx - 25-06-2014, 10:03
To jest kupione od chłopaka, który ściągał dla siebie niecałe 2 lata temu, ale że pracuje w GB i auto ostatnio stało a nie jeździło to sprzedał. Ogólnie wolę klekota który w dojczach zrobił przykładowo 300tys niż krajowego z 200, bo i tak ten drugi będzie bardziej zmęczony.
ps.
Jak na razie to mi pali 8 a nie 4
plecho1 - 25-06-2014, 10:35
Tu masz oczywiście rację i dodatkowo jeśli jesteś pewien tego auta - sprzedawcy to pewnie że takie będzie lepsze niż kupione w Polsce ale ja i tak wolał bym turbo benzynkę
krzysiakxxx - 25-06-2014, 11:18
Sensowna się nie mieściła w budżecie...do tego jeszcze jakbym doliczył założenie lpg (niestety musiałbym) to już w ogóle.
|
|
|